duminică, 15 iulie 2012

Ce este oare "internetul ascuns"?

Dar mai ales  de ce 80% din informatii nu pot fi accesate prin Google sau Yahoo?

 Specialistii estimeaza ca 80% din informatiile care circula online sunt "ascunse" cautarilor obisnuite. Adica nu pot fi gasite prin Google sau alt browser obisnuit de utilizatorii de rand.

Sunt date ale marilor companii sau institute de cercetare, dar tot acolo in partea nevazuta a internetului isi dau intalnire si infractorii cibernetici.
La ce riscuri va expuneti daca ajungeti pe acest taram aflati  citind din materialul urmator.....

Putini stiu ca internetul este impartit in doua. Suprafata - adica site-urile care pot fi cautate prin Google, Bing sau Yahoo - si "deep web" cum numesc specialistii partea ascunsa. Aici se afla, dupa cele mai multe estimari ale specialistilor peste 80% din toata informatia care circula online pe Glob. Sunt date care nu pot fi accesate cu un browser clasic, de genul internet explorer sau firefox.
In internetul ascuns o retea de socializare precum Facebook se numeste TorChan, insa ea nu poate fi gasita atunci cand o cautam pe Google. Pentru a ajunge acolo avem nevoie de un soft special.
Pe internetul ascuns sunt pastrate bazele de date academice, informatii militare, ale companiilor, ale bancilor, studiile cercetarilor din toata lumea. Atentie, aceste date nu sunt secrete. Amazon, de exemplu tine aici zecile de mii de carti in format digital. Tot aici are loc orice comunicare intre institutii, care nu se adreseza publicului larg.
Prin aceste retele insa hackerii sau teroristii isi dirijeaza si coordoneaza atacurile ori vand date obtinute fraudulos.

 O operatiune de amploare pornita pe internetul ascuns a dus anul trecut la arestarea a aproape 200 de pedofili si la depistarea de catre Interpol si Europol a unei retele uriase, de 70.000 de persoane implicate in pornografia cu minori.

Atentie asadar, orice incursiune in aceasta lume intunecata este una pe proprie raspundere, avertizeaza oamenii legii.Da iata si  10 glume nesărate de pe reţelele de socializare....

 Evenimentele din societate au fost întotdeauna criticate aspru de public, dar, de când cu reţelele sociale, glumele maliţioase sunt la ordinea zilei. Nicio greşeală nu scapă internauţilor şi nicio vedetă sau personalitate publică nu are şanse de eschivare. Iată care sunt cele mai acide 10 glume nesărate care circulă zilele astea pe reţelele sociale.... Pentru "inteligentii" zilei... propun si eu o intrebare:

  
"DESPRE ACEASTA PROBLEMA NU PUNEM SI AICI...  DE UN MIC REFERENDUM?"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu