duminică, 15 aprilie 2012

PASTELE... COTNARI-UL.. SI PRIMAVARA

     AZI, VOI CONTINUA PERIPLUL MEU... NU INAINTE DE... A  URA... TUTUROR CITITORILOR MEI... DAR, NU NUMAI


  "Traditionalului cozonac de Pasti ii vom aduce inchinare cu sfanta noastra Grasa de Cotnari sau cu o Tamaioasa Romaneasca aurita de timp in pivnitele de la Pietroasa.

 Primavara mai inseamna si “primenire” gustativa nu numai spirituala. Nu uitati ca in acest anotimp se fac mancaruri din stevie, spanac, urzici, ca brazdele din gradina sunt inverzite de ceapa si usturoiul proaspat, ca ridichile se inrosec sub pamantul incalzit de blandul soare si mai ales nu uitati de vinul Pelin. Pelinul de Mai vin curativ ce poate fi la fel de bine un vin de introducere ,cuprins si mai ales de incheiere, cu singura conditie ca acest vin “sprijinit” de plante macerate intre care predomina pelinul, sa fie facut, dintr-un vin sanatos corect.
De preferinta e bine sa fie sec si usor. Pastorel Teodoreanu ne spune : ...” in aceasta poetica luna  pelinul trebuie baut pana la ultima picatura (scorneala de betivi). Cei pripiti, in adevar, il beau, cei cuminti asteapta.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu