duminică, 18 martie 2012

POVESTILE JOSENIULUI

    DESPRE LOCALITATEA JOSENI, PANA MAI IERI NU SE STIA DECAT CA ESTE UNUL DIN POLII FRIGULUI... DE PE AICI, DE PE LA NOI...
INSA, DE CATEVA ZILE, DE LA ZIUA MAGHIARIMII... PARCA , PE 15 MARTIE AM AFLAT CA ... VECHEA POVESTE DINTRE SECUI SI UNGURI, ADICA SECUREA RAZBOIULUI, NU PREA PARE SA FI FOST INGROPATA... VREO DATA...
AM PORNIT SPRE JOSENI, DUPA O MICA VIZITA IN LOCURI PE CARE MI LE DOREAM UITATE, DAR INARMAT CU O CAMERA VIDEO, CU UN "EL ZORAB"... CU UN AVOCAT... PANTEA... SI CU MULTA RABDARE. AM AJUNS IN ACEL COLT UITAT DE LUME, CHIAR CAND NOAPTEA INCEPEA SA TRIMITA BEZELE INSISTENTE INTREGII NATURI. AM GASIT O FAMILIE INDURERATA... POVESTI CIUDATE DESPRE DOMNI PARCA COBORATI DIN TRADARILE LUI BASTA, DE PE VREMEA VITEAZULUI... UN COPIL DE DOAR UN AN, CARE SE INTREBA... "CAND VINE TATA ACASA..." .
   NOI, CEI DE AICI INCA MAI CREDEM CA, ACOLO LUCRURILE STAU ALTFEL! DAR NU...ESTE TOTUL FALS... SI ACOLO, CA SI AICI. SI ACOLO EXISTA CENZURA SI TEAMA. EXISTA SANTAJ SI HOTIE... INSELACIUNE SI LACRIMI....
     AZI, MA VOI OPRI MOMENTAN AICI... DAR NU UITATI SA URMARITI MUGETUL, MEDIADDICT-UL, DAR SI AGENTIA DE INVESTIGATII MEDIA...


   DUPA CE VETI CITI TOT, VETI INTELEGE CA... FACATURA UMANA SI SI ISTORICA UMBLA SINGURA... PE STRADA MARE... A ISTORIEI...  IAR IN REST... O DUMINICA INSORITA... MACAR ATAT!

17 comentarii:

  1. incitant comentariu! Basta..si nu mai... nu-i asa, dle Luca?

    RăspundețiȘtergere
  2. cred ca asta nu este totul... urmeaza oare si altceva?

    RăspundețiȘtergere
  3. nu ma mai mira nimic! In Romania asta, cand eram mic, pe la Lacul Rosu am cunoscut un secui, sau maghiar de treaba... unul Vita.Stiti cum a murit? Ciudat si el...si era pe vremea comunistilor! Mai era unul , to de pe vremea aceea..unul Fazekas... mare in PCR... evrei si unguri , in acelasi timp.Pe cat de ciudata, pe atat de idioata COMBINATIA!... NU CREDETI?

    RăspundețiȘtergere
  4. Sa fie unul si acelasi Pantea... un SECURACHE mai mult decat DUBIOS? Intreaba asa, daca am DREPTATE: Dan Diaconescu... Daniel Fenechiu... Cucu Constantin... Iliescu, de la Sfantul Gheorghe.... si pe Nicolae...patronul echipei Astra Giurgiu... Pe principiul... "BAIETII STIE".Cum care baieti? Cei cu ochii "SENINI"

    RăspundețiȘtergere
  5. Dar tu dar eu dar voi , atâta timp cat ne vom putea misca ne vom bate pentru acest pamant care ni la dat Dumnezeu insa cu blandete si intelepciune.

    RăspundețiȘtergere
  6. o poveste tare incurcata, mai ales cu acest(acel ) avocat!

    RăspundețiȘtergere
  7. o poveste tare trista!!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Pantea acela un personaj dubios, care-i asigura, candva, servciile si lui Nicolae, de la Astra!

    RăspundețiȘtergere
  9. Stiu povestea... dar care a fost finalul?!

    RăspundețiȘtergere
  10. Tin mintea povestea... da ati fost printre putinii care ati scris despre subiect: fusese implicat si ex ministrul apararii acel Dusa... cu masacrare de paduri... in rest, ce mai face acel tanar?!

    RăspundețiȘtergere
  11. Intr-adevar... povestea fost trista. Finalul a ramas unul deschis!

    RăspundețiȘtergere
  12. da... cate povesti triste . Doar suntem in tinuturile Mioritei, numai ca se aplica"axioma" din Baltagul!!!!

    RăspundețiȘtergere
  13. Joseni... polul frigului uman. Din pacate.

    RăspundețiȘtergere
  14. Trist ce mai... frig, atat la propriu, dar mai ales la figurat?! RACEALA, in fond ne omoara. Comunicarea inseamna ...IUBIRE!

    RăspundețiȘtergere
  15. Povestea e trista: precum viata.

    RăspundețiȘtergere
  16. Imi amintesc perfect episodul si cu acel avocat sinistru....

    RăspundețiȘtergere
  17. Foarte adevarat. dar si trist

    RăspundețiȘtergere