O descoperire de excepţie în biserica din Şcheii Braşovului. Preotul profesor
Vasile Olteanu spune că aici există o pictură numită „Roata Lumii“, prin care
Apocalipsa ar fi vestită de inversarea polilor magnetici ai Pământului. Biserica Sfântul Nicolae din Şchei este cea mai veche biserică din Braşov.
Apocalipsa este un subiect întors pe toate părţile. De-a lungul timpului, mai multe date calendaristice au fost avansate ca ziua sfârşitului lumii. La modă acum este 21 decembrie 2012, deşi specialiştii de la NASA, printre alţii, au infirmat această teorie. În România avem puţine reprezentări ale Apocalipsei. Una dintre acestea este la biserica „Sfântul Nicolae“ din Şchei. Aici sunt nu mai puţin de 13 scene ale Apocalipsei, pictate pe bolta lăcaşului. Plus o frescă năucitoare pe care n-a reuşit să o înţeleagă nimeni până acum, dar care seamănă izbitor cu ceea ce vedem în documentarele despre predicţiile pentru 2012: explozii solare şi inversarea polilor magnetici, scrie newsbv.ro.
- Arhanghelii inversează polii Pământului
Cea mai interesantă frescă o găsim pe un contrafort. Se numeşte „Roata lumii“ şi „redă o scenă unică a rotirii Pământului în jurul Soarelui, rotaţie executată de sfinţi, unică – la nivel mondial. Soarele, în mijlocul căruia este un triunghi echilateral care încadrează „ochiul cel neobosit“, aruncă spre Pământ raze ucigătoare.
Două câte două şi la poli opuşi, aceste personaje au haine de aceeaşi culoare. Par să fie doi bărbaţi şi două femei. Nu au aceeaşi vârstă, nici aceeaşi rasă nu par să fie. Dar cel mai ciudat lucru este poziţia lor. Personajele încearcă să urnească planeta, dar nu în plan orizontal, al mişcării de rotaţie, ci în plan vertical, de parcă ar vrea s-o dea peste cap. Dacă această roată a lumii face parte din ansamblul scenelor care descriu Apocalipsa, atunci nu se poate să nu facem legătura cu mult vehiculata teorie a inversării polilor magnetici ai Terrei, una din temele care anunţă sfârşitul lumii, mai scrie newsbv.ro.
„Roata Lumii“ ar trebui să atragă atenţia teologilor şi oamenilor de ştiinţă, deopotrivă, în căutarea unei interpretări din întreaga lume. În acest moment, fresca din Şchei e doar un imens semn de întrebare, ce tulbură umanitatea“, sunt de parere specialistii si teologii.
- Din dispoziţia expresă a Securităţii, închisă publicului
Biserica Sfântul Nicolae din Şchei, loc de închinăciune, leagăn al limbii române şi tezaur de vestigii istorice preţioase, ascunde încă multe comori. Una dintre ele este paracliserul de nord, o încăpere aflată în lateralul bisericii care, prin anii ’70, a fost închisă publicului, din dispoziţia expresă a Securităţii statului.Este, de fapt, tot o bisericuţă, cu hramul „Adormirea Maicii Domnului“. Se pot vedea altarul, iconostasul împodobit cu picturi deosebite, mica turlă pictată. Scenele Apocalipsei, Iisus ţinînd sabia în gură, Ochiul lui David…
- O reprezentare unică în lume
Curios lucru, a pictat o teorie ştiinţifică într-o biserică. Cu ce scop?
As vrea sa vad fresca, poate o fotografiezi si trimiti.
RăspundețiȘtergereBiserica din Schei este ortodoxa. Daca este asa, nu poiate fi cea mai veche din Brasov.
Daca cumva sunteti atat de cunoscutul doctor endocrinolog cred ca in parte aveti dreptate!Mai putin restul, cu cea mai veche biserica din Brasov.... Bravo Luca
RăspundețiȘtergere