sâmbătă, 17 mai 2014

LAMPA LUI ILICI... IN LUMEA CARLANULUI

CREDETI CA BAT CAMPII, CU SINTAGMA "LAMPA LUI ILICI"? EI, PAI, DACA ASA CREDETI, CITITI VA ROG PRESA DIN 1963. ASA CUM APARE MAI JOS... APOI, DIN CAPUL LOCULUI TRANSMIT UN SINCER "MULTUMESC" GUVERNULUI PENTRU CA NU A UITAT DE INDUSTRIA DE APARARE, SI CA M-AU CITIT! NU MA CREDETI? 
ACCESATI LINKUL...http://mugetulcarpatiloronline.blogspot.ro/2014/05/arta-conversatiei-intr-o-tara-de-surdo.html. IAR, DUPA ACEEA, VEDETI CE A DECIS EXECUTIVUL IN ULTIMA SEDINTA DE GUVERN. PE PROBLEMA ACEASTA. 
INSA,PANA UNA ALTA, IATA CE SCRIA PRESA ROMANEASCA... DE ATUNCI... DESPRE...
„Lampa lui Ilici„ Soarele tomnatec inundă cu razele sale jucăuşe comuna Frumosul, cuibărită la poalele munţilor. Grupuri de tineri şi vîrstnici, îmbrăcaţi în frumoase costume naţionale, se îndreaptă gălăgioşi spre căminul cultural, unde elevii şcolii vor prezenta un program artistic. Privind astăzi pe aceşti oameni, care răspîndesc atîta voie bună în jurul lor, privind faţa satului, fără să vrei, parcă îţi aduci aminte de comuna Frumosul de altădată, cînd singurele clădiri mai răsărite erau conacul bogătaşului Bălan, biserica şi cîrciuma...Dar cea mai mare realizare pentru cei din sat a fost . Cine nu-şi aminteşte oare de bordeiele strîmte şi joase unde pîlpîia pe vatră turta de seu. Mare a fost bucuria cînd în locul turtei de seu s-a aprins lumina electrică”.(„Zori Noi”, Anul XVIII, nr. 4922, Suceava, Octombrie 1963) 
 ASTA ERA ATUNCI, INTRE TIMP PUTEM TRANSLATA ACEASTA "LAMPA" LA ACTUALITATEA IMEDIATA. SI, SA NE GANDIM LA C.S.A.T - UL CERUT EXPRES DE PREMIER LOCUITORULUI DE PE BULEVARDUL GENIULUI. NUMARUL 1. 

APOI, IN VIATA INTERNA A PSD-ULUI, SE PARE CA ACEASTA LAMPA A LUI ILICI A FOST "INFLAMATA" ATAT DE TARE, INCAT DOI "PRETENI" AI LOCATARULUI DIN PIATETA VICTORIA PAR A SE LUPTA CA DOI COCOSI:UNUL ESTE SEBASTIAN GHITA, "BARON" DE PLOIESTI SI ROBERT "DE" NEGOITA... PROASPAT BARON DE SECTOR TRI. ASA SE PRONUNTA CIFRA 3, IN LIMBA LUI ROGOZIN!  LA TOATE ACEASTEA SE MAI ADAUGA SI VIZITA DOMNULUI JOE BIDEN. NIMENI ALTUL DECAT VICEPRESEDINTELE SUA; ADICA MANA DREAPTA A CETATEANULUI NUMARUL UNU. DE PE PLANETA. ASTA, DACA IL OMITEM DIN LOGICA NOASTRA SI PE DOMNUL NEPOT A BUCATARULUI LUI IOSIF VISARIONOVICI STALIN. NIMENI ALTUL DECAT URMASUL CELEBRULUI "ILICI". VLADIMIR... ILICI... LENIN.
DAR CEEA CE NU A PUTUT "DETECTA" .... CLASICA LAMPA A LUI ILICI A FOST EFECTUL HAARP, CARE S-A ABATUT ZILELE ASTEA, INTR-UNA, PESTE ROMANICA NOASTRA. CU PRECADERE VINERI, CAND ACI A FOST SECRETARUL NATO. ADICA DOMNUL RASMUSSEN!
 PENTRU CINE INCA NU STIE CE ESTE HAARP, IATA PE SCURT CU "CE SE MANANCA" ASA CEVA: "HAARP sau Programul de Cercetare Aurorala Activa de Inalta Frecventa
(High Frequency Active Auroral Research Program) este un program ce reprezinta activitatea de cercetare, desfasurata asupra ionosferei, pentru a putea fi stabilit comportamentul ozonului, azotului si ionilor acestora la bombardamentele radiatiei solare si cosmice, dar si la emisiunea de radiatii de inalta frecventa (HF) sau joasa frecventa (ELF) de pe Pamant.Sistemul HAARP aflandu-se intr-o baza militara de langa Gakona din statul Alaska, este conectat la unul din cele mai mari computere din lume de tip CRAY-YMP/TM3D/T3E al Universitatii Alaska de la Fairbanks si are ca titular de proiect Departamentul Apararii al Statelor Unite, respectiv US Navy si US Air Force."
CUM SE VEDE SI DIN FOTOGRAFIA DE MAI SUS, INTREAGA "CHESTIE" VINE DE LA NATO, SI INCEARCA SA FIE UN FEL DE "PANZA DE PAIANJEN",  IN UNELE SITUATII... 
ASA CUM A FOST CEA DE VINERI, ADICA "UN ZID DE PROTECTIE". ASTA, DUPA CE CU O ZI INAINTE DOMNUL ROBERT D. KAPLAN ISI LANSASE LA MINISTERUL DE EXTERNE CARTEA INTITULATA
" RAZBUNAREA GEOGRAFIEI". SA FI FOST O SIMPLA COINCIDENTA? AICI AR FI INTERESANT SA STIM SI OPINIA UR(S)S-ULUI DE ODINIOARA! NU CREDETI? 
PE LANGA ACESTE "DETALII TEHNICE", SA NU UITAM SI FAPTUL CA, BUCURESTIUL ESTE IN ACESTE ZILE CENTRUL VIETII MASONICE MONDIALE. ADICA... "in perioada 14-18 mai 2014 va avea loc a XIII-a Conferinţă Mondială a Marilor Loji Masonice Regulare. Cea mai mare reuniune masonică organizată vreodată în Europa Centrală de Est şi de Sud-Est va avea loc în România. Evenimentul este găzduit de Marea Lojă Naţională din România" Oooops!!! Dar va rog sa vedeti si mai interesant... in stire. Asa, apare ca: "România a primit dreptul de a organiza acest eveniment în anul 2011, în Columbia, atunci când a câştigat în faţa Rusiei." 
 MA INTREB DACA, IN VIITOAREA LUME A CARLANILOR TINERI, "CLASICII" ILICI VOR MAI AVEA UN CUVANT DE SPUS?! SAU, SE PREA POATE SA AJUNGEM LA "CONCLUZIA" LUI ANDREI... CUM CARE ANDREI? CEL DIN TARA LUI ANDREI...
INSA,PANA LA UN POSIBIL RASPUNS... SA AUZIM NUMAI DE BINE!

12 comentarii:

 1. fira-r mama lor de bolsevici imbacsiti...care timp de 45 de ani...ne-au dobitocit parintii cu ideologiile lor socialiste comuniste...blestemat sa fie poporul rus care incetul cu incetul ne-au distrus...huuuuaaaa...pe ei si pe mama lor...hai sa le aratam ca daca in 1943...cu nemtii impreuna ii buseam la STALINGRAD...acum spuneau cu totii...JAWOLT-WASS ISS VACHT...WASS ISS NICHT...

  RăspundețiȘtergere
 2. Corect, in parte.In rest nuantele pot fi discutate! NU TE SUPARA FRATE!

  RăspundețiȘtergere
 3. Sa le dau ... UE, lui Putin si Rogozin! Ca numai TAMPENII fac... de cand ma stiu!

  RăspundețiȘtergere
 4. nu pot să zic că am trăit pe vremea aceea cu "Lampa lui Ilici",dar am înteles că într-adevăr în anii ’50, “lampa lui Ilici” fusese o reprezentare de forţă a binelui “adus de partid în fiecare casă”. Cine nu crede amintească-şi frustrarea şi ura neputincioasă când “se lua” curentul electric, şi valul mâniei din 89!
  Daca vorbim de Vladimir Ilici Lenin , pai vorbim de pana in anii 1924 pentru ca atunci decedase, nu apucase să treacă la planul de stat al electrificării, însă propagandiştii succesorului său numiseră metaforic becul electric “lampa lui Ilici”. Aceia care-l aprindeau puteau să-şi închipuie că însuşi Lenin era şi “zeul electricităţii”.

  RăspundețiȘtergere
 5. Frumos ultimul comentariu postat. Bravo domnule Popescu!

  RăspundețiȘtergere
 6. Il vreau pe Papufilii, el are blog?

  RăspundețiȘtergere
 7. SA VORBIM PE LIMBA NOASTRA CUMVA EXISTA IN TARISOARA ASTA VREUN ROMAN CARE NU A INTELES CE SA INTAMPLAT IN 25 DE ANI DE LA EPOCA DE AUR , AM MARI DUBII , CAT DE DUS SA FII SA NU INTELEGI CA ROMANIA A FOST COLONIALIZATA IN TREPTE , VEZI CE SA DISTRUS [ VANDUT ] IN ETAPELE COLONIALIZARI AM FOST PROSTITI CU O REVOLUTIE REGIZATA PROST CU VICTIME COLATERALE CA ALTFEL NU MAI PUTEAI SPUNE CA NU A FOST REVOLUTIE [ MOARTEA SOLDATILOR DE LA AEROPORTUL BANEASA FACEA PARTE DI SCENARIU ? ] MORTI PT. CE. . . AU AJUNS INSFARSIT AMERICANI IN ROMANIA IN 2014 SA SE RAFUIASCA CU RUSII, GLUMITI ,NICI BEAT DACA AS FI, PE LANGA DRUM PE LANGA GARD SI MI-AS DA SEAMA CA CEAUSESCU [ ROMAN ADEVARAT ] CU TOATE RELE LUI , ERA MIC COPIL PE LANGA CE NE-A PREGATIT TOVARASUL ION SI MIKAIL , SA INTELEG CA RUSII AU LUCRAT PT. AMERICANI ANI 90 SI ACUM VOR PLATA, CUMVA MIZA SUNTEM NOI , ROMANIA A DEVENIT MIEZUL . . . OARE ACEASTA CREATIE ANTI AMERICANA-RUSA- CHINEZA SUB NUMELE DE[ U.E] E UN FENOMEN LEHMAN-BROTHERS AL WALL STREETULUI , DOAMNE CE MARI AM DEVENIT , NU CUNOSC LISTA ORDINELOR CE A PRIMIT DOMNUL PRIM-MINISTRUL SIGUR NU O RETETA CULINARA , DAR DACA VRETI SA VORBIM SERIOS INSEAMNA CA NU AM INTELES CINE NE CONDUCE DESTINELE NOI NU IN NICIUN CAZ , DOAMNA MERKEL NICIATAT [PUTIN ECONOMIC VEZI RIGIPS SI TOATE DERIVATELE ] OARE EXISTA IN ROMANIA CEVA DE EXPLOATAT SI NOI NU STIM ? CECENIA VA SPUNE CEVA ? E UN ALT SUBIECT NE INTERESANT PT. AMERICANI CARE VOR RESPECTARE CARTI O.N .U , CE GLUMA , IUGOSLAVIA VA ADUCETI AMINTE ? DOAMNE FERESTENE DE O DECIZIE DAMBOVITEANA SAU DE UN PAHAR DE VODCA IN PLUS , TITO A FOST UNIC SPER CA ASA VA RAMANE ,CAND VREI MAI MULT VEZI IRAQ , AFGANISTAN, KUWEIT SI TE IMPRUMUTI LA CEL MAI NUMEROS POPOR DUPA PLANETA NU TE MAI DA MARE . . . PE ZI CE TRECE DEVI MAI MIC , A UITAT CINEVA DE 11 SEPTEMBRIE AMERICAN CARE A STOPAT LUMEA SI A FACUT SA INTELEAGA CA UN CONTRACT E MAI IMPORTANT SI CA O CIFRA E VALOAREA VIETI PE PAMANT , DA SUNTEM PREA MULTI VRETI O IMPUTINARE A POPULATIEI PE GLOB , PAI CE FACEM HAI SA NE INARMAM AL TREILEA RAZBOI MONDIAL E SFARSITUL UMANITATI , ATI REZERVAT O PLANETA DOMNILOR MASONI ? EU NU VIN DAR DACA SA-R PUTEA SAI LUATI PE FII MEI SUNT DE TREABA GARANTEZ PT.EI VA ROG FRUMOS , PLATA NU POT DECAT IN NATURA ... NU SUNT VIRGIN MI-AU TRASO NEA ION ,ROMAN , STOLOJAN, BOC,BASESCU, PONTA . . . SUNT CAM UZAT DAR MAI REZIST PANA CAND VOM VEDEA . . . SUNT MANDRU CA SUNT ROMAN

  RăspundețiȘtergere
 8. Dupa cum am mai spus si cu alte ocazii nu am date suficiente pentru a comenta elemente din teoria conspiratiei... Poate fi au ba... De asemenea mai cred ca realitatea este cu mult mai sordida decat apare reflectata in interpretarile acestei asa zise "teorii" despre care am spus ca cea mai mare conspiratie este ea insasi si ca are menirea blocarii initiativei individuale si demoralizarea, cultivand in definitiv cea mai profunda forma de fatalism... Observ ca avem mai degraba de-a face cu o constructie cvasireligioasa, cu nelipsitele manifestari pseudomistice... pentru ca mesajul ar fi in definitiv ca nu putem face nimic si ca nu ne-ar putea salva nimic altceva decat o interventie divina ori externa... Escatologia in sine nu e un lucru nou, doar limbajul imi pare mai elaborat. O alternativa la eventualul faliment al religiei cu prezentatori T.V. pe post de sacerdoti, fotbalisti in locul sfintilor si guru online....Din punct de vedere logic tocmai misterul de care se inconjoara aceste indeletniciri ma face sa ma indoiesc de infaibilitatea ori atotputernicia lor... Pe scurt avem de-a face cu o mare gogorita lansata cu unicul scop de a prezerva un status quo... Un amic care a ajuns la Expozitia Mondiala de la Madrid a asistat la discursul lui Borges care spunea ca cel mult intr-o generatie oamenii nu vor mai trebui sa munceasca... si ca tehnologiile inca dosite vor asigura sustenabilitatea unei astfel de societati... Corect, atata vreme cat nu vor exista oponenti... Dar in mod evident acestia exista... De mai mult de doua mii de ani democratia n-a mai evoluat iar de doua sute polarizarea politica intre stanga si dreapta,, ambele, la fel de paguboase,, a dus la consfintirea statutului de clasa sociala... fie ea intre saraci si bogati in capitalism ori intre condusi si conducatori in comunism... acest comunism care a demostrat ca in evolutia lui se transforma din stanga in dreapta, chiar in imperialism daca luam cazul Chinei ori al... defunctului?... URSS. Ei bine, de vre-o patru decenii psihologii au demostrat ca liderul politic sufera de o forma de pshopatie care se manifesta printr-o lipsa de afecte... care chiar trebuie cultivata daca luam aminte la practicile caselor regale ori ale magnatilor de orice fel, cu totii impatimiti de vanatoare... Un ritual prin care isi atreneaza si isi consfintesc dreptul de a ucide,,,
  Daca ma intrebati cum reusec pana la urma sa domine lumea nu pot decat sa va atrag atentia asupra banilor a caror ultima definitie marxista e singura care se verifica... O marfa.... Corect.... pana acum... Insa in mod real de la momentul in care s-a considerat ca nici macar efemera acoperire in aur a monedei nu mai este necesara banii nu mai sant decat o statistica matematica pe care " nici macar o armata de doctori in matematica nu o mai pot deslusi" dupa expresia fostului trezorerier al USA, Alan Greenspan, despre care gurile rele spun ca ar fi fost arhitectul crizei. Ei bine consider ca a venit vremea sa reanalizam acest lucru... Pana si Biblia atrage atentia asupra ecestui aspect intezicand camata si obligand la iertarea datoriilor dupa sapte ani. Moneda se emite de catre bancile nationale si reprezinta contorizarea avutiei statului si a intregului popor pe care niste "baieti destepti" si-o insusesc pentru a afirma ca "dupa ce ai trecut de un milion de dolari nu mai ai natiune" iar probabil in momentul in care ai depasit miliardul "posezi" cel putin una... Ei bine, ganditi-va deci ce vor mai putea "poseda" acesti indivizi daca spusele argentinianului ar fi devenit realitate....
  Foamea reprezinta metoda empirica prin care poti domina... foamea duce la ura... ura la prostie... si de aici inainte "panem et circenses" Hai Barcelona!...

  RăspundețiȘtergere
 9. Mult scris de catre ante raspandacul meu! Dar printre atatea sofisme a grait si niscaiva adevaruri! Pacta ca a dat cu bata in balta, cum ar zice unii!Si a terminat zeflemitor cu HAI BARCELONA!Mai bine scria "HAI CLINCENI!Iar un altul scrie ceva de genul MANDRU CA SUNT ROMAN!Pi bune mai? De ce?Luca, daca prostia ar durea si ar mai avea si gura...pai sa te tii fratica...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. De-ai izbuti neicusorule sa spui limpede ce iti este pe plac si ce nu atunci poate te-ai face si inteles... De-or fi sofisme au ba... bine ar fi sa graiesti si de ce... Oi fi dat cu bata-n balta, nu zic... Ca daca vrei dumneata atunci : Hai Nicovala, au Satra... ca sant europarlamentare... si e loc de cateva chivute cu puradeii de gat ca iote ce gura mai au...

   Ștergere
 10. De atata sfada? O fi zis multe si el la neri, ca doar nu traim doar in lapte... si gustam doar miere!Fiti linistiti! Si acuma la culcare..... Domnul sa va dea gandul cel bun. La amandoi

  RăspundețiȘtergere
 11. ce va tot strofocati atat! bine le spui Parinte!

  RăspundețiȘtergere