sâmbătă, 24 septembrie 2011

NAZISTII AU DORIT SA CREEZE O ARMATA DE CAINI VORBITORI

        DESI POATE PAREA INCREDIBIL ACEST LUCRU NU PARE A FI SINGURUL CIUDAT, ACESTIA DORIND CA PATRUPEDELE SA POATA SA SI SCRIE!

       In noua sa carte “Câini extraordinari: o expoziţie de curiozităţi canine”, Jan Bondeson, istoric în cadrul Universităţii Cardiff, povesteşte despre încercarea eşuată a naziştilor de a forma o armată de câini capabili să citească, să scrie şi să vorbească.


În anii '20 ai secolului trecut, în Germania existau oameni care afirmau că unii câini sunt aproape la fel de inteligenţi ca oamenii, înzestraţi cu o gândire abstractă şi capabili să comunice. După ce partidul nazist a preluat puterea, membrii acestuia s-au arătat foarte interesaţi de inteligenţa câinilor.
Potrivit cărţii, susţinătorii acestor idei şi-au imaginat o zi în care câinii ar servi alaturi de trupele germane şi ar putea elibera ofiţeri SS din lagărele de concentrare. Aşa se face că,pentru a exploata la maxim potenţialul canin, Hitler a instituit Tier-Sprechschule (o şcoală pentru animale vorbitoare), unde a adus câini recrutaţi din toată ţara.
Aici se pare că profesorii au făcut descoperiri uimitoare.Un Airedale terrier, pe nume Rolf, a devenit faimos după ce profesorii au declarat că el este capabil să indice literele afabetului prin batai repetate pe o tablă ( fiecare literăcorespundea unui anumit număr de bătai). Despre alţi doi câini se spune că au fost capabili să producă un lătrat asemănător cu vocea umană, unul dintre ei fiind capabil să spună despre Hitler că este "Mein Fuhrer", iar un altul a "rostit": "Mi-e foame! Dă-mi prăjituri!"
Naziştii considerau că există o legătură puternică între om şi natură, iar dragostea lor pentru animale a fost, oarecum, dusă la extrem: atunci când evreii au fost luaţi şi duşi în lagăre, mulţi germani au trimis scrisori către ziarele din ţară în care se întrebau ce se va petrece cu animalele de companie rămase în urmă. Hitler însuşi a fost un iubitor de animale, stăpânul a doi ciobăneşti germani: Bella şi Blondi.
       Fuhrerul a împuşcat-o pe Blondi cu puţin timp înainte ca el să se sinucidă.

2 comentarii: