duminică, 23 octombrie 2011

BARFE...SMENURI...SUSANELE...

    HAIDETI SA BARFIM SI NOI, CA TOT ESTE URAT PE AFARA... SI DACA TOT STAM PRIN CASA... SI NU AVEM CUM SA FACEM COPII, NICI MACAR XEROX... SA BARFIM ZIC, CA FETELE...


 Urmeaza o saptamana in care, la loc de cinste nu va sta caderea guvernului, ridicarea sau micsorarea ratei inflatiei, sau salvarea Greciei... nu... ci, Conferinţa Internaţională de Criminalistică, cu tema „Noi metode şi tehnici care se folosesc în criminalistică”


"Adica, cu ce se mananca asta fatooo?"... ma simt intrebat de vecina de la sase...

"Pai... uite despre ce este vorba....  se vor sărbători 10 ani de când a fost fondată Asociaţia Criminaliştilor din România.

          La lucrările manifestării vor participa peste 400 de persoane din ţară şi din străinătate, respectiv criminalişti, poliţişti, magistraţi, medici legişti, cadre didactice universitare, specialişti în diferite domenii care au legătură cu activitatea criminalistică, masteranzi şi studenţi.

          Conferinţa are ca punct de plecare un număr de 65 de comunicări ştiinţifice, elaborate de specialişti din domeniile academic, universitar şi al cercetării ştiinţifice, din structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor, Ministerului Public, Ministerului Justiţiei, Institutului Naţional de Medicină Legală şi structurile teritoriale, precum şi din străinătate.....

   ...lamurita?"... ii arunc eu victorios explicatia vecinei de la sase....

"Asa si... cu ce ma incalzeste pe mine toata aceasta chestie?", continua imperturbabila vecina, draga vecina!

    Stau si ma gandesc... "oare in afara celor 10 ani, ce argument as mai putea sa am? Daca stau sa ma gandesc bine pana si legea 156, din 2011, cea a expertului criminalist privat are hibe mari,
conferindu-i legii mai mult un aer stalinist, decat unul european..."

"Pai, tie nimic, dar politistilor poate...", ma aud raspunzandu-i mecanic.

"Si, altceva... ce ai mai avea de facut saptamana care vine?", continua ca un metronom vecinica atat, de naturala, dela etajul 6.




"Pai ar mai fi Sfantul Dumitru, de sarbatorit... ", ii raspund eu, intocmai ca un elev silitor scos la tabla... si ma gandesc ce am scris odata, impreuna cu, ex colegul Levant, in Adevarul, prin 2007, despre sarbatoarea asta... ce vremuri!

"Azi a sunat telefonul... era Cristi Godinac,care m-a inmarmurit...
Razvan Huzuneanu nu mai este..."


"Cine era Razvan? ".. se auzi , din ce in ce mai slab vocea vecinei...

"Pentru mine un amic, pentru restul un coleg de breasla....", am apucat a-i mai raspunde...


             Dumnezeu sa-l Odihneasca!


3 comentarii: