vineri, 26 aprilie 2024

Vorbe, șoapte și can-can-uri

Vorbele acestea pe care le scriu(ori  vi le zic...) sunt pentru tot felul de ”menestreli" politici;sindicali, ori din ”scârbicii”... Unii, ori alții, care se tot ascund: fie în lumea politichiei, ori a structurilor așa zis de ”FORCE”; dar chiar şi prin "selecta" turmă sindicală.Căci, în opinia mea, cam asta s-a ales de sindicate. 
 Sau de ce nu, chiar în lumea gulerelor ușor albite, din familia afacerilor... Parcă văd pe unii, ori pe alții... ”amici buni”, vorba lui ”conu Iancu”( ăla de pe o sticlă de bere)... cum mă vor întreba: ”MON CHER, CE-ȚI VENI?! SĂ AM PARDON?!”
    Păi nu am NIMIC cu ei; dacă nici LEGEA nu are cu acesti "duomnii"( nu  încă)nimica... Dar nu uitați un ADEVĂR, unul mare cât o zi(întreagă) de... POST: ”PROȘTII MOR; PROSTIA E NEMURITOARE”!

Priviti si un alt exemplu: AUSTRIA și investitorii ei... Să nu uităm faptul că (bre băieți, din CSAT, dar și din SPP; din aceia ”reeșapați”... puneți mâna și notați)... Mihai Răzvan Ungureanu poate fi și el dat tot ca un ”mic” exemplu... de... ”filo... extern”

Dar întrebarea (mea) firească care ar veni: ”CE AI COANE... CU AUSTRIA?!”... Păi mai nimica, aș fi (poate) tentat a zice! Numai că TRECUTUL ăla, chiar ăla, nu mă lasă... Iar PREZENTUL(ne) presează!

    Spre exemplu: uite în Bucovina...  unde chiar am gasit un "mic" exemplu. Cu acel ”HERR”, unul care se crede un (fel de) ”NEÎNȚELESU SORȚII”. Asta, deși REALITATEA imediată, ea si nu alta,  pare a-l contra zice: oops...  dar din greu!

     Bine că totuși, nu sunt singurul! Ba, chiar mai există politicieni, nu știu câți la număr, care îmi dau DREPTATE... Priviti un prim exemplu: MIHAI TUDOSE. Acesta a declarat recent că . ”Austria trebuie dată în judecată. Pus poprire pe acţiunile unor firme şi cu asta basta”... 

Europarlamentarul PSD Mihai Tudose a declarat că, în cazul în care Austria se va opune din nou aderării complete a României la Spațiul Schengen, în cadrul unui Consiliu JAI, atunci din acel moment trebuie dată în judecată la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE).

Tudose a precizat faptul că există țări membre ale spațiului Schengen care nu sunt și membre UE, iar România care îndeplinește toate condițiile este împiedicată să intre din cauza unei probleme politice care privește migrația.(https://www.comisarul.ro/articol/mihai-tudose-austria-trebuie-data-in-judecata pus-_1533331.html)

Uitați  si un alt exemplu...  Știați că Austria a fost ținută trei ani la poarta Schengen de către Germania, nemulțumită de frontierele austriece, care erau „varză”?/După negocieri dure, a intrat în Schengen doar aerian, inițial”(https://www.comisarul.ro/articol/stiati-ca-austria-a-fost-tinuta-trei-ani-la-poarta_1519907.html)

A,  și ”slavă Domnului”,  că nu sunt singurul... Uitați ce scria, mai de curând, chiar presa portugheză; tara unui domn Barosso: De la sfârșitul celui de-al doilea război mondial, Austria este o țară neutră, menținându-și acest statut chiar și după intrarea în UE (în 1995), ne aderând niciodată la NATO, scrie presa portugheză. Acest statut i-a permis să mențină o relație specială de lungă durată cu Rusia, care a fost profitabilă pentru companiile rusești și austriece. Austria a devenit o platformă pentru interesele rusești, de la stocarea gazelor rusești (pe care continuă să le importe) până la transformarea Vienei în principalul centru financiar rusesc. Până în martie 2022, Sberbank Europe avea sediul la Viena.”(https://www.comisarul.ro/articol/articol-de-o-rara-duritate-la-adresa-austriei-apar_1532950.html)

Iar pentru acoliții domnilor ”Drujbă Bucovina", Necolaiciuc ...ori, chiar "Zeus”... ceva care, sau pe care, în 2007, la SUMMIT ăla, de la București, părea că-l știu (cunosc)!  Unii  dintre voi... ce să vezi... chiar  ”tunați și fulgerați”(pe atunci). Ca, mai apoi, să taceti... milc (atentie, nu milk)!

Iată articolul: Directorul executiv fugar al Wirecard, Jan Marsalek, s-a folosit de funcţionari compromişi din serviciile de informaţii austriece pentru a spiona cetăţeni europeni, inclusiv prin baza de date Schengen, şi a plănui spargeri şi asasinate comise de echipe ruseşti de elită. De asemenea, el a obţinut o maşină de criptografie de ultimă generaţie a unui guvern NATO şi a transmis ilegal la Moscova conţinutul unor telefoane furate de la înalţi funcţionari publici austrieci, relatează Financial Times , preluat de News.ro.”(https://www.comisarul.ro/articol/rusia-a-spionat-toata-europa-din-austriacu-ajutoru_1533193.html)

    Ar mai fi așa, ca pentru FINAL... si o declarație. Una mai mult decât BINEVENITĂ, dar ATENȚIE mare, pentru voi ”RE-EȘAPAȚILOR”; fanii lui d”alde” TACHE... sau alte genuri ”EXPIRATE”, de ”CUTII POȘTALE”... de prin media românească. Uitați ce zicea MIRCEA GEOANĂ, nimeni altul altul decât actualul SECRETAR ADJUNCT NATO (ori OTAN)... despre AUSTRIA; și nu numai:


  •  DOAR O VORBĂ... VĂ ȘOPTESC (PE FINAL)

Acu vă las, dar și te las, pe tine ”draghe austriacule”; cât și pe voi... cei cu ”NOTIȚELE”... Acum e doar treaba voastră; de a  ALEGE singuri. Mai ales de cum vine treaba aia; cu ”    VÂNZAREA”... ori ”VÂNZĂRILE”.... Si nu mai departe decît în viața asta... de zi, cu zi!

    Dar nu uitați ce-a zis cândva, același ”Nenea Iancu”(nu știu dacă înainte, sau după ce-și bea ”ȚAPUL”, pe la ”GAMBRINUS”)... 

35 de comentarii:

  1. Sooper.banuiam ceva; multumesc de confirmari

    RăspundețiȘtergere
  2. Chiar foarte tare... nimic de " completat"...

    RăspundețiȘtergere
  3. Acuma am vazut ca si China e banuita de asa ceva....

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, imi patr ca lumea in care traim a intrat intr o vrie continua.apoi, chiar si chestia cu amenintarea razboiului se cam bate cap in cap , cu eve din USA

    RăspundețiȘtergere
  5. Scenarii si scenarii.Ro a fost mereu in istorie la confluenta si rascruce de drumuri.deci nù e de mirare nici interesul altora... bine punctat.

    RăspundețiȘtergere
  6. Bun si mai ales pertinent articol...

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna " analiza " pe fapte, unele concrete

    RăspundețiȘtergere
  8. Mda, cum stiam..... Colonie.

    RăspundețiȘtergere
  9. asa cum banuiam, frumoasa tara. prea multi turisti in ea. Prea putin interes local. mai mult unul extern...

    RăspundețiȘtergere
  10. Caranfil jr a avut un film initulat "E periculosso sporgessi"... sper ca am scris corect. Asa si acuma... numai ca zici ca suntem batuti in cap, cu leoca... pe zi ce trece, mai tare si mai tare!

    RăspundețiȘtergere
  11. Bine "tintit" prin sustinerea cu acel videoclip, cu Geoana. Felicitari....

    RăspundețiȘtergere
  12. Ca un paradox al sortii, desi eu unul nu cred in coincidente deloc, Traian Băsescu l-a atacat vineri seară pe Mircea Geoană, Secretar General Adjunct al NATO, și posibil candidat la președinția României.Mai mult chiar, sau daca vrei pt a da si mai multa credibilitate spuselor sale ... Fostul președinte a spus că Mircea Geoană are mai multe probleme de credibilitate dacă ar candida pentru președinție amintind că acesta „a fost în anturaje dubioase” (n.r. scandalul grupului de la Monaco), scandalul ceasurilor primite cadou de la Marian Vanghelie, dar mai ales îl consideră că nu este loial statului român.

    „România nu a cerut niciodată funcția Secretar General Adjunct al NATO. Nu am cerut și nici nu am fost întrebați. Mai ales că această funcție revine prin tradiție Statelor Unite. Atunci, vă întreb eu, cine l-a pus pe Geoană acolo?! Pe cine reprezintă el?”, a spus Băsescu la Prima News.

    Întrebat dacă „serviciile secrete conduc România”, Traian Băsescuspune că acestea „influențează în mod clar, dar nu conduc” țara.

    Distribuie

    RăspundețiȘtergere
  13. Multe de spus, sau de comentat. Insa, noi ca tara trebuie sa fim foarte atenti. Opinia mea...

    RăspundețiȘtergere
  14. Nu cred ca ar trebui a ne mai mira nimica, in actualul context geostrategic... iata si de ce, iata si un alt exemplu: Taiwanul a raportat sâmbătă o reluare a activităţii militare chineze în apropierea insulei, 12 avioane trecând linia mediană sensibilă a strâmtorii Taiwan, la o zi după ce secretarul de stat american Antony Blinken a încheiat o vizită în China, relatează Reuters. Deci, LUPTA... nu se duce doar aci, pe EST ci in mai multe puncte de ale globului. Dar ca si semnal MEDIATIC e bine venit!

    RăspundețiȘtergere
  15. Ca si material de studiu, articolul acesta poate intra ff usor in literatura de specialitate. Unii il pot cataloga ca PRO, altii, dimpotriva. Insa... e o buna lectie de meditatie. de la o scara a notelor, una imaginara... acest articol ar lua usor un 8... e loc de mai bine...

    RăspundețiȘtergere
  16. Problema e una contondenta, dar per ansamblu, acest blog are CURAJ si e bine sustinut. Cel care gandeste, ori cei care o fac... au ceva tangente cu lumea unui anume tip de jurnalism. Ii felicit, dar in egala masura felicit AUTORUL/ AUTORII... pentru temele alese.
    Cat priveste subiectul de azi, sau de acuma... imi place a crede ca nu numai pe axa asta se "joaca"... Uite un prim exemplu: "Serviciul de securitate al Kievului, SBU, a anunțat miercuri, 24 aprilie, că suspectează un cleric de rang înalt și șeful principalei mănăstiri din estul Ucrainei că a dezvăluit forțelor ruse poziții ale armatei ucrainene, scrie The Moscow Times care citează AFP.

    SBU a precizat că a „transmis o notificare de suspiciune mitropolitului de la Lavra Sviatohirsk care a «dat informații»” privind pozițiile ucrainene din regiunea Donețk forțelor rusești.

    Mitropolitul Arsenie figurează ca șef al acestei mănăstiri."...Voi reveni..si cu alte exemple!!!! Cat de curand...

    RăspundețiȘtergere
  17. Fain articol... insa am de facut numai o singura remarca... "nu numai prostia e nemuritoare". Felicitari; tine-o tot asa!!!

    RăspundețiȘtergere
  18. Revenire... Asa cum am promis am "revenit"... Uite un alt exemplu, mult mai recent de un asa zis articol media, dar care la fel de bine poate intra in discutie... pentru alt gen de material... e bine facut, in parte si sustinut de exemple. Citatul, integral... vine de pe comisarul.ro... insa titlul spune totul... cred eu. Deci, iata: "Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta..."... Si incepe chiar asa: "”Democrația românească secretă” se intitulează un articol exploziv apărut recent în presa din Ungaria, în care, lucru mai rar întîlnit, se analizează felul în care România a ajuns o țară dominată de serviciile secrete, iar cancelariile și instituțiile occidentale laudă acest sistem, în loc să-l denunțe și să solicite luarea de măsuri. Ziarul budapestean Orszagut scrie că statul-paralel și ale sale protocoale secrete sunt creații ale regimului Băsescu, amintind inclusiv dezvăluirile scandaloase ale gen.Dumitru Dumbravă despre cum a ajuns justiția ”cîmp tactic” controlat de SRI. " Gasesti mai multe pe linkul.... https://www.comisarul.ro/articol/articol-dubios-despre-romania-aparut-in-presa-de-l_1535269.html

    RăspundețiȘtergere
  19. Foarte bun articolul, excelent ales titlul... Uite, incerc o comparatie, cu permisiunea dvs... si rabdarea cititorilor tai. Mai zilele trecute, pe TVR 1, ziua de marti a programat spredifuzare filmul LILY MARLENE, a lui Fasbinder... excelent. E povestea nestiuta a unui cantec care a avut epoca sa de "GLORIE" doar pe perioada celui de al doilea razboi mondial. Insa, ca si-n cazurile semnalate de tine, pe blogul acesta(nota bene un blog profesionist, facut cu mijloace minime, financiar) daca atunci s-a putut ca o propaganda... in cazul acela una nociva... sa sustina moralul unor trupe, azi... de ce crezi ca, indiferent de tabere, nu s-ar putea apela la orice tip/mijloc de spionare/propaganda...sau cum vrei tu a denumi?! Ca sa revin la TVR, desi noi platim statului un abonament,conducerea GLOBALISTA a unei televiziuni care se vrea a fi inca publice... ne inneaca, cu emisiuni de a dreptul sinistre! Dar asta e o alta discutie... in rest da, excelenta tema, de actualitate si da de mare folos: pentru cine are ochi sa citeasca...si minte sa inteleaga!

    RăspundețiȘtergere
  20. Buba, daca o putem numi asa, nu sta musai in ceea ce ati accentuat, mai degraba sta in Ucraina... iata si de ce: "„Plângerile (ucrainenilor) cu privire la plecarea compatrioților din țară pentru a evita recrutarea sunt justificate”, a declarat ministrul polonez al apărării, Wladysław Kosiniak-Kamysz.

    Săptămâna aceasta s-au format cozi de ucraineni nervoși la consulatele ucrainene din Polonia, încercând în zadar să obțină un nou pașaport înainte de intrarea în vigoare a unei noi legi care le impune bărbaților ucraineni între 18 și 60 de ani să se întoarcă în țara lor pentru eliberarea documentului.

    „Cred că mulți dintre compatrioții noștri au fost și sunt revoltați când văd tineri ucraineni în cafenele și aud despre cât de mult efort ne costă să ajutăm Ucraina”, a spus ministrul polonez al apărării pentru Polsat .

    Întrebat dacă Polonia va fi de acord cu cererea Kievului de ajutor pentru returnarea bărbaților ucraineni, ministrul a răspuns că „totul este posibil”.

    „Cetăţenii Ucrainei au obligaţii faţă de statul lor”, a adăugat ministrul polonez, care adaugă: „Spunem de mult timp că suntem capabili să ajutăm partea ucraineană să se asigure că cei care sunt obligați să efectueze serviciul militar pleacă în Ucraina”. Fara alte comentarii. Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  21. Bun sa iau pe rand: ce crezi ca ne este mai aproape...maieul, ori camasa...Pt mine unul, maieu=Ucraina.... camasa este si Austria si alte tari prinse in acest "vortex militar". Dar ce vedem la maieu? Stai sa vezi si sa citesti, singur...singurel... nu ca as vrea a "intoxica' eu... ia de ceteste aci, domnule: "Vladimir Zelensky l-a demis pe comandantul forțelor de sprijin al Forțelor Armate ucrainene, Alexander Yakovets, la mai puțin de două luni de la numirea sa în funcție, potrivit datelor de pe site-ul biroului președintelui Ucrainei.Decretul privind demiterea sa a fost publicat vineri și datat 26 aprilie.

    Potrivit datelor din surse deschise, forțele de sprijin ale Forțelor Armate ale Ucrainei includ trupe în domeniul războiului electronic, trupe de inginerie, trupe de apărare împotriva radiațiilor, chimice și biologice, servicii topografice militare, hidrometeorologice și canine"... DESPRE ASTA CE ZICI? CE COMENTEZI?

    RăspundețiȘtergere
  22. O..K...sau cum ar zice catanale neinstruite, ca pe ..."kei"... e adevarat, chiar si-n parte, toate observatiile tale din aceasta "zicere". Insa, vezi si alte amanunte... in care elementul cheie este pe drumul dintre USA si CHINA... Uite cateva exemple... pe care incerc a le "structura"...cat de cat...
    "Statele Unite continuă să construiască baze militare în apropierea Chinei în efortul de a descuraja forțele navale chineze prin „primul lanț de insule”, o linie de insule situate în apropierea Asiei continentale, scrie Washington Post.

    Bazele militare americane de pe aceste insule ar putea împiedica navele chineze să părăsească Marea Chinei de Sud și să intre în apele deschise ale Pacificului dacă izbucnește războiul.

    În special, 400 dintre cele mai moderne modele de rachete de croazieră Tomahawk au fost trimise în Japonia, iar un nou tip de regiment marin, antrenat să conducă operațiuni de luptă pe insule mici și să distrugă nave, a fost transferat la Okinawa. În plus, Pentagonul a obținut acces la un număr mare de aerodromuri și baze navale din Filipine, reducând nevoia SUA de portavioane care ar deveni ținte ale rachetelor și submarinelor chineze în cazul unui conflict."

    RăspundețiȘtergere
  23. Urmarit si comentat, abia acuma... e bine legat materialul tau. Insa uite ce-ti propun, pentru a fi independent(desi asta, in actuala conjunctura mediatica e cam greu)... Citeste cu mare atentie aceste randuri... "La trei luni după ce generalul Oleksandr Sîrski a preluat comanda Forțelor Armate ale Ucrainei, soldații ucraineni luptă din greu, făcând Rusia să sângereze, dar pierzând încă teren.

    Strategia ucraineană de contracarare militară și de a face Kremlinul să plătească cu sânge pentru fiecare metru câștigat pare să fi devenit mai puțin o gestionare a crizei și mai mult structura de bază a planului Sîrski.

    Un etnic rus cu experiență în artilerie și suficient de bătrân (59 de ani) pentru a fi luptat în Afganistan pentru Uniunea Sovietică în anii 1980, generalul Oleksander Sîrski a preluat la 8 februarie conducerea Forțelor Armate ale Ucrainei (AFU) aflate sub asediu. El l-a înlocuit pe Valeri Zalujnîi, un general popular în rândul trupelor și al publicului.

    Muniția de artilerie se terminase catastrofal. Rusia avea o superioritate aeriană totală. Înfrângerea îl privea pe Sîrski în față, în special în orașul Avdiivka, unde trupele ucrainene zdrobite se străduiau să mențină pozițiile în fața atacurilor rusești neîncetate, scrie Kyiv Post.

    În același timp, relațiile dintre conducerea AFU și președintele Volodimir Zelenski au fost, dacă nu rupte, grav afectate de știrile potrivit cărora Zalujnîi ar fi luat în considerare posibilitatea de a candida la președinție. În ultimul an, biroul lui Zelenski l-a ocolit pe Zalujnîi și a emis ordine pentru aproximativ jumătate din forțele pe care AFU le avea pe teren.

    Cu 85 de zile înainte, Oleksander Sîrski a intrat deja în istoria militară. El comandă primul armata din toate timpurile, care nu poartă doar un război convențional la sol cu ​​drone – mai degrabă decât tancuri sau artilerie ori bombe – ci și o organizație de luptă care a transformat dronele ce transportă explozibili în principala armă folosită pentru a ucide și răni inamicul și a-i distruge echipamentul. În războaiele majore din trecut, artileria și obuzele de mortier au dominat câmpul de luptă și au fost de obicei responsabile pentru 80-90% din pierderi.

    În primul trimestru al anului 2024, potrivit declarațiilor grupului de comandă al lui Sîrski, relatărilor directe ale operatorilor de drone pentru reporterii Kyiv Post și unui articol din 9 aprilie din revista Foreign Policy, două treimi din tancurile rusești pierdute de Kremlin, în ultimele luni, au fost scoase din acțiune de drone. Potrivit relatărilor prizonierilor de război ruși, cel puțin fiecare al doilea soldat rus rănit sau ucis în luptă în Ucraina a fost vizat și lovit de o dronă ucraineană."

    RăspundețiȘtergere
  24. Buna analiza, sau enumerare de fapte concrete. Dar, iata si alte aspecte pe care nu le ai putut consemna. Le las aici ca si "idee ajutatoare"...
    "

    Președintele Camerei Reprezentanților a Congresului SUA, Mike Johnson, care s-a opus inițial ajutorului militar acordat Ucrainei, și-a riscat poziția după ce a supus la vot proiecte de lege privind ajutorul acordat Ucrainei, Israelului și Taiwanului.

    Ls începutul mandatului său de președinte al Camerei, Johnson a spus că nu va supune la vot ajutorul pentru Ucraina până când cerințele partidului său privind înăsprirea măsurilor antimigrație de la granița cu Mexicul nu vor fi îndeplinite.

    Potrivit relatărilor New York Times , schimbarea de poziție a lui Mike Johnson față de ajutorul pentru Ucraina a venit în principal după o serie de briefing-uri cu reprezentanți au structurilor de informații.

    „Eu chiar cred în această informație. Cred că Vladimir Putin ar continua să mărșăluiască prin Europa dacă i s-ar permite. Cred că s-ar putea îndrepta către țările baltice data viitoare. Cred că ar putea intra într-o confruntare cu Polonia sau cu unul dintre aliații noștri NATO”, a spus Johnson.
    Între timp, membrii dreptei republicane l-au acuzat pe Johnson de trădare și l-au îndemnat în mod repetat să inverseze cursul, se menționează în articol."

    RăspundețiȘtergere
  25. Acest articol atinge multe probleme sensibile. Este complex, înțeles de cei ce sunt capabili să-l înțeleagă, dar nedorit de cei ce creează aceste probleme, sau nu vor să se gândească la ele! Din păcate, mare adevăr în spusele marelui nostru Caragiale!

    RăspundețiȘtergere
  26. Iata, in sfarsit un articol bine alcatuit. Iar postarea cu Geoana face toti banii. Te / va/ felicit! La cat mai multe!

    RăspundețiȘtergere
  27. "Ma tata, ma..." dar le-ai tras-o. Nu te-ai sfiit. In rest, opinia mea este ca, inca.... se joaca!

    RăspundețiȘtergere
  28. E bun articolul acesta, are de toate. Numai ca eu unul as fi mers mai mult pe ideea vecinilor apropriati. Cum ar fi Serbia, prin Ghita, ori Ungaria... aci ar fi fost mult mai multe de zis/scris. De dezbatut... nu crezi?!

    RăspundețiȘtergere
  29. deci, la noi, in tara nu e musai sa existe astfel de pericole interne. Ele exista demult aici... mai exact, in politica imediat dupa 89... se numesc oameni politici... gata "aranjati" si vanduti... aia, in opinia mea... cred ca sunt cei mai periculosi. Actioneaza exact ca niste "bombe cu efect intarziat"... Nu dau nume ca sunt multe. Insa la unul, simt nevoia a face referire... Adrian Sarbu... care apare in dosarul MINERIADEI...si care ar fi spus/sugerat ca pta Universitatii sa fie aruncata in aer... Dupa care, pe filera Brucan Tiriac... ajunge ala de era mare mahar ...are la PROTV... via LAUDER... USA... Deci, despre ce vorbim?!

    RăspundețiȘtergere
  30. Excelent material, pertinente comentarii

    RăspundețiȘtergere
  31. Această "Poveste" este una ante.... electorală.. dar si una binevenită; pentru toti cei care s-au săturat de imaginea și discuțiile inutile, ale celor ce se luptă, cu înverșunare. Asa cum bine ai scris Oare mai există posibilitatea de a se putea indrepta ceva, în ceea ce va urma, sau ne-au rămas doar întrebarile ?!,Cu răspunsul care va rămâne în așteptare? Ce așteptăm, din păcate, nu se prea întrevede la orizont! Excelent articol, măcar de i-ar pune pe gânduri! Pe aia care ne "cersesc"... acuma, ATENTIA...

    RăspundețiȘtergere
  32. Te felicit dragule. Din Spania viata se vede nitel altfel.Dar altfel, e buna analiza asta a ta.

    RăspundețiȘtergere
  33. Nu e rea deloc postarea asta, ba chiar cred ca sunt mult mai multe state baga-te in joaca asta... Romania oare de ce tace?

    RăspundețiȘtergere
  34. Da, da... totul e in schimbare...

    RăspundețiȘtergere