luni, 17 decembrie 2012

PRINTUL CHARLES SI OBICEIURILE ...ROMANESTI

SE TOT SPUNE, PE LA NOI, PE LA ROMANI, CA:
"NOAPTEA ESTE CEL MAI BUN SFETNIC". 
 DE ACEEA, SE PREA POATE CA, TOT CE VETI CITI MAI JOS, SA FI FOST CONCEPUT SPECIAL... IN TOIUL NOPTII!
DE ASEMENEA, MAI FAC PRECIZAREA CA,TOTUL NU SE VREA A FI DECAT UN PAMFLET; IAR SUBIECTUL ABORDAT ESTE UNUL CAT SE POATE DE DELICAT. DAR PE CAT DE DELICAT, PE ATAT DE ACTUAL:


  • "PRINTUL CHARLES, DOMNIA... SI PROSTIA... LA ROMANI"

Doamne Fereste sa se inteleaga cumva ca am ceva cu augusta persoana, din "perfidul Albion", dar lectura din ultimile zile a politichiei romanesti ma fac sa cred ca, ceea ce se intampla in Romania ultimilor zile nu face decat sa pregateasca aparitia noului "CAROL AL III LEA"; un personaj  atat de dorit atat de unii, dar si de altii. Dar, ca sa nu credeti cumva ca bat campia, oricare ar fi aceasta, haideti sa luam pe rand...
Daily Mail, un important si interesant cotidian, din acelasi "perfid Albion", nu are ce face si titreaza, mai zilele trecute ...."PRINCE CHARLES COULD FINALLY BECOME KING... OF ROMANIA". Adica, mai pe limbajul nostru, cel de toate zilele s-ar traduce in felul urmator: "Printul Charles ar putea deveni, in sfarsit, REGE AL ROMANIEI".
Si, mai departe o doamna autoare, caci nu-i asa in serviciile regale nu lucreaza decat "DOAMNE" ; deci spuneam, distinsa autoare a carui nume suna mai curand a face parte din familia lui James Bond, auziti aci nume...REBECCA ENGLISH, adica pe limbajul nostru dambovitean i s-ar spune, la liber, chiar si " MITZA ENGLEZOAICA"; aceasta demna urmasa a lui "AGATA LU'CRISTEA", doamna aceea care da cu mopul, atat de bine in niste romane; ei bine "tanti Mitza" ne asigura ca, :"fiind cel mai longeviv moştenitor de tron din istoria Marii Britanii, Prinţul Charles "s-a plictisit să tot aştepte să ajungă la tron".
 Vorba unui amic de al meu, "mare cash-cavaler, de Malta"; ca sa nu avem vorbe la proces voi lasa "sa vorbeste"...  fituicile astea; presa asta perfida, ca tot vine de la Abionul aista, de peste apa ceea numita Tamisa
"Totuşi, Daily Mail spune că "este puţin probabil ca Prinţul Charles să fie o opţiune serioasă pentru tronul României", deoarece Regele Mihai I este încă în viaţă şi are familie.
Publicaţia britanică se bazează şi pe faptul că, după Revoluţie, în România s-a vehiculat de mai multe ori ideea reinstaurării monarhiei. "După ce s-a aflat, dintr-un interviu publicat acum câteva săptămâni, că Prinţul Charles este rudă de sânge cu Vlad Ţepeş, au apărut speculaţii referitoare la numele său", scrie Daily Mail.
Britanicii vorbesc şi despre vizita la Londra a ministrului Turismului, Elena Udrea, în care ea a vorbit în termeni laudativi despre Prinţul Charles, spunând că românii ar trebui să fie ca el şi să respecte ţara în care trăiesc. Ziarele au speculat că Prinţul Charles ar urma să renunţe la tronul Marii Britanii - în favoarea fiului său, Prinţul William, mult mai simpatizat de public - şi să ajungă pe tronul României. Britanicii spun că acesta ar fi motivul pentru care preşedintele Traian Băsescu ar fi lansat atacurile asupra fostului monarh, Regele Mihai I.
Apoi, Daily Mail trece în revistă legăturile Prinţului Charles cu România, printre care reşedinţa de la Viscri, vizitele dese în România, dar şi întâlnirile cu oficialii români.
În final, Daily Mail citează surse din cadrul Casei Regale britanice, care spun că speculaţiile referitoare la Prinţul Charles şi România sunt "ridicole".
Acesta este sa spunem, asa ca o conventie sociala speculativa, PRIMUL EPISOD....


  • Vreti sa cunoasteti care ar fi si cel de al DOILEA EPISOD?


Pai, tot ziarele din Albion zic ca: "Charles, suspectat de NEPLATA IMPOZITELOR pe profiturile proprietăţii din Cornwall..."

  Publicatia citata este "The Guardian".... si este citata, aci, la noi taman de catre Agerpress....
" Prinţul Charles este suspectat de neplata impozitelor. Una dintre proprietăţile prinţului, ducatul de Cornwall, care îi aduce lui Charles un profit de circa 18 milioane de lire sterline anual, nu este impozitat, arată publicaţia The Guardian, relatează Agerpres.
De afacerea conacului, conform ziarului amintit, care i-a revenit lui Charles prin moştenire, s-a interesat agenţia ce se ocupă de investigarea infracţiunilor fiscale din Marea Britanie.
Deputaţi din opoziţie au cerut încă în 2005 parlamentului britanic un audit pe veniturile obţinute de prinţul de Wales şi de către regina Elisabeta a II-a de pe urma celor două ducate - Cornwall şi Lancaster. Ei cereau acest audit cu insistenţă, motivând că veniturile respective nu au fost supuse deloc vreunui control în ultimele şase secole.
Cornwall, care se întinde pe o suprafaţă de 56.000 de hectare, este estimat la 700 milioane de lire sterline."

Iar asta, in timp ce, citeam tot mai zilele trecute, in presa asta "bagaboanda" ca, fostul patron de la Unirea Urziceni, prieten cu pana mai ieri ministra turismului, si care raspunde la apelativul de  Bucsaru, ziceam deci ca acesta, mai era si el acuzat ca a uitat sa plateasca impozitele pe acel club si ca, neavand alta solutie, l-a desfiintat. Asta in timp ce,conform aceeasi prese "bagaboande" , acestia... Bucsaru si Udrea faceau pana mai ieri, si afaceri cu WC-uri....
Si, tot ca o gluma amara a sortii,elementul comun dintre printul Charles si onorabilul domn Bucsaru, nu a fost atat neplata impozitelor; ca deh traim vremuri grele  atat noi, cat poate si...inca si ei! Unde mai pui ca suntem cu "tontzii" niste bugetari amarati, ... Dar  cum ziceam si eu asa, ce-i uneste pe cei doi pare a fi mai curand "doamna Nuti" si nicidecum "obiceiurile astea de criza"....Ori, poate mi se pare?
   Pe vremuri, bunicul, care a trait si el  o alta marea criza economica,  imi tot repeta ca:
  "Criza e doar pentru prosti, si pentru aia care muncesc. De ce? Pentru ca daca muncesti, nu ai timp sa faci bani... si atunci ramai un PROST". 




 Acu, nu pot sa nu ma intreb si eu, ca tot romanul:
     "OARE A AUZIT PRINTUL CHARLES DE BUNICUL; SAU VIITORUL REGE A AUZIT SI EL DE OBICEIUL ASTA... ROMANESC, DE A PUNE DEOPARTE...  BANI ALBI, PENTRU ZILE NEGRE!?"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu