marți, 6 februarie 2024

ROMÂNIA... ÎNTRE ”LECTURA”... AMERICANILOR VS ”ȘTAMPILA SINDICATELOR”, CELE DIN APĂRARE


De când ”mister” Vlad Gheorghiță, ”ăla” de jonglează cu ”REALITĂȚILE”, precum puiul la tăiere... de zice le, ca (ne) vorbește ca simplu CETĂȚEAN.... deși nu mai e .... de la o vreme încoa;  ei bine de când am fost ”AVERTIZAȚI” cum că... etc...etm... ei bine, domnul în cauză... ”TANCHIST”, la bază... încă nu a fost informat, măcar de TACHE, dacă nu de micul ”PIRAT”, în ale COMUNICĂRII... unul, SPÂNU... că până și REALITATEA(nu cea TV) te poate ”BATE”... la poponețul gol?! 

        Foto- Eveniment ASI

"Asta cum vine?!" doar întreb, nu dau și cu ”BOTA”... cum ar putea zice țăranul GHIO; ieșit ziua, in amiaza (aia) mare, la prășit... Dar, cea mai mare mirare, nu este declarația lui ”GHEORGHIȚĂ”... ieșit ziua, pe la portiță... vorba cântecului. Nu, nici pe departe, ci mai curând faptul că, TACHE, acela cu nume de cod ”INSTALATORUL”... acuma se dă ”SPEAKER”, pe probleme de STRATEGIE... Sau... și mai EXACT, nu cred că el ar vrea a se da, ci mai mult ALȚII doresc așa ceva!

Oricum alăturarea unui ”INSTALATOR”, lângă un ALTUL, dar pe ”STIL VECHI”... cum au încercat alții a-l ”ÎNFUNDA”... cu VIENA, prin 1989... aka Marin Ceaușescu... nu-mi mai pare DELOC întâmplătoare. 

 Foto- Prezentarea ASI

Și abia acuma, cred ca ÎNȚELEG, cum de ”INSTALATORUL”, pe stil nou, știe ce și cum pe viitoarea campanie electorală! Oricum, ca și SFAT... E.U. unul cred că ”OMULEȚUL”, cu ”lovitura”... trebuie LĂSAT a  exista... cu rubrica lui, cu tot! De ce? Simplu... atât pentru ”INȚIAȚI”, dar și pentru ”POSTACII” săi, dar și ai SPP-lui domnului PAHONȚU; sau chiar cei din MAI... rubrica dânsului, demult nu mai este decât o ”CĂSUȚĂ POȘTALĂ”... la care, unii, ori alții, din SISTEME, ca să-și PĂCĂLEASCĂ ”CHEFII”, ce sunt demult la ”CUȚITE” îi dau lui ”MACHE...LACHE;TACHE”, întâlniri pe șosea... ca să-i dea ”SERVITE”... niște ”ȘOȘETE TRICOTATE”, la pliculeț(e)!!! Oricum, ”NICE TRY”... pe ideea asta; de comunicare. Însă, rămâne cum am stabilit: ”MAI RĂSFIRAȚI BĂIEȚI... MAI RĂSFIRAȚI”(nu știu cum se poate zice, așa ceva, în turcă, în tătară...sau în rusă: mă ajută careva???)!!!


            Foto- articol Gândul

În ... fapt, sau mai curând, în FAPTE... realitatea stă cu totul altfel... dar uite cum:  Sindicatele din Apărare acuză un GENOCID ECONOMIC: „În cazul unui război, România se va confrunta cu rezultatul deciziilor catastrofale de după 1990” (Gândul.ro)

Semnat de mine, dar editat de către domnul Cristian Lisandru... textul acela, sper că, poate îl va ”DUMIRI” pe noul GHEORGHIȚĂ, din fruntea OASTEI naționale, dar și pe cei din CSAT...  cum că, (doar) astfel de declarații, devin ”DĂUNĂTOARE” mediului: politic, sau național.


 
                    Foto- articol Gândul

Cât privește Bucovina, da și ”GROPILE DE GUNOI”... voi lăsa aici, un MESAJ: ”IUBESC TRĂDAREA... DAR URĂSC TRĂDĂTORII!!!”. 

    A, pentru INIȚIAȚI, mesajul este dintr-o piesă a lui ”CONU” Caragiale... În rest, sau de ”RESTUL”... noi să (mai) apucăm a fi sănătoși; iar apoi, le-om duce... noi, sau alții!!! Săptămână binecuvântată...

  • Nota articol

    Citarea unui articol publicat pe acest site se poate face în limita a 300 de semne şi cu citarea sursei cu link activ. Nici o instituţie sau persoană (website-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul acestui website fără acordul detinatorului acestuia, și/sau al colaboratorilor. Pentru mai multe detalii, va rugăm să vizitati secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII DE UTILIZARE sau sa trimiteţi un mail pe adresa lukaton28@gmail.com Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind Dreptul de Autor.

 ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Acest site nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului



38 de comentarii:

  1. Omul americanilor,,la umăr tanc,la picior tanc",slugă obedientă de-asemeni ca și celălalt Gheorghita ... parca Valeriu se numea, dar pe ala nici felcer nu l-as fi numit!

    RăspundețiȘtergere
  2. Si, cand te "GANDESTI" ca, pe noua bancnota de 20 de lei este chipul E. Teodoroiu, acuma stau si cuget, daca peste timp chipul acestuia, ori a ltui vremelnic conducator nu o sa ne zambeasca sagalnic de pe o bancnota de 1 leu?! Oricum, ciudata asociere... nu gasesti?!

    RăspundețiȘtergere
  3. Indiferent ce a zis seful SMA, indiferent de context, indiferent de cati ii analizeaza spusele, priceputi ori nepriceputi, din toata tarasenia asta, oamenii trebuie sa inteleaga ceva: daca iti doresti pacea, pregateste-re razboi! Cum te pregatesti, ce faci ca sa iti asiguri pacea in vremurile astea tulburi, daca le lasi strict la mana politicului, cu fel de fel de agende personale sau de grup nu vei ajunge nicaieri! Ba din contra, o sa constati, cand prea tarziu ar fi, ca ar fi fost vuna pregatirea timpurie, pentru orice,, pentru dezastre, calamitati, pandemie, conflict armat, foamete si inundatii!!! Poate ca interviul, riscant, al acestui ostas, s-a vrut un semnal de alarma pentru clasa politica, un dus rece inainte de declaratiile asiguratorii ale unora si altora! Priviti in Europa si apoi analizati ce se intampla in Romania!! La o adica, noi suntem pe flancul estic, nu Germania, Franta si alte state care inainte de declaratiile sefului SMA, au luat in calcul si iau prin politica interna, tocmai luxrurile ezpuse de militarul roman! Toate bune!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu e corecta pozitionarea ta; iata si de ce: daca acel sef SMA... ti-ar fi ordonat a te "ARUNCA IN CAP", asa deodata si far de noima, tu ai fi facut-o?! Mai REFLECTEAZA....

      Ștergere
  4. Bravo ai starnit, valuri...valuri... dupa ce ai postat in Gandul.ro... si opinia publica, dar si cea politica s-au sesizat... Asa da!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. faptul ca desi aparent mic si fara importanta, totusi ai "PROVOCAT" valuri de opinii, de nota ca esti mai bun , decat TACHE acela. Cat priveste reactia asa zisei opinii publice... cred ca, cei care se dau mai mari decat "pingelele de la ciubote", mai bine si-ar lua bloc notes-urile si ar incepe cu banalalele notite!!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Corecta analiza, sustenabila chiar!!! In rest, om trai s-om vedea!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Cand esti preluat puternic "after", de catre altii, cred ca nu mai avem nevoie de alte concluzii!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte bine punctat... apropos, de data asta, vad ca TVR-ul s-a abtinut a te mai prelua...oare de ce nu ma mira?! Bravoo, adevarate lectii de jurnalism anchete!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. confirmare corecta, desi usor tardiva... iata linkul: https://web.whatsapp.com/

    RăspundețiȘtergere
  10. Observ ca ai doua teme in acest material, deci mai mult decat ok, de adevarat. In Rest.... inca se joaca; atat pe un "front", dar si pe celalalt...

    RăspundețiȘtergere
  11. Bun articol, furtuna adevarata, prin "gura" sindicalistilor.... asta da... "lovitura" nu a lui Tache"... Excelsior.

    RăspundețiȘtergere
  12. iata o parte, din online despre amestecul americanilor : "În prezent SUA și președintele lor, oricare ar fi el, se află în situația unei papalități în declin. De ce dispune un papă-președinte al SUA? În primul rând, structura mentală abstractă este aceeași ca în Evul Mediu, pe partea lui întunecată și irațională. Președintele SUA se crede un stăpân la fel de „universal” ca și papa. După căderea comunismului și dispariția lumii bipolare SUA / URSS, el pretinde că i se cuvine, ca un lucru de la sine înțeles, hegemonia asupra lumii întregi. Pentru a justifica ideea că este infailibil, papa susținea că îl are pe Dumnezeu imediat deasupra sa și că este inspirat de Dumnezeu. În schimb, președintele SUA de azi, pentru a-și justifica infailibilitatea, spune: noi aveam cea mai puternică armată din lume, deci noi avem întotdeauna dreptate.

    Președintele SUA deține și el un anumit număr de „state papale”, adică țări pretinse independente și suverane, membre ale unor alianțe militare sau nu, pe care el le conduce prin intermediari, în care el își instalează, prin manipularea gloatelor de băștinași, pe proprii săi „episcopi”, cu titlul de președinți de țară, de șefi de guverne și de servicii secrete. Toți niște marionete. Le vinde apoi supușilor „indulgențe”, sub forma promisiunilor că îi va ierta de păcate și îi va apăra de dușmani reali sau imaginari, luându-le în schimb taxe de protecție, de regulă camuflate sub forma vânzării la prețuri exorbitante a unor armamente învechite. Le dă sau nu „sfânta împărtășanie”, făcându-i sau nu părtași la deținerea de armamente performante. Pentru îndreptarea păcătoșilor care nu ascultă de el, dă „canoane” sub forma sancțiunilor economice. Creează alianțe militare, „parteneriate strategice” și „coaliții”, mai mult prin amenințare și șantaj (și în consecință cu o coeziune perisabilă), în numele cărora cheamă la cruciade împotriva păgânilor care nu cred în evanghelia globalizării, din țări islamice, din Răsăritul Europei sau din Asia. Administrează țărilor supuse „sfintele taine” ale liberalismului și privatizării, ca să le poată confuziona și jefui mai ușor de resurse. Pronunță „excomunicarea” din lumea „liberă” și „democratică”, finalizată în destabilizare politică, războaie și distrugere a unor țări întregi. Spre deosebire de papă, care se consideră pe sine un simplu locțiitor al Fiului lui Dumnezeu pe pământ (Vicarius Filii Dei), președintele SUA se consideră vrând-nevrând chiar mai mult decât atât, el preia atribuțiile lui Dumnezeu Însuși, el decide ce popor merită să trăiască sau nu, între ce frontiere și în ce fel de regim politic. De data asta e invers față de Evul Mediu, forța brută a armelor puterii seculare prevalează asupra puterii simbolice a religiei, întrucât omenirea contemporană nu mai are o idee-forță de ordin metafizic referitoare la mântuirea sufletului.

    La fel ca și Papa, președintele SUA este „infailibil”, în sensul că el stabilește criteriile absolute pentru bine și rău, în baza cărora tot el stabilește care țări se află de „partea bună” sau de „partea greșită” a istoriei, care țări au regimuri democratice și care autocrate, după care susține că lupta finală, apocaliptică între Bine și Rău se va da între democrație și autocrație. Ar fi un război incomparabil mai distructiv pentru planetă și pentru întreaga umanitate."Asta ca sa nu ziceti...ca nu se stie!!!!

    RăspundețiȘtergere
  13. Ai observat corect cu articolele, despre Tache... deja a devenit doar o "sexual toy" ... cam, pe principiul: "dati va rog, din mana, in mana... pana in fund..." Ghici, al cui?! Merci.

    RăspundețiȘtergere
  14. da bine aleasa tema... si nu numai. Vom vedea si efectele secundare... nu te lasa...

    RăspundețiȘtergere
  15. Se vede ca esti un bun observator a vietii militare, de acuma... bine punctat. Observatiile tale sunt sutinute si alte articole, de a lungul timpului a dlui Hentea... Deci da...pare a fi posibil... Felicitari

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca tot s-a facut oaresce vorbire despre dl colonel Hentea, da... chiar este primul care a scris si "vorobit" despre PROFESIONALISMUL existent in "armia" romana... iata cateva exemple... vhttps://www.zf.ro/ziarul-de-duminica/jurnal-in-bocanci-xxxviii-statmajoristul-de-calin-hentea-10533597; https://www.zf.ro/ziarul-de-duminica/jurnal-in-bocanci-xxxvii-printre-cepesisti-si-peremisti-de-calin-hentea-10518720; https://www.zf.ro/ziarul-de-duminica/jurnal-in-bocanci-xxxv-doctorat-in-bocanci-de-calin-hentea-10449401.... asta, asa, ca sa intelegeti cat de "vinovat" poate fi chiar si actualul sef SMA, daca atmosfera este cea care este!!!?!

      Ștergere
  16. pt cine , inca, nu a auzit de Calin Hentea... iata o scurta prezentare. Una cat mai apropriata de realitatea imediata: "Calin Hentea este un ofiter român, jurnalist militar si autorul a numeroase opere ce creioneaza lumea razboiului si viata în regiment. Dupa 1990, cariera lui Calin Hentea s-a desfasurat în mare parte fie în presa militara, fie în domeniul operatiilor psihologice în sectia de specialitate a Statului Major General. Este doctor magna cum laude în stiinte militare cu o teza despre propaganda si operatii informationale si a executat mai multe misiuni NATO în Albania, Kosovo si Afganistan. Calin Hentea a publicat mai multe volume (unele premiate) de istorie militara sau dedicate fenomenului propagandistic, atât in România , cât si în Statele Unite la Scarecrow Press. În prezent este colaborator permanent al revistelor Historia, Istorie si civilizatie si Ziarul de duminica, precum si al unor posturi de televiziune. Cele mai cunoscute carti publicate de Hentea sunt “Enciclopedia Propagandei Românesti”, “Memorii în bocanci” sau “Arme care nu ucid”.

    RăspundețiȘtergere
  17. Da, printre putinele materiale scrise, cu subiect...dar si cu predicate, din belsug! Are cum se zice, in lumea presei...multa carne si transpiratie... Insa, imi permit a atrage atentia si pe un articol numit cam asa... "Fotbalul si apararea nationala"... a ex seflui SMG, Stefan Danila... iata si linkul: https://recomandari.blog/2024/02/06/fotbalul-si-apararea-nationala/

    RăspundețiȘtergere
  18. Da... sindicatele trag un mare semnal de alarma, insa si acolo... cum se observa exista "frecusuri"...si inca, unele, mari!!!

    RăspundețiȘtergere
  19. Bine punctat; exact ca intr un meci de box, interbelic! Insa, singurul invins e poporul aista.Orricum, te felicit

    RăspundețiȘtergere
  20. Fain de tot... nu mai este nimicuta de adaugat. Trista realitate.

    RăspundețiȘtergere
  21. adevarat ai grait...cu multe fapte concrete, in care unii incearca..asa am observat a "estompa" adevarul! Cat priveste pe Tache, ai surprins foarte adevarat.. ca, in fond...Tache=Mache=Lache=Caragiale... Vorba aceea: "Eu cine votez?!"

    RăspundețiȘtergere
  22. Atata am a scrie; "Frumoasa tara...pacat ca-i locuita"!!!

    RăspundețiȘtergere
  23. Deci aci avem o 'Ecuatie" numita sugestiv Romania... si mai multe necunoscute... Restul sunt elemente variabile... Despre ce (oare) vorbim?!

    RăspundețiȘtergere
  24. Eu unul sunt de pare ca:"expertul în geopolitică Dorin Popescu are dreptate cand zice că, perspectiva unei confruntări militare directe Rusia-NATO este incertă și îndepărtată. Însă, obținerea unor succese militare ale armatei ruse pe actualul front din sudul Ucrainei, sub forma unor noi ocupări de teritorii, mărește însă riscul acestei perspective."

    RăspundețiȘtergere
  25. Lumea asta e mica... Materialul pe cat de bun, pe atat de interpretabil... insa, pt personaje ca, acel Tache, ori din servicii, uite ce recomand spre lectura. Una obligatorie...

    Oda proștilor (de Ion Pribeagu)

    Cu prostul care n-are şcoală

    Te lupţi puţin şi-ai câştigat.

    Dar duci o luptă colosală

    Cu prostul care are şcoală!

    De-ar fi să-i luăm pe toţi la rând,

    Şi actualii, dar şi foştii,

    Cei mai deştepţi de pe Pământ

    Au fost întotdeauna… PROŞTII.

    Nu te ruga la ursitoare

    Să-ţi facă-n viaţa ta vreun rost,

    Mai bine urlă-n gura mare :

    „Iubite Doamne, fă-mă… PROST!”

    De ce să tragi ca la galeră,

    Să-nveţi atâtea fără rost,

    De vrei să faci o carieră,

    Ajunge numai să fii… PROST.

    În lumea asta cu de toate,

    Unde se-nvaţă contra cost,

    Păcat că nici o facultate

    Nu dă şi diploma de… PROST.

    Avem impozite cu carul,

    Dar înotăm în sărăcie

    şi ce buget ar avea statul

    Dintr-un impozit pe… PROSTIE…

    Ei sunt ca iarba, cu duiumul,

    Să nu-i jigneşti, să nu-i împroşti !

    O, Doamne, de ne-ar creşte grâul

    Cum cresc recoltele de… PROŞTI.

    Si-n lumea asta răsturnată,

    Unde cei strâmbi sunt cei mai drepţi,

    Savanţii noştri mor de foame

    Si numai PROŞTII sunt deştepţi.

    RăspundețiȘtergere
  26. da uite ceva interesant, de ultima ora: "Un sondaj exclusiv, realizat de Avangarde la comanda digi24.ro , arată că 7 din 10 români au încredere că România va fi ajutată de NATO în cel mai negru scenariu, al unui atac în regiune, iar 37% dintre români ar fi dispuși să participe la cursuri de pregătire în caz de război.

    Referitor la reintroducerea serviciului militar obligatoriu , 58% din populația generală nu e de acord cu această variantă, în timp ce 35% dintre români ar fi de acord cu această eventuală reintroducere în lege chiar dacă oficialii au spus că nu se pune problema de așa ceva. În ceea ce îi privește pe tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, întrebați despre această ipoteză neluată în calcul de politicienii români, 72% spun că nu sunt de acord, în timp ce 11% ar fi de acord să facă armata în măsura în care ea ar fi obligatorie.

    RăspundețiȘtergere
  27. Nu e rau articolul... macar de ar fi inteles, ceea ce era de inteles

    RăspundețiȘtergere
  28. bun material... si nu numai.

    RăspundețiȘtergere
  29. ok.... si acida analiza ta.

    RăspundețiȘtergere
  30. analiza faina. real de adevarata

    RăspundețiȘtergere
  31. Cand ma gandesc ca, de la postarea/materialul din Gandul.ro s-au generat atatea energii si comentarii...

    RăspundețiȘtergere
  32. Nu e rea analiza, dar nu sindicatele/sindicalistii trebuiau a lua opinie!

    RăspundețiȘtergere
  33. Smecheri toti... nu crezi?!

    RăspundețiȘtergere
  34. Bun material.am dat " share" ..

    RăspundețiȘtergere
  35. Bun material.am dat " share" ..

    RăspundețiȘtergere