duminică, 11 noiembrie 2012

O DEFINITIE PENTRU AL NOSTRU IURA...."DESTINUL SI VIATA"

 "NU MOARTEA MA SPERIE, CI IMENSITATEA EI", AM TOT AUZIT EU, CANDVA, CA SE TOT SPUNEA. CA O PARALELA, SINISTRA CE-I DREPT, VIATA ASTA CENUSIE NU S-A SFIIT SA NE MAI DEA UN EXEMPLU... SI, PRONIA L-A CHEMAT ACOLO, IN TEATRUL DIN CERURI SI PE EL...PE IURA
  NU DE ALTA, DAR CA SA-SI POATA VEDEA LINISTIT... ULTIMUL SAU FILM... 
  ASA, CA ODINIOARA...DIN BENZILE DESENATE PARCA,  DIN ACEASTA VIATA ...

“Destin” este un cuvant care poate genera o multitudine de emotii si reactii. Daca avem succes, putem numi asta destin. Daca nu avem succes, putem numi si asta, tot destin. Din multe puncte de vedere, destinul poate deveni o scuza pentru esecuri sau pentru pasii nostri gresiti, deoarece, pana la urma, oare nu reprezinta el o cale prestabilita a vietii noastre? Cum putem pune la indoiala calea vietii pe care ne-a trasat-o Universul insusi? De fapt, cum am putea sa nu o punem la indoiala, pentru ca, la limita, despre asta este vorba – despre alegerea intre a ne trai destinul sau a ne trai viata.

Ne putem trai viata prin destin, dar destinul nu reprezinta calea pe care Universul a creat-o pentru noi – este departe de asta. Destinul este calea pe care, prin intermediul karmei si a istoriei noastre emotionale nerezolvate, ne-am creat-o singuri – dar ea nu este batuta in cuie, decat inimile si in mintea noastra. Fiecare pas pe care il facem pe aceasta cale – inclusiv tot ceea ce facem si toti oamenii pe care ii intalnim – ne pune o intrebare: ne vom trai destinul, sau viata? Asta, pentru ca daca destinul reprezinta o cale potentiala a vietii, el nu este totusi viata noastra. Viata noastra poate include anumite optiuni care tin de destin – dar nu este limitata la acestea, chiar daca ele in sine pot constitui limite. 
  Acesta este unul dintre lucrurile mai importante pe care le putem intelege despre viata si a trai. Destinul nostru constituie intotdeauna o optiune, deoarece este calea pre-stabilita a vietii, care include karma si legaturile cu grupul de suflet. Urmarea acestei cai e similara cu a manca acelasi fel de mancare in fiecare zi, fara a schimba vreodata meniul. Mancam si ne hramim corpul, dar modul in care o facem este extrem de previzibil. De indata ce hotaram sa facem altceva – oricat de mic ar fi acel ceva – incepem sa ne deschidem in fata altor posibilitati. Nu suntem siguri ce o sa iasa din asta, pentru ca deschidem o cale noua si o optiune noua. Si astfel alegem intre destin si viata noastra.
   Destinul este o forma de a trai, dar putem sa o privim ca pe o optiune alaturi de altele. Oare inseamna destin, sa te casatoresti cu o anumita persoana si apoi sa divortezi? Da, dar putem alege sa ne casatorim cu altcineva si sa evitam aceasta cale cu totul. Oare este destinul nostru sa fim bogati si sa avem succes? Poate fi, dar acest rezultat depinde de alegerile pe care le facem, de actiunile pe care le intreprindem, de nivelul nostru de incredere in sine si de modul in care interpretam tot ceea ce se intampla in viata noastra. Destinul poate fi calea vietii, sau o trambulina pe care o folosim pentru a ne propulsa spre schimbare, atunci cand alegem un rezultat care sa reprezinte expresia suprema a caii vietii noastre.



     Ce veti alege pentru viata voastra?

2 comentarii: