marți, 9 aprilie 2013

"ROMANIA LIBERA" MI-A DAT DREPTATE...

DAR SI "ADEVARUL" A POVESTIT INCA DIN 2007, DESPRE "GUNOIUL" DE SUB PRESUL PRIDVORULUI PATRIARHIEI "MAMA". SINCER, CREDINCIOSI PRACTICANTI, DAR SI RAUTACIOSI, TOTAL NEPRACTICANTI; NICI NU STIU CU CE DOAMNE IARTA-MA SA INCEP?! 
 CU DIMINEATA DE IERI, CU TOAMNA LUI 2007, SAU MAI BINE CU "SHOW-ROOM"-UL DE PE DEALUL PATRIARHIEI?!
TOTUSI, HAI SA DAU CEZARULUI, CE-I AL CEZARULUI... SI, DECI SA "PURCED" CU ZIUA DE IERI. 
 PAI, POVESTEA MEA SPUNE CA... NICI NU INCEPUSEM  BINE ZIUA DE IERI, SA SORB CAFEAUA ABURINDA, SAU SA MA AGASEZE TELEFOANELE... CA CE AM VAZUT EU?


PE PRIMA PAGINA A COTIDIANULUI "ROMANIA LIBERA" STATEA SCRIS CU LITERE DE-O SCHIOAPA, URMATORUL TITLU' "Cum au ajuns preoţii ortodocşi turnători la fisc"... Si atunci taman ce imi soptesc... in barba : "S-A CONFIRMAT CEEA CE SCRIAM MAI ZILELE TRECUTE PE BLOGUL ACESTA. SI ANUME CA: preotii au devenit urechea si timpanul Bisericii, fiind obligati sa identifice comerciantii care le-ar face concurenta, sa obtina dovezi impotriva acestora si sa-i toarne la fisc".
Asa se face ca, exact pe data de 16.02.2013, acelasi lucru l-am semnalat si eu, in "pastila" intitulata " “Dubito, ergo cogito; cogito ergo sum”; si in care dovedeam si "moi", cam acelasi lucru! 
 Difereau ce-i drept... doar  exemplele; autorii articolului din "Romania Libera" mergand la "concret", cu un dialog pe cat de savuros, pe atat de amuzant, daca nu ar fi unul cu gust amar. 
  Dar mai multe puteti citi si singuri la adresa: http://www.romanialibera.ro/exclusiv-rl/investigatii/cum-au-ajuns-preotii-ortodocsi-turnatori-la-fisc-298438.html

Insa, ca nu cumva sa se creada ca, as avea ceva cu "OCHII SI TIMPANELE"Patriarhiei, povestea aceasta nu este de ieri, de azi! Pai, prin toamna lui 2007, cand "targul" Bucurestilor taman ce sarbatoreau pe cei "DOI" Dimitrie, in alt cotidian si anume "ADEVARUL", la loc, tot de cinste era un articol intitulat: "UMBRA LUI PUTIN LA PATRAIARHIE". Astfel, inca din capatul articolului bietul cititor afla ca: 
  
  • "Tarabele de la Patriarhie, industrie de bani negri"
"La coada stau doar fraierii - politicienii si simandicosii se baga in fata!", ne spunea, sambata, pe dealul Patriarhiei, agentul Dan, un prieten de la Politia Comunitara. In catedrala, in toiul noptii, lumea a asteptat de la moastele Sfantului Dimitrie o minune. Spre dimineata, masa de nevoiasi cersea de zor: "Nu aveti un leu si pentru mine?!" Pe deal insa, la tot pasul se vede ca banul nu mai este "ochiul Dracului", ci unealta celor care umbla cu cele sfinte.
De Sf. Dumitru, bucu­resteanul de rand a putut observa cum, pe dealul Patriarhiei erau amplasate 50 de standuri, unde isi vindeau produsele bisericesti atat manastirile, cat si micii intreprinzatori. La poalele dealului, maicile si parintii cereau pentru un pomelnic intre 10 si 30 de ron! Tot acolo, pentru toate cele trei zile, taxa la negru: 1.000 ron!"
  Daca nu ma credeti, va rog sa va convingeti si singuri accesand adresa:  http://adevarul.ro/news/societate/umbra-putin-patriarhie-1_50ac09af7c42d5a663842725/index.html
  Ceea ce ma mira pe mine,acum, este un singur lucru: ATUNCI,INALTELE FETE BISERICESTI NU INDEMNAU PREOTII DE MIR SA LE "DEA LA GIOALE CONCURENTEI"; BA MAI MULT CHIAR TRAIAU DINTR-UN ASTFEL DE TROC!
  Pai atunci, sa nu-i dai dreptate lui Marin Sorescu, care spunea candva... urmatoarele:

Societate Umbra lui Putin, la Patriarhie

Citeste mai mult: adevarul.ro/news/societate/umbra-putin-patriarhie-1_50ac09af7c42d5a663842725/index.html
Societate Umbra lui Putin, la Patriarhie

Citeste mai mult: adevarul.ro/news/societate/umbra-putin-patriarhie-1_50ac09af7c42d5a663842725/index.html

3 comentarii:

  1. Te urmaresc de mult timp, ceea ce scri. Am citit si "dezvaluirile' din Romania Libera.Sincer este laudabil , daca ai putea tu, sau altii ca tine sa faceti ceva! Din pacate ... am observat ca, din sintagma "presa... cainele de paza al democratiei" au disparut prea multe cuvinte!
    De exemplu sti ca, in tineretea sa P.F.Dniel a fost si d.j la Costinesti?! Sau ca, in tineretea sa, de la Buzau, ANTONIE PLAMADEALA l-a suspectat de disparitia unor carti din biblioteca episcopala?! Sau ca, la inundatiile din anii 70 acelasi DANIEL se dadea lovit, ca sa nu ajute pe apoapele sau? Iar lista acestor CIUDATENII ar putea continua! In toate acestea UNDE CREZI TU, CA STA ASCUNSA INALTA FATA BISERICEASCA?!

    RăspundețiȘtergere
  2. Auzi Luca, dar de initiativa "verzuliului" Cernea, de azi...ca sa-i taie pe popi, de la Buget... ce parere ai? Sau nu ai?.....

    RăspundețiȘtergere
  3. Tot la zi ajunge si cea mai lunga noapte...
    Te pup si poate bem pana la urma berea aia

    RăspundețiȘtergere