Cândva, semnatarul rândurilor de față avea o emisiune TV, chiar la Ghio Baltag Fluture Omidă, în județ... care se termina, de multe ori, cam așa:”ȚARA NOASTRĂ-I PRIMA... PE GIUDEȚ!”. Nu știu cum se face că, iar am nimerit-o...
Apropos, CSAT-ul, consilierii prezidențiali, ăia care ne tot dați note și calificative, care influențati liderii din sindicate, cu ce publicații să apară... dar, mai ales unde să se țină cursurile de ”perfecționare”, pe latură sindicală... via Tighina... acum ce note credeți că ați merita?! E doar o întrebare...
Nu aștept RĂSPUNSURI... cu atât mai puțin, acum, caci ar fi... unele,fără de răspuns.Căci, nu-i așa, QUI PRODEST?!
Amuzanta.ba chiar razi, cu lacrimi
RăspundețiȘtergereAmare, ce-i drept! Horea avea dreptate.Iar ne-au tras pe roata istoriei!
Asta a fost sa fie!!!!
RăspundețiȘtergereImi aduc aminte de emisiunea aceea,undeva prin 2008, se numea parca"Tochitura cu politruci"!?
RăspundețiȘtergereAustria un fel de Germanie, mai mica, care parca l-a dat istoriei moderne si pe unul Adolf!?
RăspundețiȘtergereEste ușor de citit, dar greu de digerat! Țara noastră-i prima pe "GIUDEȚ"-ul sacrificiilor, sau sacrificatilor, dar nu și pe "GIUDEȚ"-ul SCHENGEN. Oare ce ne mai trebuie? Nu avem destule? Ce destule? Știm noi mai bine decât "GIUDEȚUL".
RăspundețiȘtergereera de asteptat... in opinia mea.. era o poveste cu un FINAL... predectibil. Vinovati? Istoria...
RăspundețiȘtergere
RăspundețiȘtergerePe 16 noiembrie, Austria a semnat la București declarația statelor membre cu privire la oportunitatea extinderii spațiului Schengen inclusiv cu ocazia Conferinței ministeriale a Forumului Salzburg. Pe 18 noiembrie, ministrul austriac de interne a anunțat că țara sa nu susține extinderea, cel puțin pentru România și Bulgaria.
Este evident pentru toată lumea că nu preocuparea subită pentru migrația ilegală a determinat răzgândirea Austriei în doar două zile.
Austria nu a reproșat până acum României, deși a avut posibilitatea să o facă, niciuna dintre problemele invocate după 18 noiembrie. Din contră.Restul, puteti si singur deduce...
Oare de ce în România, în Europa și în SUA sunt promovați numai habarniști incompetenți și obedienți? Nimic nu este întâmplător. Și nici în coincidențe nu mai cred de mult.
RăspundețiȘtergereCitatul zilei "Schimbarea bucatelor in post nu ajuta la nimic daca nu schimbi si viata"(Sf. Ioan Gura de Aur).Amin.
RăspundețiȘtergereNimic nu este întâmplător și nimic nu este ce pare a fi.
RăspundețiȘtergereAcum a cazut magareata pe volatilizabilii austrieci sa ne puna contra, iar prostanu cu slugile lui, chipurile, n-au stiut ...
RăspundețiȘtergereCu schengenul ajungeam prima flota de tiruri. asa, ramanem pe locul trei ...
Austria are, fie si-n parte, dreptate: avem granite nesigure;cand ne furau padurile nimeni nu i-a oprit!
RăspundețiȘtergereMisto si haios titlul gasit: chiar asa si suntem, la nivel de "giudet" european.Primii, din coada.
RăspundețiȘtergereSuper postare, se simte umorul bucovinean, simpla.. dar si usor acida...
RăspundețiȘtergereBucovina e de vis... toata tara e de vis...
RăspundețiȘtergereBine punctat.Chiar si comentariile sunt pertinente Te felicit.
RăspundețiȘtergereOare ce vor face cei doi "Ghio"din ale tale postari?! Cel austriac si cel local... in viitor?!
RăspundețiȘtergereUnde se ascunde Aurescu? Dar MRU?!
RăspundețiȘtergereE ciudat ca, ni se accepta ideea de libertati si neamestec, in justitie, dupa care hop, apare altceva!
RăspundețiȘtergereDe cand e lumea lume"Pestele mare, inghite pe cel mic" . In rest vor fi doar inutile si obositoare discutii.
RăspundețiȘtergereDa, gestul de ieri, de la Brux, al Austriei imi aduse aminte de replica din filmul Horea... ""Ce e rău în robie, nu e atâta robia. Rău e că, dacă trece prea multă vreme, omul se învaţă cu ea, cu robia, cu frica, cu supunerea, cu săru'-mâna, să fie batjocorit şi să nu-i mai pese. Se-nvaţă ca pasărea cea proastă cu colivia, care uită și c-o știut zbura oare cândva sau se teme să nu afle stăpânul că n-o uitat să zboare."Asta au urmarit, dragilor...
RăspundețiȘtergereDin păcate, așa este! E o meteahnă umană complacerea intr-o situație reprobabilă și proverbială acceptarea mioritică.... .
ȘtergereAcesta este adevarul.Sa nu lasam robia sa ne domine!”Dragostea de țară este legată de credință, este de ordin divin!” , zicea o data Dorel Visan. Subscriu celor spuse de marele actor Dorel Vișan! Astfel de comentarii ar trebui, să existe în fiecare zi, pentru a fi informată toată lumea dar, în mod special tinerii deoarece fără istorie și fără cultură religioasă nu te poți defini ca român! Lipsa patriotismului și a dragostei de neam și țară este cea mai mare pierdere care.....România este țara, pe care Dumnezeu a binecuvântat-o cu tot ceea ceeste mai de preț !
RăspundețiȘtergereCand mai traia, Alvin Tofller zicea cam asa:" Analafabetii secolului 21 nu vor fi cei care nu stiu sa scrie si sa citeasca; ci cei care nu pot invata, dezinvata si reinvata!". Sincer cred ca noi, ca popor am pierdut SUVERANITATEA si avem nevoie de ea, pentru a supravietui!
ȘtergereCitesc si ma minunez... e ok un astfel de material... si vad ca a reusit a strange atatea comentarii si opinii. Stiu ca, nu demult, Walter Lippmann, zicea asa:" daca toata lumea ar gandi la fel, atunci nimeni nu ar gandi, cu adevarat"! Deci... subiectul e bine tratat si restul... e doar o feerie, dar de idei.
RăspundețiȘtergereDa se poate privi si usor inversat totul, ca un Big Brother. Iata ce zicea despre asta, Tofller: Să întoarcem perspectiva: da, Big Brother ne privește, dar, în același timp, si noi il urmarim pe el...". Si conchidea cam in nota asta... „Dacă nu ai o strategie, faci parte din strategia altcuiva."... Pentru cine inca nu stie de acesta... fac precizarile ca, Alvin Toffler a fost un „futurist” extrem de influent care a prezis corect anxietatea noastră în creștere față de progresul digital și tehnologic în cartea din 1970, Șocul viitorului. În cărțile și articolele sale, Toffler a teoretizat: „convergența științei, a capitalului și a comunicațiilor producea o schimbare atât de rapidă încât va crea un tip complet nou de societate”. În anii '90, Alvin a vorbit cu World of Wonder și a prezis creșterea supravegherii rețelelor sociale ca mijloc de a răsturna guvernele corupte.AlvinToffler a murit pe data de 27iunie 2016.
RăspundețiȘtergereFacea parte din elite, nu a prezis nimic, a scris la ordinul Clubului de la Roma, alaturi de F Fukuyama, N Chomsky şi alţii, fãcea parte dintr-o armatã de futurologi, oculta mondialã nu a fost secretoasã la ceea ce urmeazã conform planificãrii.
ȘtergereDeci, avemaci, la noi, o lume de prosti și idioți ?!?? Și trădători ??
RăspundețiȘtergereFantastic, pentru prima oara e super misto sa citesti presa si sa te uiti la televiziuni, ce mai jale, ce mai tipat, ce mai "muci", pe toate canalele, aia de la SIE dau vina pe aia de la SRI si cu totii dau vina desigur pe paraliticu, nebunu, distrusu, cancerosu pe moarte, de Putin, al naibii paradit, cu ultima suflare a dat ordin slugilor sale austriece sa ne traga presul... Cat am mai ras de ala, de la Interne zici ca e chiar actor profesionist de comedie din Divertis...
RăspundețiȘtergerePentru prima oara in ultimele secole Austria ne-a facut un mare bine, a adus un serviciu urias Romaniei. Probabil ca este chiar singura data in istorie ca Viena a adus un folos romanilor dupa veacuri de jaf si spoliere fioroasa, mai ceva ca tatarii si turcii si fanariotii grecotei, jegosi la un loc.
RăspundețiȘtergereO gluma auzita, azi, prin targ.... cică premierul Austriei și-a întrebat interpretul ce înseamnă " ... și mai du-te-n aia a mă-tii ... de muist ".dECI STIE CINEVA, CUM S-AR TRADUCE?!
RăspundețiȘtergereiata ce-o scris... unu anume Sarpe, intr-o publicatie suceveana... "Austria, un stat care își vede de interes, iar politicienii români tot proști au rămas" Asa sa fie?!
RăspundețiȘtergereNu cred ca ar fi multe de spus,o clasa politica repetentă la toate capitolele,de aici și rezultatele.
RăspundețiȘtergereIn rest hoți puși pe Prăduială,căpătuiala,se vede din avion…
Deci, cred ca noi romanii intotdeauna impingem lucrurile la extreme... iata si de ce: Nu putem să ne dezbărăm de obiceiurile și cutumele comuniste nici după 32 de ani de așa-zisa viața în democrație.
RăspundețiȘtergereCa în vremurile trecute când colhozurile reduceau la tăcere orice voce răzvrătită, acum in zilele noastre, ne răsculăm și punem mâna pe bâtă sa instaurăm democrația autentică și originală.
Pai dacă guvernul austriac nu a votat "cum trebuie", lasă domle, că îi aducem noi cu picioarele pe pamânt! Dacă austriecii mint cu nerușinare îi corectam noi, acolo unde-i doare mai tare. Ne mutam conturile, nu mai cumpărăm motorina de la stațiile lor s.a.m.d. ....
Nicio vorbă însă, despre corupție, nici o vorbă despre lemnul furat de prea decoratul Schweighofer, nicio vorbă despre privatizarea Petrom...
Cerem respect... Noi, cei care le-am mâncat lebedele! Și ne burzuluim acum, că Băltărețul de la apus, ne apuca ifosele și aruncam anateme și întreaga vina asupra austriecilor...
Dacă nu ar fi real, as crede că-i doar un banc prost. La fel de prost că și poporul condus de o tagma de jefuitori!
În rest e bine, ne pregătim să plătim taxa pe soare și în viitorul apropiat, eventual, fumăriciul. Adică taxa pe fumul scos pe coșul casei. Ca în vremea fanariotă. Ce pot sa mai spun... E (mai)bine, asa!
Ok. Romania nu si-a securizat granitele (...) cu EADS-ul. Lor, austriecilor, pe unde le intra migrantii ? Cu granitele lor dovedite permeabile, nu pun SCHENGEN-ul in pericol ? Sau ei au voie ?
RăspundețiȘtergereBine gandit.bine scris...
RăspundețiȘtergereS-a schimbat "refrenul... nu ne-au respins, ci doar amanat!?
RăspundețiȘtergereDe azi, la romani incepeau sarbatorile dedicate Saturnaliei...
RăspundețiȘtergere