vineri, 23 septembrie 2011

ARMELE SECRETE ALE NAZISTILOR

     Naziştii au planificat să ucidă trupele aliate cu cafea otrăvită, ciocolată şi ţigări, a dezvăluit recent agenţia britanică MI5. Femeile naziste erau trimise să ucidă comandanţii aliaţi cu ajutorul microbilor ascunşi în oglinda de buzunar. Documentele realizate în urma interogării agenţilor germani capturaţi dezvăluie că Serviciul nazist de securitate a a avut o unitate unde erau planificate operaţiunile de subversiune dinţările aliate, printre instrumentele de lucru numărându-se asasinatele şi otrăvurile.

Informaţiile au venit de la o unitate de agenţi germani ce au fost paraşutaţi în Ayon, lângă St Quentin, Franţă, în martie 1945, cu două luni înainte de sfârşitul războiului.

Unii dintre agenţi erau echipaţi cu diferite otrăvuri ce difereau de fiolele cu acid cianhidric ce erau folosite de agenţii nazişti pentru a se sinucide în cazul în care erau capturaţi.

Naziştii purtau la ei şi un tub de sticlă cu aspirină Bayer care conţinea otravă ce ucidea victimele în maxim 10 minute. Ţintele agenţilor ar fi fumat ţigări speciale ce provocau dureri de cap, oferite de agenţii nazişti. Apoi, aceştia le-ar fi oferit victimelor o aspirină cu otravă pentru durerea de cap. Metoda a fost concepută pentru a fi folosită în călătoriile cu trenul.

Exista şi o pulbere făcută din sticlă şi otravă, care trebuia aplicată pe clanţe, pe biblioteci şi pe birouri. Altă pulbere era folosită de către chelneri. Acesta cauza moartea doar dacă era înghiţită, nu şi dacă era inhalată.

O altă armă secretă a agenţilor consta din granule de 1 mm în diametru, ce urmau să fie plasate în scrumiere. Căldura emanată de ţigări, sau de cenuşa trabucurilor, ar fi dus la explozia granulelor şi la moartea tuturor celor care se aflau în cameră.

Produse precum nescafeul, zahărul şi ciocolata germană "Sarotti" au fost fabricate având în compoziţie otravă, mai susţine raportul MI5.

Doi experţi nazişti au discutat despre furnizarea de bacterii pe care agenţii să-i folosească împotriva ţintelor de rang înalt, au mărturisit spionii capturaţi. Microbii ar fi fost utilizaţi de către agenţii de sex feminin, deoarece ar fi putut să îi ascundă în spatele oglinzilor transportate în poşete.

Agentul capturat, Henri Morael, a spus că a văzut cu ochii săi tuburi ce conţineau otrăvuri şi microbi în lichide diferit colorate, cât şi în pulberi. Acestea se regăseau şi într-un manual nazist de sabotaj.

Un document al armatei germane, interceptat în octombrie 1944 şi care era marcat cu însemnul "secret de stat", discuta despre adăugarea de otrăvuri în sticlele de whisky, schnapps, lichior şi vin. Totodată se găsea cererea unui agent SS pentru o metodă simplăprin care acest plan să poată fi pus în aplicare în orice condiţie.

Documentul menţiona, de asemenea, acumularea de otrăvuri puternice care pot fi injectate în produsele alimentare, precum cârnaţii, prin intermediul unei seringi hipodermice. Oficialul nazist cerea ca efectul otrăvurilor injectate în mâncare să se producă la câteva ore distanţă, sau chiar la o distanţă de zile.

Deşi germanii au avut un arsenal de dispozitive menit să ucidătrupele aliate, rezistenţa poloneză nu s-a lăsat mai prejos. Aceştia au folosit împotriva naziştilor cutii de cremă Nivea pentru a pune o pastă impregnată cu iperită, un agent chimic puternic.

2 comentarii:

  1. INTERESANTA POVESTEA.... SI SE POT SPUNE MULT, MAI MULTE!

    RăspundețiȘtergere
  2. VA URMARESC DE CEVA VREME... CRED CA EFORTUL DEA COABITA IMPREUNA CU ALTE PUBLICATII ONLINE ESTE UNUL DE MARE "AMPLITUDINE" DAR,VA INTREB SI EU : MERITA?

    RăspundețiȘtergere