joi, 15 martie 2012

Resentimentul

   Acesta este un alt cancer emotional care se manifesta sub forma auto-distrugerii individuale si globale. Daca noi cream propria realitate, tot ceea ce experimentam este creatia noastra. Noi atragem un camp energetic – persoana sau experienta – care ne va reflecta starea interioara sub forma unei realitati inconjuratoare. Cei pe care ii dispretuim pentru ceea ce ne-au facut, au propriile lor dezechilibre pe care trebuie sa le infrunte si este posibil sa-i ajutam sa faca acest lucru prin reactia noastra la comportamentul lor. Modul in care reactionam reprezinta o oportunitate de a ne studia in interior. Resentimentele noastre fata de alte persoane nu au nici o justificare, deoarece ele au fost doar o expresie exterioara, o oglinda a interiorului nostru. Responsabilitatea a ceea ce ni se petrece este in totalitate a noastra.

Una din metodele eficiente de renuntare la resentimente este vizualizarea unui fir ce ma conecteaza pe mine de persoana fata de care am resentimente. Apoi proiectez iubire spre persoana sau experienta in cauza, le multumesc pentru cadoul cunoasterii si vizualizez taierea acelui fir si indepartarea persoanei sau experientei, care nu mai fac parte acum din tiparul meu interior. Daca ati facut ceva ce regretati sau pentru care va simtiti vinovati datorita efectelor pe care le-a avut asupra altora, aduceti-va aminte de urmatorul lucru: aveti la dispozitie o eternitate sa indreptati ce ati gresit si experienta prin care a trecut acea persoana datorita voua a fost necesara evolutiei ei. Voi va invinovatiti, can de fapt situatia vazuta de la un nivel superior de intelegere arata ca ati adus o contributie pozitiva eternului lor periplu. Intoarceti situatia invers in ceea ce priveste actiunile altora impotriva voastra si veti vedea resentimentele in aceeasi lumina. Daca ati facut “greseli”, de unde stiti ca ele nu au fost esentiale si pre-planificate ca parte a propriei experiente pentru a va ajuta pe voi si pe altii? Nu exista greseli, doar experiente din care invatam. Acceptati “greselile” ca fiind cadouri, absorbiti cunoasterea si mergeti mai departe.
     Frica, resentimentele si vinovatia sunt alte produse secundare ale dogmei. Ele rezulta din raspunsuri rigide la “valori” rigide. Renuntati la dogme si veti scapa si de produsele secundare.
Sunt ceea ce sunt si ceea ce sunt nu are nevoie de motive. Fiecare este unic si special. In timp ce toti suntem parti ale aceluiasi intreg, toti facem parte unul din celalat, suntem suma totala a tuturor experientelor noastre inca din momentul in care am devenit constienti, iar acest lucru inseamna ca suntem in puncte diferite ale calatoriei noastre, cu diferite lucruri de oferit si diferite lucruri de invatat.


   Religia a fost cel mai eficient instrument de negare a unicitatii noastre.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu