miercuri, 15 februarie 2012

BANI ALBI, PENTRU ZILE NEGRE

AZI NU VOI CONTINUA CU PRINTUL ENGLEZ, CI TOT CU CERCETAREA.... CEA ROMANEASCA... BINEINTELES!

        EPISODUL 3... UN PROIECT "MAMUT" SPALA BANI ALBI, PENTRU ZILE NEGRE

   Inca de pe vremea ministrului liberal Adormitei, ma scuzati vroiam sa scriu Adomnitei, mafia cu gulere albe din cercetarea romaneasca punea la cale un proiect care chipurile se vroia a fi "super urgent", dar care, asa cum veti vedea din declaratiile de mai jos, nu era decat un paravan, prin care unii incercau sa aplice practic zicala romaneasca , care spune"sa spalam bani albi, pentru zile negre".
 
 

"Toti acesti bani incearca sa se duca spre un singur proiect, "laserul de mare putere" a carui valoare este de 150 de milioane de euro. Iar, in sfidarea lor catre marea masa a cercetatorilor romani, cei de la Autoritatea Nationala pentru Cercetarea au introdus deja o fraza care lasa sa se intelaeaga ca, finalitatea acestui proiect se duce undeva in jurul lui 2030; dar, atentie, au grija ca acesti bani sa nu se dea pana atunci, pe aceste poiecte", a declarat Radu Minea.
Acesta ne-a mai precizat si ca: " justificarea pentru acest proiect nu a fost data, pana acum".
Motivatia semi oficiala pentru cheltuirea acestor bani se poate gasi doar pe site-ul Autoritatii Nationale unde, mare atentie, se precizeaza ca: "aceste fonduri s-au cheltuit pentru cresterea prestigiului cercetarii romanesti".
"Proiectul de care vorbim a fost inceput pe vremea ministrului liberal Adomnitei, cand ni s-a specificat ca este un proiect superurgent. Si ca ar trebui finantat separat de Uniunea Europeana. Si ca, s-ar plati suplimentar aceste costuri. Paradoxul, sau nu, dar normalitatea ar face ca, daca s-ar intra in rigurozitatea cerintelor UE acestia sa nu mai poata face fata acestor cheltuieli si cred ca proiectul ar fi sistat" a mai completat liderul sindicalistilor.
L-am intrebat pe ce crede domnia sa ca ar trebui cheltuiti acesti bani? Si acesta ne-a raspuns franc ca: "nu stie cu exactitate catre ce ar trebui, dar ca ar trebui oricum mult mai putini catre un astfel de proiect."


La final l-am intrebat cum crede, daca ar fi sa creioneze situatia de facto din institutele de cercetare, ca ar arata totul, in aceste institute. A stat foarte putin pe ganduri si ne-a marturisit ca:
"In aceste institute se angajeaza pe pile, pe rude si pe neamuri. Iar aceasta situatie, cel putin la Magurele ma refer acum se creeaza tocmai impotriva oamenilor care nu sunt de acord cu un astfel de sistem tocmai pentru a se lasa falsa impresie ca, vezi chipurile, totul este din cauza lui Minea!".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu