duminică, 26 februarie 2012

MAGUREANU... SRI... NOI SI EI

 ADESEORI AUZEAI... AZI MAI PUTIN, IERI MAI MULT... ACEASTA SINTAGMA...


    "PRESA A PATRA PUTERE IN STAT...."

   INSA, FOARTE PUTINI MAI TIN MINTE CA ACEASTA NEFERICITA COMPARATIE A FOST LANSATA IN "LUMEA IDEILOR", DE CATRE TEODOR STOLOJAN, PE CAND ERA PREMIERUL ROMANIEI...

EXEMPLU DE MAI JOS, SI PE CARE INTAMPLAREA SORTII MI-A PERMIS SA-L DESCOPAR...S-A INTAMPLAT IN ANUL 1993, LA O PUBLICATIE..."BARICADA", AVAND PARCA UN NUME PREDESTINAT SA AIBA ASTFEL DE INTAMPLARI SI CONDUSA DE CATRE CONTROVERSATUL EDUARD GUGUI... GASIT MORT UNDEVA IN MONTE CARLO, CA LA DOAR CATEVA LUNI DUPA ACEEA, SA SE SPUNA CA IN FOND ACESTA INCA MAI TRAIA... O TEMPORA1

NU SIMTITI DEJA CA, SINTAGMA DE LA INCEPUT,  NE CUPRINDE PE TOTI? AVEM DEJA IN ECUATIA MAI SUS ENUNTATA TREI ELEMENTE DE POVESTE: BARICADA, EDUARD GUGUI SI LA CARE ADAUGAM SI PE INEGALABILUL DOMN SEF DE SRI...DE ATUNCI... VIRGIL ASTALOS MAGUREANU....

EI BINE, CA SA NU PRELUNGESC PREA MULT ASTEPTAREA, IAR CA EFECTUL SA FIE SI MAI MARE AM SA VA REDAU PE SCURT INTREAGA"TARASENIE"


IN VARA ANULUI 1993, ION CIOCHINA, PE ATUNCI ZIARIST LA MAI SUS AMINTITA PUBLICATIE, ARE "TUPEUL" SA IA UN INTERVIU TOTAL NECONVENTIONAL, SEFULUI , DE ATUNCI AL SRI-ULUI!

 SI STUPOARE, DE FATA CU ALTI CATIVA ZIARISTI PREZENTI PE HOLURILE PARLAMENTULUI, VIRGIL MAGUREANU IL PUNEA IN GARDA ... SA SPUNEM "FINUT" , PE ZIARISTUL IN CAUZA CA, ACEL INTERVIU NU VA MAI APAREA!

 SI CHIAR CAND MATERIALUL ERA IN LINOTIP.... TAMAN BUN DE TIPAR ... EL ESTE SCOS DE CATRE ADRIAN ANTONIE, DUMNEZEU SA-L ODIHENEASCA IN PACE, LA "DIRECTIVA" LUI EDUARD GUGUI!

    CE VREAU SA SPUN PRIN ASTA? PAI... AVAND UN ASA EXEMPLU... DE UNDE PANA UNDE, FRATILOR...MAI PUTETI CREDETI VOI CA:  PRESA ESTE O REALA PUTERE IN STAT?

     ASTEPT SI ALTE "SUGESTII" SI INTAMPLARI ADEVARATE DESPRE LIBERTATEA DE EXPRIMARE...
    A, SA NU UIT:  INTRE TIMP M.R.U  A FACUT O MUTARE INSPIRATA PE TABLA DE SAH A POLITICII SI A AMANAT RATIFICAREA CELEBRULUI A.C.T.A... INSA, VA INTREB:

    "OARE CAT TIMP O SA-L TINA ?"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu