duminică, 24 iunie 2012

PRETUL LIBERTATII

La noi nu a fost, precum la ruşi, bulgari şi sârbi, o revoluţie de catifea. La noi s-a strigat, cu preţul vieţii: Libertate, te iubim; ori învingem, ori murim! şi Vom muri şi vom fi liberi! Românii au plătit preţul libertăţii cu jertfa a mulţi tineri şi copii. Dar a meritat. Ne-am câştigat libertatea, am scăpat de acel cumplit regim al obsesiei urmăririi permanente, al turnătorilor infiltraţi în fiecare bloc, întreprindere, instituţie, şcoală, liceu şi universitate. 
Am scăpat de acea frică absurdă de a vorbi liber despre Dumnezeu, de a pune o icoană pe peretele dinspre răsărit şi de a aprinde o candelă. Doamne, ce mare dar e libertatea! Dar cei mai mulţi dintre noi nu mai ştiam ce înseamnă libertatea cu adevărat. Trebuia să reînvăţăm să fim liberi. Poate cel mai greu lucru în viaţa unui om este să te eliberezi, cumva, nu numai de cenzura exterioară a sistemelor ideologice, cât mai cu seamă de acea reţinere, neputinţă sau constrângere interioară care ne împiedică să facem mai mult bine, să fim mai generoşi, mai vii, să iubim mai mult, şi aceasta fără ca să ne-o impună nimeni.

 De ce a îngăduit Bunul Dumnezeu să ne reîntoarcem după 19 ani la totalitarismul din care abia am scăpat?

 Poate pentru că nu am înţeles după 1990 că nu cu securiştii şi comuniştii trebuia să luptăm, ci cu comunismul sădit în sufletul nostru. Trebuia să ne eliberăm de materialism şi ateism, de egoism, de lăcomie, de mânie şi desfrânare. Trebuia să ne recuperăm condiţia de oameni liberi şi fii ai lui Dumnezeu, făcând binele, iubind, jertfindu-ne pentru aproapele nostru. Trebuia să începem schimbarea cu noi înşine, prin pocăinţă pentru păcatele trecute, prin vărsarea de lacrimi pentru slăbiciunile noastre şi ale aproapelui, pentru sălbăticia şi desfrânarea lumii în care am ajuns să trăim. Se cuvenea să-i slujim din toată inima lui Dumnezeu.
În acest chip am fi ajuns să scăpăm de totalitarismul Celui viclean care lucrează prin păcatele noastre şi ne-am fi putut păstra libertatea pe care ne-am câştigat-o cu ajutorul lui Dumnezeu.
Dar poporul român n-a înţeles aceasta, uitând că numai prin ajutorul lui Hristos şi al Maicii Sale am reuşit să ne menţinem în acest bogat pământ românesc, aflat la răspântie de drumuri în calea lăcomiei marilor puteri.
Oare în acest al 12-lea ceas, când se conturează atât de bine zorii unei noi dictaturi mondiale, înţelegem că numai prin întoarcerea cu toată inima şi cu multă pocăinţă la Dumnezeu ne mai putem salva? 

Dar, iata ce am descoperit despre "pretul libertatii"...

Intrebare: Ai vazut Zeitgeist si esti nervos?

Situatie: Cu ce te ajuta? Ai aflat ca esti masa de manevra? Ca platesti facturile guvernului (scrise in numele tau fara sa te intrebe) pentru pierderile bancilor, pentru dobanzile contractate pentru plata salariilor mari, a pensiilor, a unei cladiri (Casa poporului) in care n-ai intrat niciodata iar daca intri ca turist mai platesti inca odata pentru bilet? Ti s-a spus ca nu stiu cate masonerii au decis ca Romania sa ramana o tara cu economie emergenta, necivilizata, manelizata, la marginea Europei, tampon in caz de criza cu Rusia sau lumea araba? Ca acum ti se serveste o pandemie de gripa (a porcului) declansata, dupa ultimele barfe pentru asasinarea lui Barack Obama in Mexic? Ca traiesti o criza in care esti umilit de guvern, de banci, de sefi, de preturi si de sistem? La ce te ajuta, totusi?

Pozitie: inseamna ca suntem o masa de manevra. O masa electorala, fara putere, decelata, fara orizont, o turma, un instrument. Si mai inseamna ceva: nu suntem de partea care trebuie. Pentru ca, iata ce mai zice tatal bogat al lui Kiyosaki:

“Poate ca libertatea este inlantuita, dar isi are pretul ei.”

Tu ti-ai platit pretul? Sau esti gata sa-ti platesti pretul?

P.S. Cum care pret? Acela pe care nu vrei sa-l platesti!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu