joi, 1 decembrie 2016

1 DECEMBRIE... ASA CUM IL SARBATOREAU BUNII NOSTRII


AZI, NOI TOTI, "DE LA VLADICA...PANA LA OPINCA" SARBATORIM ZIUA NATIONALA A ROMANIEI! SAU CEL PUTIN ASA NE PLACE SA CREDEM MARII MAJORITATI!DESI AIA, "MUCOSII... POLITICI" DE LA UDMR, ORI PCM DECLARA SUS SI TARE CA EI NU VOR SARBATORI ACEASTA ZI!!! OARE DE CE, STATEAM EU SI MA INTREBAM.PAI IATA  DE CE:

                                         

  • O poză cu câţiva ofiţeri dintr-un batalion de la Mărăşeşti - 1917, destul de relaxaţi la chip. Relaxaţi dar categoric nezâmbitori, precum cei de la Bucureşti; când mă gândesc la ce capete găurite de gloanţe, picioare şi mâini zburate de schije sau burţi cu maţele afară au vazut ăia... 

Multi cred ca la 1 decembrie 1918 s-a infaptuit UnireaNici gand !!!! La 1 dec. 1918 a intrat regele Ferdinand in Bucuresti venind de la Iasi, iar la Alba Iulia, in cadrul Marii Adunari Nationale a fost adoptataRezolutia citita de catre VASILE GOLDIS, care la punctul 1 prevedea unirea tuturor romanilor din Transilvania, Banat si Tara Ungureasca cu Romania. Asta se sarbatoreste la 1 decembrie! In 1919 romanii inca se luptau in Ungaria, intrau in Budapesta ... etc. 
De abia din 1920 (dupa pacea de la Trianon) se produce efectiv Unirea Ardealului cu regatul Romaniei (!!!), lucru care s-a dovedit foarte dificil din pct. de vedere administrativ, monetar, economic in general, dand nastere pt mai multi ani la nenumarate abuzuri din partea noii administratii romanesti (formata din politicieni regateni). 

Incoronarea regelui Ferdinand ca rege al Romaniei Mari, la Alba Iulia, a avut loc abia in 1922!!
         


Tot azi, politicienii nostrii se "cearta, ca la usa cortului" de ce unii au fost invitati la acest eveniment si altii de ce nu!? Raspunsul la intrebarea asta sunt sigur ca are deja "zdemii", de raspunsuri impartite in tabere...si tabere!







Un alt arc de triumf, aflat la capatul dinspre hanul Crezulescu al Caii Victoriei. Clădirile ce apar în imagine au fost demolatela sfarsitul anilor30 pentru lărgirea Pietii Palatului .

Insa,  cat de mult respectau in trecut romanii... aceasta sarbatoare!  

4 comentarii:

  1. LA MULTI ANI LUCA! AI "LOVIT" BINE SUBIECTUL MALAXA... DECI PENTRU O ROMANIE MAI CURATA... LA MULTI ANI!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma intreb sincer cati dintre noi stiam toate astea?! Si nu ma refer doar la omul de rand; mu in primul rand la politicieni! Felicitari pt Malaxa... am sesizat ca ai postat inaintea altora!LA MULTI ANI... ROMANIA!!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. La Multi Ani Romania,detalii din istorie care nu le stiam si sunt bune de stiut,bravo autorului ca le scoate la iveala sa stie cit mai multi romani cum s au petrecut de fapt lucrulile atunci,la mai multe dezvaluiri.

    RăspundețiȘtergere