luni, 12 septembrie 2011

IN 2030 SUA VA DISPAREA

   
       IAR AMERICANII VOR LUCRA PENTRU CHINEZI! NU CREDETI? VA ROG URMARITI.... UN SIMPLU SILOGISM... AL INTAMPLARILOR DE AZI....

      "Invazia chineză: După IBM, Lenovo ar cumpăra și divizia de PC-uri a HP"

    O companie chinezească va deveni cel mai mare producător de PC-uri din lume, dacă va reuși să cumpere divizia la care HP vrea să renunțe. Principalii doi competitori pentru divizia producătoare de PC-uri, a cărei valoare este estimată la 12 miliarde de dolari, ar fi chinezii de la Lenovo și coreenii de la Samsung, potrivit analiștilor citați de Bloomberg.
HP a anunțat săptămâna trecută că se gândește să vândă divizia producătoare de PC-uri și că renunță la producția de telefoane inteligente și tablete. În schimb, compania vrea să cumpere producătorul britanic de software Autonomy, care produce algoritmi de căutare, pentru 10 miliarde de dolari. Schimbarea de strategie a HP a șocat investitorii, care au început să vândă acțiunile companiei chiar și cu 20% mai ieftin.
La fel ca IBM în 2005, HP vinde pentru că producția de hardware aduce marje de profit mici iar tendința este ca ele să scadă în continuare. IBM își pierduse de mult poziția de lider de piață iar Lenovo, o companie chineză aproape necunoscută până atunci, a cumpărat divizia de PC-uri pentru doar 1,75 miliarde de dolari. Lenovo a preluat locul al treilea de la IBM și a ajuns la o cotă de piață de 7%. Între timp, Lenovo a crescut la o zecime din piață însă a căzut pe locul al patrulea, după HP (18%), Dell (13%) și Acer (12%). La rândul său, HP a devansat Dell în 2002, după ce a cumpărat Compaq pentru 25 de miliarde de dolari. O eventuală achiziție a HP de către Lenovo ar face ca noua companie să domine autoritar piața PC-urilor, cu o cotă de 28%.
Cea mai mare întrebare, însă, este… 28% din ce?
Iar,mai apoi nu uitati de filmul: INSIDE THE JOB.... MERITA
i

Iar pentru noi, romanii...cred ca, mult mai potrivita ar fi aceasta dedicatie... cu un gust usor amarui:


IAR IN REST A INCEPUT UN NOU AN...SCOLAR! DE ASTA DATA NU UNUL AMERICAN



   

2 comentarii: