vineri, 2 februarie 2024

NEA MAXIM... ŞI "LUPUL CARE SI SCHIMBA... (DOAR) PARUL"


FELICITĂRI NEA MAXIM... AI OBŢINUT O MICĂ,DAR ATAT DE MARE VICTORIE... ACOLO, LA U.E. MAI EXACT LA CURTEA DE JUSTIŢIE... ÎNSĂ, ŞTII LA FEL DE BINE CA ŞI MINE, CĂ MAI E MULT, PÂNĂ DEPARTE!!!" SI NU UITA, CÂND MULTUMEŞTI "FALŞILOR",  CARE PANA MAI IERI, DOAR TE VORBEAU PE LA SPATE...CA SE AFLA... ALŢII CHIAR TĂCEAU, DAR ŞI FĂCEAU: IATĂ DOVADA...
 
         Foto-Articol "Gandul"
 "Groapa de gunoi Mestecăniș și „interesele” lui Gheorghe Flutur. SCANDAL după decizia CJUE: „Bătălia nu s-a terminat, mergem până-n pânzele albe”. Unul dintre autori este Bogdan Luca....  si nicidecum dumneata... Insă, RECUNOŞTINTA... (nu-i aşa)este o biată "PASĂRE RARĂ"

Dar acuma, nu că mor E.U. unul de grija "FILFIZONILOR" care tot zăceau pe lângă dumneata; însă stau şi mă întreb... precum personajele din "BALTAGUL"... ori cele din MIORIŢA... vei aduce "BĂDIE" dumneata BALTAGUL... ori o să-ţi aducă ei aşa ceva!?

 Foto- DEZBATERE GROAPA(2016)

Care ei? Păi lista scurtă e SIMPLĂ... unii chiar pe aşa ceva îşi făcură un "NUME"... Să încep cu d alde "ŞARPELE" de podele umede... care te lăsă cu "ochii-n soarele verde"; apoi cu acel SOLOGIUC... care se dădea "huţa...huţa" cu motoreta... ori, poate că preferi pe "vericul" PRO TV ... cu nume de "vedetă" italineasca... DIMA... da MUICĂ, chiar acela care apărea cândva într-un video clip al defunctului Combinat chimic, de la Vâlcea (cruntă coincidenţă); sau poate pe MÎRZA... de ce nu pe NECHIFOR... predestinat "sadea" a fi un vremelnic "baltag" politic, taman la groapa aceea, de la Mestecaniş?!

Sper că vei înţelege că nu te DOJENESC... dar uneori, renunţă la oameni de "MOCANGEALĂ"... şi chiar dacă pot părea uşor "AFON" în COMPARAŢIE cu locurile şi oamenii de acolo, încearcă a evita COZMACIUCI... sau alţi "ONOMATOPEICI" în ale POLITICHIEI... De ce? Foarte simplu: PIERDERE DE VREME, în VREMURI şi aşa ÎNGHEŢATE şi pline de "GUNOAIE"... Ştii dumneata de care gunoaie...

             Foto-Clung Moldovenesc august 2016

Şi, dacă tot ai facut referire, la chestia lui Creangă, o altă "BĂDIE", cu o altă pălărie... cea legată de "GUGULOIUL DE TINĂ"... bucură-te azi... de decizia UE. Însă, numai cât o CLIPIRE de geană... căci de mâine... "ŞACALII VOR IEŞI LA DRUMUL MARE"... cu o poftă şi mai mare!Atâta am avut a-ţi mai zice, ori scrie!!! Doar dacă, între timp, Dumneata nu vei REUŞI performanţa de a le lua locul, celor de azi, ca apucături!!! Vom vedea...

Film - Arhiva personală 2016

33 de comentarii:

  1. Da Literatura împletită în articole

    RăspundețiȘtergere
  2. Io nu mai deslusesc... pana la urma zicerea cjue are menirea de a da un dram de dreptate celor ce vir a-si pastra neatinse valorile ecologice sau e o bombita cu fitil la cj suceava si detonare in randul primilor?

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte bun articol, de senzatie, chiar!!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte adevarat, iata si de ce... https://www.facebook.com/share/rUz8ksVnvwGxCFR8/...a avut gura de AUR!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. foarte bun articol... dar Suceava va decide. Mi-e teama ca, oamenii vor prefera acelasi rau.

    RăspundețiȘtergere
  6. deci, om mai vedea... nimic altceva!!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. singurul care s-a opus real, inaintea dlui Maxim a fost ex prefectul Baisanu... intr-o vizita a dlui ex presedinte Basescu la, inundatiile de atunci! Si asta, chiar l-a "costat"

    RăspundețiȘtergere
  8. Suceava si tinutul Bucovinei, nu mai are aceleasi coordonate ca-n trecut. Observ ca scrii si dezbati de zor; asta nu-i rau... dar, tu unul ti-ai pus oare intrebarea urmatoare: Merita oamenii aceia, acest demers?... Nu uita ca, vrei sau nu, dar acolo e o parte din tinutul Baltagului... ala, a lui Sadoveanu. Implicit deci, chiar si un personaj ca Fluturache este ceva normal. Si, inca ceva: acolo, ca/n toate zonele de munte, totul...dar totul se face pe baza de cumetrii. Marza=Flutur... deci, ia aminte!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. bine punctat... ce e val, ca valul trece... Bucovina, tot ...mai "rece"!(nu am gasit alta potriveala).

    RăspundețiȘtergere
  10. Nimica de adaugat... de vazut, in liniste, doar finalul!!!

    RăspundețiȘtergere
  11. Articolul acesta, imi pare decupat din vechile scrieri numite "Pentru Patrie"... are usor umor, dar si multe nuante de articol "avertizor" ... Oricum acelel personaje , cu Maxim , in frunte... par afi mai degraba... a face parte din seria numita:"Te apar si te cant.... Patria Mea"... In rest vedem, daca nu... in timp acesta se va transforma din lup, in urs! Acela numit: "Ursul pacalit de vulpe..."

    RăspundețiȘtergere
  12. B.U.N...tare bun... mici semne de intrebare la personaje. Insa, pe astea numai istoria le va dovedi. Parerea mea... de om "cu plete"...

    RăspundețiȘtergere
  13. da..da ... frumosa scriere; dar ramane intrebarea, sau observatia..mai curand:" Frumoasa tara... e oare locuita?!"

    RăspundețiȘtergere
  14. da, da ... insa oare; cine va iesi (tot mai)schiop, din povestea asta: Lupul, ori Fluturele?!

    RăspundețiȘtergere
  15. da... imi pare un material foarte bine documentat, insa usor partinic. Insa... ESENTIALUL e bine prezentat!

    RăspundețiȘtergere
  16. Gunoaiele sunt cat casa nu numai acolo...ci peste tot!!!

    RăspundețiȘtergere
  17. Lumea asta, vrem sau nu a accepta, dar este plina ochi... de rahatei. Normali, ori de la Servicii publice! O data, pe cand Fluturii, inca nu conduceau Bucovina am cunoscut lideri de sindicat din gospodaria comunala, pe tara, care erau afiliati la o mare confederatie sindical. Ei bine, unul a murit de ciroza, iar altul s-a calugarit. Morala; nu poate fi decat una... Gunoiul (uman) duneaza grav... sanatatii omului!

    RăspundețiȘtergere
  18. Nici nu stiu ce si cum, dar cred ca viitoarele alegeri vor desemna "CASTIGATORUL"...

    RăspundețiȘtergere
  19. Pe mine , unul, viata ma invata ca"esentele tari...se tin in sticlute mici"; asa si cu gunoiul cela... In rest, un lung sir de naratiuni, in care ORGOLIILe umane isi striga dreptul de a fi...PRIMELE. Atata, eu am avut de zis!!!

    RăspundețiȘtergere
  20. Da... aci, imi pare ca ni se povesteste de "parca si cu daca"...insa lipseste...o barca!

    RăspundețiȘtergere
  21. Cum articolul acesta mi-a provocat o sumedenie de intrebari am luat "istoricul" subiectului si am vazut ca ai "combatut" din greu... este o intrebare, care se poate "imparte", exact ca acel gunoi, in doua parti: "Merita efortul tau?"; "Dar omul acela, te-ai intrebat, oare, ce-l mana pe el...in lupta?!"... In rest, cu totii vom zari, prin iunie...raspunsul.

    RăspundețiȘtergere
  22. Urmaresc cum se zice :"cu sufletul la gura; insa gunoiul tot gunoi...ramane". Asta chiar daca Lupul, sau Fluture va vrea a-si mai schimba ceva!!!

    RăspundețiȘtergere
  23. Lumea... e fie o scena, fie o mare roata de cascaval... Delaco, ori alta denumire. Acuma depinde ce rol vrei a juca?! Sunt inteles?!

    RăspundețiȘtergere
  24. Oda proștilor (de Ion Pribeagu)

    Cu prostul care n-are şcoală

    Te lupţi puţin şi-ai câştigat.

    Dar duci o luptă colosală

    Cu prostul care are şcoală!

    De-ar fi să-i luăm pe toţi la rând,

    Şi actualii, dar şi foştii,

    Cei mai deştepţi de pe Pământ

    Au fost întotdeauna… PROŞTII.

    Nu te ruga la ursitoare

    Să-ţi facă-n viaţa ta vreun rost,

    Mai bine urlă-n gura mare :

    „Iubite Doamne, fă-mă… PROST!”

    De ce să tragi ca la galeră,

    Să-nveţi atâtea fără rost,

    De vrei să faci o carieră,

    Ajunge numai să fii… PROST.

    În lumea asta cu de toate,

    Unde se-nvaţă contra cost,

    Păcat că nici o facultate

    Nu dă şi diploma de… PROST.

    Avem impozite cu carul,

    Dar înotăm în sărăcie

    şi ce buget ar avea statul

    Dintr-un impozit pe… PROSTIE…

    Ei sunt ca iarba, cu duiumul,

    Să nu-i jigneşti, să nu-i împroşti !

    O, Doamne, de ne-ar creşte grâul

    Cum cresc recoltele de… PROŞTI.

    Si-n lumea asta răsturnată,

    Unde cei strâmbi sunt cei mai drepţi,

    Savanţii noştri mor de foame

    Si numai PROŞTII sunt deştepţi.

    RăspundețiȘtergere
  25. HAI SA-TI ZIC DE O ALTA CIUDATENIE...VREI?... IATA, IA DE CITESTE: "Parisul și alte câteva orașe din Franța s-ar putea confrunta cu o criză a gunoaielor"... Pai daca si acolo e asa, ce te astepti la o groapa din aproprierea "Fundului" Moldovei?!

    RăspundețiȘtergere
  26. Apropos de Paris; cand te gandesti la faptul ca, Carla Bruni s-a pozat pe un munte de gunoaie. Mesajul fostei Prime Doamne a Franţei pentru primarul din Paris: "Iată primăvara! Mulţumesc, Anne Hidalgo (n.r. primarul din Paris)!" Aceasta din urmă a declarat că susţine manifestanţii şi refuză să sprijine forţele de ordine.Oare Flutur de ce nu sustine protestatarii?!

    RăspundețiȘtergere
  27. Bine articulat... cu mult suspans inclus... cu verb, la purtator.... Ok, asa!!!

    RăspundețiȘtergere
  28. materialul e bun, dar zona aceea e plina de interlopi politici...dar si de "lesinati".

    RăspundețiȘtergere
  29. material cu si despre lesinati. acolo, Flutur a facut o adevarata retea.

    RăspundețiȘtergere
  30. Nu numai Maxim e un astfel de exemplu ci si altii... o increngatura reala

    RăspundețiȘtergere
  31. tare si foarte bun materialul de fata , din cauza felului lor de a fi!

    RăspundețiȘtergere
  32. Zici ca e tinutul "baltagului"...

    RăspundețiȘtergere