joi, 28 martie 2024

EPILOG(nu NECROLOG): JAF, LA DRUMUL MARE???!!!

După ce am postat subiectul cu acel INVESTITOR AUSTRIAC, care ”împrăștie” MOARTEA... brusc, în mintea mea se născu și prinse a se  dezvolta astă întrebare:  Bucovina spre cale... de dispariție?! Dar, ca ”minunații” de acolo să nu zică cumva că; TOTUL se rezumă numai la acel subiect... am să vă ”OFER” tuturor ... o mică CONTINUARE... 

    Bucovina, minunatul ținut din nordul țării, leagăn de cultură și artă, patrimoniu de bogății inestimabile, căzut din păcate pe mâna unor grupuri de interese care au dus la distrugerea resurselor în folosul personal. Iată acuma, doar două nume, din ”pleiada” aceea: Saghin Virgil și Boșutar Alin personaje a căror activitate infracțională este strâns legată de comuna Moldovița și comuna Vatra Moldoviței. Acestea sunt doar câteva nume, așa cum veți vedea din ciudata  ”caracatiță” construită de politicul local, în ultimii 20 ani și care are  poartă un singur nume… CORUPȚIE.  

 Captură Foto- F.B. Gigi Maleș

Acuzații de abuz în serviciu, infracțiuni de corupție, tăieri ilegale de lemn, sustragere de agregate minerale din albia râului, contrabandă de țigări, depozitări ilegale de deșeuri…. sunt doar câteva din metehnele acestor vremelnici ”beneficiari” care vor a scăpa de mâna lungă a legii. Astfel,  Curtea de Apel Suceava urma a  se pronunța în dosarele celor doi inculpați, Saghin Virgil; dar și a lui Boșutar Alin  și care până în prezent, prin diferite tertipuri alături de complicii lor și cei care-i susțin din mediul politic au reușit să obțină amânări ale pronunțării . Taman aceste vremurile grele și de restriște fac a impune transmiterea unui semnal din partea ”CETĂȚII” spre  ceea ce, ca termen general se numește… JUSTIȚIE.

 În aceste cazuri se impune probarea acestor infracțiuni și recuperarea prejudiciilor prin confiscarea averilor nejustificate creându-se astfel, dreptate dar și un precedent, în același timp.

·       Ziua îndrăgostiților și condamnarea

Paradoxal pentru unii, dar chiar de ”ziua îndrăgostiților”…  primarul PNL,  al  comunei Vatra Moldoviței, județul Suceava, domnul Saghin Virgil a primit un cadou din partea Justiției Sucevene, ca răsplată pentru lungul șir de ilegalități și abuzuri săvârșite. Toate ca edil al localității; respectiv condamnarea de 2 ani cu suspendare a pedepsei, termen de încercare sub supraveghere de 3 ani și interzicerea drepturilor de a mai ocupa funcții publice, iar ca bonus încă 90 de zile de muncă în folosul comunității. 

 Opinia publică a ”șăfului Drujba Bucovinei”... din pădurea tutelară (nu am găsit altă rimă)

Gura lumii zice că, nici acest dosar nu s-ar fi transformat în unul cu condamnare dacă, primarul Saghin, atunci când a făcut lucrările pentru noua sală a sporturilor din localitate, nu s-ar fi dus direct la București, deși mai întâi ar fi trebuit a trece pe la domnul Flutur; omul care fie și teoretic, este ceea ce se numește ”coordonator de credite” europene, pe teritoriu. Așa că, pentru o bună bucată de timp, între cei doi se lăsă cu o ”răceală” de partid . Dar, pentru că ”sângele apă nu se face”, primarul din Moldovița, Traian Iliesi… văr ”de sânge” cu domnul Saghin, primar de Vatra Moldoviței a făcut ce a făcut și-a mijlocit o ”împăcare”, pe 8 noiembrie, când au tăiat panglica la sala sporturilor ”Ancuța Bodnar ”. Tocmai din localitatea respectivă.

Ca un amănunt, unul de culoare, aceeași lume zice că devizul lucrărilor a trecut ușor pe peste 1 milion de euro, unde populația nu depășește cifra de 5000;  de suflete. Vă lăsăm pe dumneavoastră a vă face o imagine, singuri, asupra necesității unui astfel de lucru. Nu vom comenta. Numai că, nota bene, Câmpulung Moldovenesc, nu a putut accesa astfel de fonduri, pentru astfel de obiective, deși populația orașului depășește cifra de 5000, de locuitori?!

Când am căutat a afla posibile motivații, oamenii din zonă, de frică, dădeau din umeri… Singurele explicații, posibile cât de cât…  stau în aceste aspecte: primul ar sta în ”frica” căpătată de Gh Flutur ”Omidă”, după mitingul (de) AUR, al lui George Simion, care pare a-l fi ”inflamat” peste putință; pe domnul ex șef de canton forestier. Iar cea de a doua explicație o putem găsi în faptul că, șeful local, al PNL… profitând de sentința dată  de Curtea De Apel, cu siguranță că a ”găsit” cel mai bun mod de a scăpa de ”elementele reacționare” din partidul cu miros de brad liberal! Deci, vom vedea…

·       Doi Boșutar ”i”… aceeași ”pasiune”: pădurea

Deja se știe că, există în mass media națională, dar și locală, două personaje, care se ocupă de arealul pădurilor bucovinene și care poartă același nume de familie BOȘUTAR… Unul este BOȘUTAR TIBERIU, cu ong-ul numit”Legea Codrului” și cel de al doilea, BOȘUTAR ALIN; dar care, deși este verișor cu primul… nu pare a fi de acord cu această lege; a codrilor.  Și uite cum, acesta din urmă, cu acordul tacit al unei legi, după chipul și asemănarea oamenilor, îl (tot) scoate basma curată… Într-un dosar legat de folosirea ilegală de masa lemnoasă…

 Pe scurt, dacă în primă instanță cei inculpați în acel dosar au primit undeva la 3 ani și ceva de închisoare; uite cum , pe 24/01/20124 Curtea de Apel îi scoate total nevinovați pe cei trei, iar șpaga încasată de către Damian Gheorghe și respectiv Dumitriu Aurel trebuia să le fie restituită, înapoi, acestora… Mai mult ca sigur că, forul legislativ și-a dat seama că:”nici usturoi nu au mâncat și nici aerul nu a fost poluat!”

                Captură Foto-Portal.ro

Noi aici, nu căutăm a contrazice instanța de judecată, dar credem că este important a se cunoaște și pozițiile pe care aceștia le aveau, în 2018, când a început a se ”forma” dosarul respectiv:

§       DAMIAN GHEORGHE - A FOST ȘEF POLITIE ECONOMICĂ...

§ DUMITRIU AUREL... ȘEF GARDĂ FORESTIERĂ SUCEAVA

§      BOȘUTAR ALIN ... OMUL DE CASĂ, A LUI TRAIAN ILIESI, PRIMARUL DIN MOLDOVIȚA

§ DRELCIUC IONELA ... NEPOATA PRIMARULUI, LUCREAZĂ CA ADMINISTRATOR LA FIRMA LUI BOȘUTAR ALIN

  •        Alin Boșutar nu ar fi la prima abatere

Dacă despre TIBERIU BOȘUTAR presa centrală a tot scris, despre vărul acestuia, aici, la ”centru” nu prea se cunoaște mare lucru.  Faptul că vărul acestuia, Alin nu ”iubește” în același mod… natura, pentru bucovinenii din zona aceea nu mai este demult vreun secret! Ba, mai mult… de dragul arginților ar fi în stare de orice.  Există înregistrări și capturi foto, cum că, prin iarna anului 2022… firma acestuia, ducea masă lemnoasă taman în jurul Bucureștiului. Mai exact pe la Dobroești, mai apoi s-a mutat la Afumați, în apropriere de un mare retailer, ca mai apoi masa lemnoasă să fie lăsată undeva la Urziceni. Aceleași surse, ne afirmau sub protecția anonimatului că, pe aceste transporturi nu ar fi existat acte…

Captură Foto-Inspectorul Pădurii

Poate că am  fi contrazis dacă, taman în această localitate, DOBROEȘTI, nu și-ar duce traiul zilnic multe personalități  cu act decizional, în PNL central, dar și local. Pe tema asta promit să revin…

  • Epilog la ”MOCĂNIȚA ... MORȚII” 

Da... am văzut și am sesizat că, după publicarea materialului, cu pricina... au curs valuri, valuri de comentarii... Majoritatea pro subiect; dar și ”POSTACI PLĂTIȚI”, care ce să vezi... mă ”DOJENEAU”. Numai că, E.U. nu eram în SFÂNTUL SINOD, iar eu nu arăt a IPS TEODOSIE!  În limbaj teologic, astea se mai numesc ”BINE... CUVÂNTĂRI”!

A, dar și pentru ECHIPA lui Burduja et comp... pe țară... ăla de vrea a desființa POȘTA ROMÂNĂ... și care din greu, cum se zice ”BAGĂ STRÂMBE” ca în presă să-i apară numai OSANALE, pe tip vechi... la ”MĂREȚELE” realizări a acestei STRUȚO CĂMILE, coaliții, aflate la PUTERE.... 

Deci... m-am interesat cum stă treaba cu folosirea acestui CREOZOT... și oamenii simplii, dar avizați pe subiect, adică MARII lideri de sindicat mi-au confirmat TEMERILE. Astfel, singurul LIDER real, încă existent, pe calea ferată (în opinia mea), IULIAN MÂNTESCU mi-a declarat că, normal ar fi ca: astfel de traverse ar trebui a mai fi folosite doar la încălzire, nu pe la deplasări pe căile ferate. Pe vremea mea, pentru combustie, la mocănițe și nu numai se autoriza folosirea CĂRBUNELUI și a PĂCURII... nicidecum a CREZOTULUI”

Iar, pentru ca trebușoara să fie și mai ”OABLĂ”(clară)... mi-a ”expediat”, nu pe calea ferată, ci pe WHATSAPP.... această captură foto... 

Captură Foto

A, încă ceva... pentru ”APLAUDACII” și ”DOJENITORII” domnului austriac... priviți și aceste probe . Ele lămuresc cred eu,  ce și cum...dar mai ales ”UNDE” se cam împute peștele... 

             Remiză CFR...în Moldovița - captură foto

Apropos, domnule Hocevar și ”apărători” de cauze pierdute: DACĂ VREȚI BINELE COMUNITĂȚII, POATE ÎMI EXPLICAȚI CE ȘI CUM, CU ACEL DOMN NECOILAICIUC... CU DOAMNA UDREA, UȘOR CHERCHELITĂ, ÎN POZA DVS... DAR, MAI ALES DE CE AȚI ALES ,  RUTA ACEEA ... CHIAR ÎN DEVA; UNA  CARE SE TERMINĂ, ÎN BRAD?!

                          Captură de pe FB-ul lui G.Hocevar

Unde, ce să vezi, nu musai să și confirmi... dar este și sediul ”MUZEULUI AURULUI”

 Răspunsul dlui Hocevar pe FB - dat doamnei Berne

Revenind la contractul dintre firma austriacului Georg Hocevar și primăria Moldovița acesta datează undeva, de prin 2008… Cine era președintele CJ-ului Suceava? Dar primar? Aceleași personaje… Directivele existau, la fel ca și-n cazul gropilor de gunoi existente…pe la POJORÂTA.  Aici, mai trebuie doar ca, același personaj, ne referim la domnul GH. Flutur zis și OMIDĂ, dar și DRUJBA BUCOVINEI, sau chiar BALTAG… să apeleze, din nou, la cabinetul de avocatură al domnului Stoica; iar asta, pentru ca întreg”filmul”corupției de azi să poată avea aceeași culoare. Iar, povestea în sine, nu este decât o mică parte, din marele film; unul în plină desfășurare. 


CAPTURI FOTO - Primar Saghin - Vatra Molodoviței



Cu toate astea, mintea mea, asta de pe urmă, nu poate a nu mai produce un ”FUM”... precum o întrebare: ”JAF… LA DRUMUL MARE… UNDE?!

Răspunsul vine simplu: în… BUCOVINA.



P.S: Iar, ca să nu mai avem vorbe, pentru cei care se inspiră de aici... îi rog a lua aminte la această recomandare:  Citarea unui articol publicat pe acest site se poate face în limita a 300 de semne şi cu citarea sursei cu link activ. Nici o instituţie sau persoană (website-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul acestui website fără acordul detinatorului acestuia, și/sau al colaboratorilor. 

Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind Dreptul de Autor.

30 de comentarii:

  1. Foarte bine punctat... si cate nu ar putea fi de adaugat?!

    RăspundețiȘtergere
  2. Succes și multa putere de munca îți doresc, dată fiind increngatura și influenta caracatiței de-acolo și de peste tot!
    Răbdare și tenacitate sa mai ai, pt ca e nevoie în jurnalismul pe care il practici: o lupta continua, ingrata și inegală!

    RăspundețiȘtergere
  3. Exceptional articol, viata e mult mai periculoasa in realitate acolo... dar ca semnal e foarte binevenit

    RăspundețiȘtergere
  4. excelent... dar si dureros...

    RăspundețiȘtergere
  5. binevenit acest articol, deci e bine ca se mai scrie si de partile astea de lume!

    RăspundețiȘtergere
  6. nu e rau materialul, chiar deloc...

    RăspundețiȘtergere
  7. Am auzit ca, Bosutar Alin omul lui Iliesi este din partea psd-ului, la Moldovita. Omul de casa, adica... e noaptea mintiii

    RăspundețiȘtergere
  8. la tinta, exact unde trebuie...

    RăspundețiȘtergere
  9. tara bogata noi obligati a ”cersi”! Pana cand?

    RăspundețiȘtergere
  10. cati oare te vor intelege?!

    RăspundețiȘtergere
  11. ”Tinutul Baltagului”... asa e bine a se numi...

    RăspundețiȘtergere
  12. Buna tema alaeasa... si aduni comentarii

    RăspundețiȘtergere
  13. Oameni ciudati, multi doar calatori.Cu izmene pe ei!!! Izmene pe calator, cum se mai zice.

    RăspundețiȘtergere
  14. Ca mai peste tot, in tara asta....

    RăspundețiȘtergere
  15. Buna tara... rea croiala! Sa nu zici ca nu ti am scris...

    RăspundețiȘtergere
  16. Faină țară, rea croială

    RăspundețiȘtergere
  17. Faină țară, rea croială

    RăspundețiȘtergere
  18. urata natie... locuitorii de acolo...

    RăspundețiȘtergere
  19. da... ok asa. dar oare cand se va schimba ceva?!

    RăspundețiȘtergere