duminică, 4 iunie 2017

DRAGA BADIE MAXIME SA NU TE SUPERI PE ACESTE RANDURI !

SA NU TE SUPERI PE MINE DRAGA BADIE MAXIME, DAR POVESTEA DUMITALE... STI CARE, CEA CU GROAPA DE GUNOI, DE PE VARFUL PASULUI MESTECANIS... E O POVESTE CU UN FINAL ... DOAR DE EI STIUT!
NU RADE, CAND SCRIU ASTA, DAR NICI NU RIDICA DIN SPRANCENE... STIU CA ESTI UN OM ADEVARAT... UN BUCOVINEAN DIN VECHIME PIERDUT PARCA INTRE GUNOAIELE UMANE DE AZI!... NU AM CE A-TI REPROSA PREA MULTE, DAR CA SI ORICE OM... SI DUMNEATA ESTI SUPUS GRESELILOR... STIUTE, SAU MAI PUTIN STIUTE!

AM AFLAT CA POSTUL NUMIT PROTV 
SI-A TRIMIS LA FATA LOCULUI PE  ALEX DIMA, ACEST CIOCLU MODERN... AL REPORTAJULUI ANCHETA. PENTRU A DEZBATE SI EL PROBLEMA! DE CE SPUN ASTA? SIMPLU, ATUNCI CAND A FOST VORBA DE CORUPTIA DE LA MALAXA, MEGA REALIZATORUL  S-A FACUT CA PLOUA!... 

DECI... SA REVENIM... GROAPA ACEEA A APARUT CIUDAT SI FARA SENS, EXACT PE LOCUL UNDE AR FI TREBUIT CA TARA ASTA SA-SI CINSTEASCA EROII... CARE AU FACUT ROMANIA DE AZI: CEI DIN PRIMUL RAZBOI MONDIAL!... DAR CE SA VEZI, TROICA POLITICA LOCALA FORMATA DIN: MARZA- FLUTUR SI NECHIFOR AU PUS BAZELE ACESTEI MONSTRUOZITATI ECOLOGICE... DAR IATA CE AM DESCOPERIT DEUNAZI IN PRESA LOCALA, SUB SEMNATURA DOMNULUI DRAGOS HUTULEAC... INTUTULAT PE CAT DE SUGESTIV, PE ATAT DE INTERESANT:



  • Groapa de gunoi, de la Pojorata- o operatiune a serviciilor secrete straine?

Groapa de 

Groap

Ca sa va fie clar, nenorocita aia de groapă de gunoi, de la Pojorîta se va  da in folosință. Putem să ne punem de-a curmezișul toți cetățenii județului Suceava! Dar și mai bine de jumătate de Românie. Putem să ne dăm cu fundul de pământ, să ne legăm cu lanțuri de copaci, să facem un gard uman în jurul gopii și să ne turnăm cenușă-n cap, să facem dansul ploii, degeaba…. Dacă tinerii frumoși și liberi nu ies din case, degeaba. Dar pe ei nu-i deranjează rahatul ăsta apărut în vârful muntelui. Sunt prea speriați că PSD-ul va câștiga alegerile și sunt mult prea preocupați  cu „puie Ponta ” și „vive Clotilde Armand” pe rețelele de socializare. Pe lângă asta, afară e frig, groapa e pe vârful muntelui, în pădure și orice tânăr frumos și liber știe că înafara orașului nu există internet, prin urmare nici viață, așadar, groapa aia nu deranjează decât pe câțiva nostalgici comuniști, retrograzi, care nu înțeleg defel că lumea a evoluat, că realitatea zilelor noastre e cea virtuală și în plus, doar e groapă ecologică. Așa scrie pe net!
Până acum n-am scris despre această oroare pentru că efectiv nu-mi venea a crede că autoritățile nu vor opri acest proiect. Acum sunt sigur că nu vor interveni sub nicio formă ca să-l oprească. Principalul motiv pe care îl aduc pentru continuarea lucrărilor la această groapă de gunoi este acela că dacă n-o finalizează, trebuie să înapoieze Uniunii Europene aproximativ 50 de milioane de euro. Apăi dacă ești om politic și nu rahat politic, îți asumi acest risc și pui punct acestui experiment. Nu trebuie să fii Einstein ca să realizezi că aducând poluarea în vârful muntelui, vei pierde mult mai mult decât cele 50 de parale europene. Pe lânga asta, absolut niciunul dintre aleșii județeni din ultimii 8 ani, nu s-a deranjat să ia avionul până la Bruxelles, Strasbourg sau Luxemburg să explice acolo situația, ba mai mult, nici măcar n-au luat trenul până la București că să găsească măcar acolo o soluție. Pur și simplu este un subiect mult prea delicat, pentru că în joc sunt o grămadă de bani, care deja au ajuns la cine trebuie, au început chiar să facă pui, iar persoanele deja unse, știu că nu au voie să scârție. Incusiv serviciile secrete consider că au fost implicate în acest odios proiect pentru că, fără sprijinul lor, el nu putea fi implementat la cât deranj a produs societății civile și la cât e de prostesc.
Personal, consider că această groapă de gunoi este un nou experiment la care suntem supuși ca popor de către aceleași forțe externe care au avut grijă să ne îngenuncheze economic și spiritual în ultimii 26 de ani.  Este vorba despre o nouă operațiune ca cele de după 89 când ni se băga în cap că suntem niște nimeni, că nu valorăm nimic, că România este cea mai nenorocită țară din lume, că noi, ca popor,  nu suntem în stare să realizăm nimic, că suntem niște oameni murdari cu caracter infect, etc. De data asta, operațiunea „groapa de gunoi” s-a făcut pe bucovineni, pentru că aceștia nu prea au băgat la cap propaganda sălbatică din anii 90 împotriva românismului și și-au văzut mai departe de treburi, de muncă, de viață, reușind să rămână niște oameni demni, liberi, care n-au nevoie de „finanțare externă” pentru a trăi decent. La dânșii în bătătură, ei sunt stăpâni și nu UE, nici FMI, nici Banca Modială. Fără intevenția acestor grozave instituții financiare, nici a altor măreți investitori străini, bucovinenii noștri au rămas tot harnici, au găsit soluții la provocările economiei capitaliste, au prosperat, și-au respectat tradițiile, au evoluat atât economic cât și spiritual, putând fi dați exemplu pentru restul țării că se poate trăi și fără să depinzi de nimeni, fără să îți ceri voie ca să muncești. Dar țara noastră nu are voie să vadă astfel de exemple! Pentru că dacă ar realiza toți românii că pot fi stăpâni pe propriile vieți, atunci interesele puterilor străine care ne controlează economia ar fi grav afectate. Și-atunci, de câte ori se ridică o insulă de prosperitate și normalitate pe cuprinsul acestei țări, trebuie acționat în consecință și distrusă. Ori ca să distrugi o comunitate, trebuie mai întâi să-i distrugi spiritul. Iar la Pojorâta asta se întâmplă: se distruge spiritul acelei comunități!
  • Asa stand lucrurile... oare pe cine mai putem PACALI?!
La final...draga BADIE, e.u. am lasat, oare pentru a cata oara... un cuvant de invatatura, pentru urmasii mei Vacărești, indiferent unde ACESTIA  ar lucra... vremelnic, sau ba... in aceste momente.
Dar, te mai rog să te gîndesti si la versurile de mai jos... RIDICA-TE ȘTEFANE... ȘI VEZI-ȚI FII... CĂ VREMEA, ÎN LUME-I... GREA... atunci cand vei citi FINALUL... deocamdata al randurilor mele:
Se umple cu rahaturi inima munților, care în mod normal trebuia să fie cea mai curată zonă montană. Și de aici vor veni alte nenorociri: se va termina următorii ani cu turismul în zonă, animale sălbatice vor muri pe capete din cauza microbilor, copacii vor începe a se usca tot mai mulți, apa va fi poluată, pășunile otrăvite și dacă toate astea  nu-l vor îngenunchea pe bucovineanul nostru, care în urma acestor „întâmplări” va rămăne fără principalele sale activități economice, un „accident” va face ca respectiva groapă să se transforme peste noapte într-o bombă ecologică, care va marca sfârșitul unei zone de poveste și a gospodariilor din zonă.Ce-i care ne-au distrus țara, vor efectiv să vadă dacă se pot răhăți în capul nostru. Dacă nu ne opunem cum trebuie acestei gropi, nu numai că vor reuși, dar se și vor șterge cu noi la fund!

15 comentarii:

  1. Ganduri exprimate romaneste, in cel mai pur mod national si pe intelesul tuturor. Ai surprins in cateva randuri realitatea crunta cu care am inceput a ne confrunta, respectiv dezradacinarea si pierderea contactului cu romanismul adevarat. Continua...

    RăspundețiȘtergere
  2. Bine scris... curat simtit... asa ca nu mai ramane decat ca cineva, acolo sus sa te si auda!!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Îmi lipseste Robotul... cu ale sale comentarii , pe el unde l-ai lasat? Comentariul tau de azi e bun, stai sa vedem si protv-ul!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Interesant este cum ar mișcă "autoritatile", că în rest.....

    RăspundețiȘtergere
  5. A fost odată ca niciodată, "caci" dacă n-ar fi, nu s-ar povestii! A fost odată un "liberal" pe nume Flutur! Ați auzit bine...în zonă i s-e mai spune și "făt frumos din căcat! " Daaa! Ați auzit bine. Înainte când era la pdl și fura mai bine nu-l interesa decât masa votantă pentru un pui sau o sticlă dă ulei pentru a le face "o duamnă", terenuri de fotbal, fără pistă de alergare în pantă sau gale bute. Acum susține bușoi și dorește să devină prefect! Altă întrebare? Înainte cât a existat pdl, a trăit sub teroarea numelui său de atunci..."Grigore Făcăleț!" Și-am încălecat p-o șa și v-am spus o parte dintr-un Flutur! În concluzie: Alio duamna ministru'...înlocuitoare de rovane plumbi...de ce nu interveniți pentru mediul țărișoarei noastre drage? Sunteți deputat psd! Foarte frumos...lumea v-a votat pentru că l-ați promis și un mediu curat! Daaa! Ne-a livache v-a validat iar grindi a aprobat.
    Robot Vasile Liviu Grindeanu

    RăspundețiȘtergere
  6. Am vazut ceea ce a dat pro-ul, insa raman la parerea ta, ca acest baiat nu este decat un cioclu, al acestei meserii... a vorbit doar de Marza... nimic despre Nechifor... asa ca geaba@! Ai dreptate, cu acel Maxim... parerea mea este ca omul s-a vandut... si ca poarta batalii marunte, desi ar vrea sa fie si el un posibil Don Quijote... de la Pojorata... Felicitari, dar las-o balta... nu e ceea ce cred ei! Acei gheroini moderni... a unui fund de lume!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In parte sunt de acord cu toate observatiile dvs, mai putin cele legate de badia Maxim! Nu de alta, dar a fost singurul care a rezistat... impotriva tuturor..Credti-ma, ar asa cum scriu chiar eu si el a fost supus, dar nu sus... pus GRESALELOR! O vorba din batrani... inca ne mai spune ca... A GRESI E OMENESTE!

      Ștergere
  7. DA AM VAZUT... PE PROTV..AM CITIT SI CEEA CE AI SCRIS TU, DAR ZIC, NU DAU CU PARUL...CA LIPSESC ACTORII PRINCIPALII/ SERVICIILE SI U.E...ALTFEL TOTUL TINE DOAR DE (M)...UE!NU CREZI LA FEL?

    RăspundețiȘtergere
  8. M-am uitat la acel reportaj...usor cam partinic... iar aia ...Dancu... family... prea le stiu atat de bine!ciudata coindecenta, nu crezi?

    RăspundețiȘtergere
  9. Total de acord cu ideea principala, dar textul se aceaza pe 2 idei total gresite:
    1.Incercarea de a da vina pe nepasarea tinerilor si de a induce cititorului ideea unui "clasic" conflict intre generatii.Daca va intrebati unde sunt tinerii, va spun eu unde sunt: o parte se chinuie sa termine facultati prin Iasi,Cluj,Bucuresti sau alte orase, iar o mare parte is plecati in tari straine sa munceasca si sa-si cladeasca un viitor, pt ca au realizat ca daca stau la mana comunistilor isi irosesc viata.
    2.Patriotismul asta de 2 lei ,in care de vina sunt EU,Banca Mondiala si Nato, e de tot C*CATUL.Sunt singurele institutii care trag cu greu Romania de sub jugul comunistilor si al evului mediu.Suntem punct strategic si Europa are nevoie de noi sa fim o tara stabila si puternica, dar atata timp cat caracatita corupta comunista inca mai este vie,e o lupta pe viata si pe moarte.
    Nu strainii ne fura tara , ci generatie de politicieni care au deprins de gustul furtului de la "inteleptii p.lii".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E STRICT OPINIA DVS! NU O IMPARTASESC, DAR NICI NU PUN BARIERA RANDURILOR DVS! DE ACEEA AM SI PUBLICAT

      Ștergere
  10. Foarte buna scrierea ta! Tine-o tot asa taica!!! Nu (ne) dezamagi.

    RăspundețiȘtergere
  11. Toți au luat parte și de fapt au luat fiecare o parte din acei bani ,da va veni o zi când nu ei ci urmașii lor vor plăti,și de ce nu este la moda limba surzilor impotenti și incompetenți,toți ar merita sa zacă in pușcărie dar cine să-i condamne daca și aia sunt tot că ei .O societate bolnava care nu se va mai face bine niciodată.

    RăspundețiȘtergere
  12. bine construit textul si sustinut. dar, din pacate nu se mai aude nimica...

    RăspundețiȘtergere