miercuri, 1 iunie 2016

LACRIMILE COPIILOR NOSTRII

SINCER AS FI VRUT TARE MULT SA SCRIU DESPRE COPILARIE IN SENSUL ACELA FRUMOS... DAR SE PARE CA, MACAR UNEORI SUNTEM NEVOITI A SCRIE DESPRE PREZENT SCRIIND LA TRECUT!
AZI, UN MARE CAMPION, PE NUMELE EI MARIA OLARU A AVUT CURAJUL SI TARIA DE A SCRIE DESPRE " prețul succesului care traversează zările luminoase ale sportului. Un inginer, un medic, un profesor sau un șofer crescuți în România ar putea spune aceeași poveste.
În orice domeniu care presupune efort și creativitate umană, performerii achită o notă de plată pe care, de cele mai multe ori, nu și-o povestesc nici măcar lor înșişi."
VA SFATUIESC CA, INAINTE DE A MA CITI PE MINE SA CITITI TULBURATORUL MESAJ A LUI TOLONTAN DIN GAZETA DE AZI... INTITULAT: "COPII BATUTI AI ROMANIEI"
CA UN EPILOG AL ACESTUI MESAJ CATRE TOTI CEI CARE VOR SA INTELEAGA CEVA... AM SA MA REFER LA UN EPISOD TACUT, DAR TRAIT ATAT DE SUBESMNATUL, CAT DE INTREAGA MASS MEDIA ROMANEASCA... ACREDITATA LA ATENA 2004!
  • AUGUST 2004- CASA OLIMPICA A ROMANIEI
Presedintele Romaniei de atunci, Ion Iliescu   a tinut sa-si faca obisnuita "baie de multime" atat de draga tuturor presedintilor post decembristi atunci cand vine vorba de succesele altora, la care sa apara si ei! Intocmai ca un ...oi intr-o caldare... oops cred ca nu am gasit alta comparatie!

Pana sa vina  "EL PREZIDENTE"... delegatia de ziaristi romani acreditata acolo, si care nota bene a fost mai mult "incropita" decat acreditata... astepta cuminte, infata acelei locuinte inchiriata parca de la armatorul Vardoyanis. Si chiar pusesera de o mica "TACLA", nu "BACLAVA", cu lotul olimpic de gimnastica... alcatuit atunci din: "  CATALINA PONOR, SILVIA STROESCU, OANA BAN, DANIELA SOFRONIE, MONICA ROSU si ALEXANDRA EREMIA". Atunci erau "flancate" de catre "gardienii" Bitang si Belu. Fetele vorbeau putin si mai mult cu frica... si adeseori, glasurile si raspunsurile lor erau ACOPERITE, atat de STRIDENT, dar si atat de VULGAR de glasul lui "MADAME" Bitang. Cand a aparut "EL LIDER MAXIMO" acestea au amutit brusc si au incercat a da "BINE IN POZA"
Iar asta a fost doar prima "SECVENTA MISCATA" a unui scenariu, pe cat de prost scris, pe atat de prost REGIZAT!
  • SECVENTA DOI
Pe langa marea FAMIGLIE a lui "TANTI" ... Mariana... s-a auzit si vocea lui TIRIAC... care inca mai avea ceva functii in COR... dar si a celei care pana in acel moment o stiam, o divinizam... dar care de atunci inainte nu avea sa-mi para decat o PAIATA JUMATATE FALSA, JUMATATE MOARTA a celei care fusese ODINIOARA! "Zeita' de la Montreal...
Cand fetele au disparut acolo nu a mai RAMAS decat PAIATA... JUMATATE MOARTA, JUMATATE FALSA... dar si acel MUSTACIOS... pe care azi il "PASTE"... pana si pe EL... dosarul EADS!!!

  • CONCLUZII PESTE TIMP
Poate a zi nu as fi scris toate astea daca randurile lui TOLONTAN nu mi-ar fi REDESCHIS rani, pe care le credeam de mult vindecate! Dar, se vede treaba ca acestea nu se pot inchide... CU UNA, CU DOUA!!! Iar pentru aceia dintre dumneavoastra care vor sa devina aparatorii acestui SINISTRU cuplu de PSEUDO antrenori... va propun sa va (mai) ganditi la aceste doua REALITATI:
  • BELU SI BITANG au fost dupa 2004 chiar si consilieri prezidentiali pe probleme de sport... iar BELU, chiar si SECRETAR de Stat ... 
  • "Bătaie, cafteală, atingere, mângâiere, pedeapsă, altoială, urecheală, câte sinonime avem noi, românii, pentru bătaie! Și cîte sinonime avem, tot atâtea generații avem de fete și băieți care au suportat o educație cu palma.
Un copil povestește, în numele nostru, cum ne-am furat-o acasă, la școală, în ateliere, la rude și în internate.
Un copil a trăit toate aceste lucruri.
Un copil a ajuns, mai apoi, campioană mondială absolută și campioană olimpică.
Un copil și-a amintit mereu de momentul în care tatăl unei colege intră în sala de sport de la Deva, chemat de Octavian Bellu și Mariana Bitang.
Antrenorii erau furioși că o prinseseră pe sportivă transportând dulciuri pentru celelalte fete.
.....
 Maria s-a născut în 1982. Noi, ceilalți, n-am ajuns atât de departe pe scena lumii, nu avem reușitele Mariei. Sau ale colegelor ei.
Dar, indiferent cât de mici au fost Mondialele și Olimpiada fiecăruia, ne-am străduit să ni le respectăm și să le ducem la bun sfârșit.
Pentru că noi suntem copiii caftiți ai României. Semnați-vă sub mine!”

20 de comentarii:

  1. Adevaruri, pe cat de dureroase, pe atat de REALE! ASTEPT CAT MAI MULTE POVESTI DE ACEST GEN... NOAPTE BUNA, ORI- BUNA DIMINEATA!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Shalom, foarte adevarat... sportul romanesc a ajuns la ORA ADEVARULUI! E lucru inevitabil... Respect Maria Olaru si iti multumesc...din indepartatul Israel!!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. O data marele antrenor Bella Karoly spunea ceva de unul Vieru... si noi romanii am tacut! Azi o fata de atunci "sparge" sistemul... cu alte adevaruri incomode... Ma intreb , te intreb, dar ii si intreb: PANA CAND NE VOM FACE CA NU INTELEGEM ACESTE ADEVARURI?! PANA CAND VOM MAI INCERCA SA NE FACEM ZEI FALSI PE CARE SA-I TOT VENERAM? Maria Olaru chiar merita respectul, dar si sustinerea noastra! Cat priveste episodul Atena e bine ca ai pomenit si de acesta; nu de alta dar mie imi pare ca oamenii astia, nu se vor potoli de fel!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cand eram si eu la vremea aceea bunicul ma ocrotea! Si sportul care-l faceam eram cat de cat ocrotit! Va spun sincer ca totul s-a rupt tare demult, iar acum totul se reaseaza, de aceea si aceste povestiri cu talc! Dispare o lume, apare o alta... Cercurile se inchid!!! Asta e pararea mea. In rest iti doresc o zi linistita! La multi ani, Copilarie...

    RăspundețiȘtergere
  5. Doi antrenori "ceaușiști" ce totuși au fost performanți! Echipa de gimnastică condusă de ei au luat numai medalii de aur și campionate europene, mondiale și olimpice din 1980 până astăzi...când echipa de gimnastică a României din păcate nu mai există. Ok! Am înțeles, fetele au fost terorizate...resursele materiale erau și acelea modeste, Bellu și Bitang erau doi monștri comuniști, "băteau copilele", ce vreți erau după moda comunistă, nu s-au inventat psihologii și preparatorii fizici, în spatele antrenorilor și medicii erau catastrofe...exemplul find idiotul ăla care-i dăduse codeină uneia dintre fete, când știa că e o substanță interzisă. În fine, nu sunt apărătorul lor dar performanțele lor sunt cele ce contează deopotrivă ale fetelor cât și ale antrenorilor așa cu toate hibele lor...pentru că până la urmă, nimeni nu-i
    perfect. Tolontan din păcate, nu mai e demult un jurnalist, ci e un simplu salariat al turnătorului voiculescu . În fine nu acesta-i subiectul...oare fotbaliștii care făceau și ei performanțe pe vremuri, nu mai încasau și ei câte o palmă de la antrenori? Oricum toate performanțele au fost obținute prin muncă fără bani sau dopaj! Acestea sunt adevăratele merite ale sportivilor și antrenorilor.
    P.S: Din interese răuvoitoare, ale unor politicieni corupți, ale ignoranței noastre și a multinaționalelor
    care până la urmă normal să-și apere interesele, peste tot unde e posibil...cu riscul de a corupe politicieni și oameni de afaceri...așa a dispărut total industria românească, având multe întreprinderi performante de nivel mondial ce puteau fi preluate și retehnologizate de firme occidentale de prestigiu.Aici dau vina inclusiv pe Țiriacula sau pe Adrian Năstase zis Bombonel...groparii ai industriei românești, ce au lăsat pe drumuri mii și mii de oameni, distrugând și defavorizand zone întregi, județe etc.
    Robotul Tolontan

    RăspundețiȘtergere
  6. Tocmai de aceea nu și-au găsit de lucru într-o altă țară. Metodele lor nu puteau fi aplicate nicăieri altundeva.

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu mai mira nimic.Am doar atat de adaugat: tocmai de aceea nu și-au găsit de lucru într-o altă țară

    RăspundețiȘtergere
  8. Din pacate purul adevar,universal valabil in tot sistemul romanesc de educatie,incet dar sigur se rezolva si asta dar inca mult timp vor mai fi asa probleme,inca in sistem sunt acei oameni educati si care educa dupa sistemul comunist,adica prin folosirea fortei brute,sa nu ne mire ca aceia doi nu vor schimba ceva,nu au cum sa o faca asa stiu sa exuce,asa au fost formati si asa or sa formeze pina vor parasi acest sistem,oare cei formati de ei vor aplica aceleasi metode sau nu,se va perpetua asta?Vom vedea sau poate generatiile viitoare vor vedea.....

    RăspundețiȘtergere
  9. CATA DREPTATE AI AVUT! FELICITARI...

    RăspundețiȘtergere
  10. trist, dar foarte adevarat... despre asta vorbim...plus implicarea politicului!

    RăspundețiȘtergere
  11. Bun material, felicitari

    RăspundețiȘtergere
  12. Multe sacrificii, multa munca , sute de ore de antrenament , dar si chiar asa cu toate relele si cu toate cele bune nu ajungi niciodata la performanta daca esti plangacios, daca nu ai o conditie fizica de invidiat si nu ajungi sa fii sus daca nu ai antreneor pe masura.

    Noi romanii vrem sa castigam sa devenim cei mai buni dar daca se poate sa nu facem nici un sacrificiu personal si nici un efort.

    Nu avem mentalitate de invigatori pentru ca nu este cultivata , a fi invingator este doar la acei oameni cu calitati deosebite, la oamenii perseverenti , dumnezeu nu-i iubeste pe plangaciosi .

    Fara o disciplina de fier si fara determinare si ambitie nu ajungi nicaieri , este meritul tuturor si chiar daca antrenorul este dur uneori si aplica diferite metode acestea sunt aplicate pentru a forma un caracter de invingator .

    Daca esti in vingator este meritul tau si meritul lor deci este o munca de echipa iar succesul lor este rasunator in timp .
    Toti Impreuna de la inceput este un proces,toti impreiuna pana la sfarsit se vor bucura impreuna de succes.

    Va rog in final sa acceptati ca eu am resuit unde sunt acum numai prin sacrificii personale si foarte multa munca acum ma bucur de ceea ce sunt si nu ma plang deloc de esecuri si de oameni rai care m-au ajutat sa ma formez sa devin foarte bun.
    Mai putin conteaza metodele aplicate daca rezultatele sunt graitoare deci va rog sa nu mai fim un neam de plangaciosi .

    RăspundețiȘtergere
  13. Ausgezeichneter Artikel... Sport bringt viele Opfer mit sich, manche richtig, andere weniger... aber! Es gibt noch ein anderes Sprichwort aus der Welt der Politik: „Niemand kann über die Sieger richten!“

    RăspundețiȘtergere
  14. Sunt atât de revoltată de ce citesc, încât sunt furioasă că sunt prea mică pt a face ceva în afară de revoltă totală.

    RăspundețiȘtergere
  15. Nu cruța copilul de mustrare, căci, dacă-l vei lovi cu nuiaua, nu va muri!

    Cine cruţă nuiaua îşi urăşte fiul,
    dar cine-l iubeşte are grijă să-l disciplineze.
    Ok despre bataie numai bune are rolul sa indrepte si sa disciplineze si sa formeze caractere, daca de vorba buna nu itelegi sa respecti reguli si regulamente atunci incerci cu nuiaua sa stii ca trebuie sa respecti de frica dar daca nici de frica nu poti sa respecti regulile atunci nu ai ce cauta sa faci performanta.

    Daca vrei performanta sacrifica te altfel ramai in anonimat si daca esti campion este pentru ca cineva te´-a format si te-a instruit pentru calitatile pe care le ai dar fara un antrenorcu experienta si cu viziune nu ajungi nicaieri.

    RăspundețiȘtergere
  16. Cine cruţă nuiaua îşi urăşte fiul,
    dar cine-l iubeşte are grijă să-l disciplineze

    RăspundețiȘtergere
  17. Trebuie să avem grijă să ne ridicăm peste aceste orori, pt ale percepe și a le analiza cum trebuie, fără să lăsăm să ne afecteze sufletește!

    RăspundețiȘtergere
  18. tolontan, ca scula jidoveasca a secat jgheabul cu medalii . Pregatirea spartana și asceza au fost condițiile de baza ale succeselor, iar excesele demne de condamnat . Însă, în stilul satanisto-globalist, sub pretextul eliminarii exceselor neghinei a fost smuls și grâul cel roditor! Hristos în mintile noastre !

    RăspundețiȘtergere
  19. un episod trist, dintr-o lume in continua schimbare; cea a sportului de inalta performanta! Intre timp a aparut si cazul Halep... dar ce sa vezi si acolo, machidoanca a stat langa acelasi Tiriac...

    RăspundețiȘtergere
  20. o poveste trista, din marea de povesti de acest gen; in care unii vor da din umeri a aprobare, altii a nepasare si restul vor fi doar simplii cititori

    RăspundețiȘtergere