PAI, UITATI O TEMA, CARE DEJA ESTE APLICATA LA SCARA MONDIALA.... "CONSPIRATIA IMPOTRIVA FAMILIEI..."
Sunt căsătoria şi familia în pericol? Asistăm la un atac concertat şi din ce în ce mai viguros asupra a ceea ce, cu puţin timp în urmă, încă se numea “celula de bază a societăţii”. Un documentar realizat de Alianţa Familiilor din România.
Anul 2010 a fost plin de evenimente şi semne de prost augur pentru căsătorie şi viitorul ei. Portugalia, Argentina şi Mexico City au legiferat căsătoriile homosexuale. Judecători federali în SUA au declarat neconstituţională căsătoria între un bărbat şi o femeie. Publicaţiile prestigioase americane Newsweek şi Time au anuntat „moartea” căsătoriei ca instituţie socială, iar luna aceasta revista britanică The Economist a publicat o serie de articole în favoarea dezinstituţionalizării căsătoriei şi pentru înlocuirea ei cu parteneriate civile bazate pe contracte între părţi, fără deosebire de sex. În plus, săptămâna aceasta, democraţii americani şi-au anunţat intenţia de a iniţia luna viitoare proiecte de legiferare a căsătoriilor homosexuale în Rhode Island, New York şi Maryland, state în care în urma alegerilor din noiembrie au devenit majoritari.
Eliminarea familiei, visul lui Marx şi Engels
Există mişcări foarte agresive care au şi ele acelaşi obiectiv –eliminarea căsătoriei. Amintim aici doar de Beyondmarriage.org, o mişcare din care fac parte mii de personalităţi influente din întreaga lume, academicieni, profesori, jurnalişti, oameni de afaceri, politicieni, filosofi, eticisti, lideri de comunităţi religioase, preoţi, pastori, avocaţi, judecători, oameni de rând, care toţi au în comun acelaşi obiectiv – eliminarea căsătoriei şi înlocuirea ei cu o sumedenie de structuri contractuale între două sau mai multe persoane, dar care toate resping elementele fundamentale ale căsătoriei naturale – heterosexualitatea, monogamia, fidelitatea în relaţiile intime şi procrearea.
Rădăcinile acestor idei radicale nu sunt foarte vechi. Fondatorii comunismului (Engels şi Marx) au respins căsătoria pentru că, în opinia lor, era o instituţie socială de exploatare a femeii de către bărbat. Mişcarea feministă a secolului XX a preluat aceste noţiuni, iar mişcarea de emancipare sexuală începută în anii ‘60 a promovat şi continuă să promoveze cu agresivitate aceleaşi noţiuni. Căsătoria este văzută ca un instrument de exercitare a autorităţii patriarhale. Ca atare, trebuie eliminată. Iată cum, în mod ciudat, căsătoria, care până nu de mult era socotită, de mii de ani, un cadru social pentru facilitarea fericirii şi dezvoltării armonioase a bărbatului şi a femeii, în ultimii ani a fost transformată în obstacolul primordial în calea împlinirii fericirii personale.
Aceste noţiuni sunt reflectate tot mai clar şi des în textele rapoartelor emise de structurile europene privind familia şi căsătoria. Nu se mai vorbeşte despre „familie,” ci despre „variante de familii.” Iar expresia „soţ şi soţie” a fost înlocuită cu termenul de „parteneri.” Certificatele de căsătorie emise în statul american Massachusetts, care a legiferat căsătoriile homosexuale în 2004, au eliminat cuvintele „mire” şi „mireasă,” „bărbat şi femeie,” înlocuindu-le cu cuvintele „partea contractuală A” şi „partea contractuală B.”
Freud: dispariţia căsătoriei va arunca omenirea în barbarie
Trendurile acestea sunt în vogă în majoritatea ţărilor europene occidentale. Fără îndoială suntem martorii unui declin incontestabil al instituţiei căsătoriei. Se poate însă vorbi şi despre posibila dispariţie a acestei instituţii? Dacă da, care ar putea fi consecinţele eliminării ei?
Ne limităm astăzi la concluzia directă şi simplă formulată de Siegmund Freud în unul din cele mai bine cunoscute şi provocatoare eseuri pe care le-a scris: Civilization and its Discontents. („Civilizaţia şi nemulţumirile ei”) Scris în 1929 şi publicat în anii ‘30, eseul acesta a fost tradus şi în româneşte după 1989. Argumentul lui esenţial este că dizolvarea instituţiei căsătoriei va duce la prăbuşirea civilizaţiei. Porneşte de la premisa că civilizaţia a fost posibilă prin aşezarea căsătoriei ca instituţie fundamentală a societăţii. În consecinţă, afirmă Freud, atâta timp cât societatea favorizează heteronormalitatea, monogamia, căsătoria şi procrearea, civilizaţia va fi posibilă. Când aceşti piloni sociali se vor surpa, civilizaţia va regresa în barbarie.
IAR, DACA NU VOM LUAAMINTE, CAT MAI CURAND LA ACEST LUCRU VOM AJUNGE EXACT, CA IN PIESA. ... "PLOPII FAR DE SOT".... DOAR ASCULTATI, SI APOI MA CONTRATI.... DACA VETI PUTEA
NU STIU DACA ACUM, CASATORIA MAI REPREZINTA CEVA..SUNT DE ACORD CU ULTIMA PARTE ....
RăspundețiȘtergereauzi ,Luka daca este asa, cum scri tu acolo, inseamna ca incep sa-i dau dreptate lui Creanga! Nu crezi?
RăspundețiȘtergereori, poate ca , in noua dimensiune totul se va schimba... insa cum?
RăspundețiȘtergereExista persoane care, pline de importanta si emfaza, afirma ca toate ideile despre marea conspiratie mondiala, despre controlul maselor si despre manipularea oamenilor sunt niste ineptii, lipsite de fundamentare si de dovezi concrete. Din pacate, aceste fiinte umane fac în acest fel dovada unui substrat psihologic care este plin de frica si de egoism; considerând ca vorbesc în numele celor multi si seriosi, ele, de fapt, îsi exprima în mod indirect angoasa si sentimentul de insecuritate pe care îl resimt acut în profunzimile fiintei lor. Totusi, pentru cei care sunt înzestrati cu bun simt si au capacitatea de a discerne corect, semnalele pe care ei le primesc din exterior si modalitatea în care se desfasoara evenimentele la nivel mondial sunt suficiente pentru a-i convinge de panta pe care se afla în prezent umanitatea si de a-i determina sa actioneze, fiecare dupa posibilitatile pe care le are, pentru a da un nou curs si o noua orientare destinului omenirii. Daca observi cu atentie, tocmai în aceasta consta „lupta” teribila pe care cei putini, dar având cu ei puterea suprema a cunoasterii spirituale, o poarta cu cei deviati de pe aceasta cale, care cauta sa atraga omenirea catre haos si decadere.
RăspundețiȘtergere