sâmbătă, 22 decembrie 2012

A TRECUT EL GUVERNUL, DARMITE SFARSITUL LUMII

PARADOX AL SORTII, ORI PURA INTAMPLARE, INSA AUDIEREA MINISTRILOR IN PARLAMENT A COINCIS CU APOCALIPSA.
 ACEST LUCRU SI MA REFER AICI, DOAR LA APOCALIPSA, PARE CA NU L-A LASAT INDIFERENT NICI PE PREMIERUL PONTA, CARE S-A GRABIT SA PUNCTEZE SI LA ACEST CAPITOL.
 IA AUZITI, INSA SI CAT DE GLUMET  A FOST DOMNUL PREMIER.... 
  DIN CAPUL LOCULUI CRED CA NU MAI ARE ROST SA FAC PRECIZAREA CA, EVENTUALELE COMENTARII VA APARTIN...ASTA CA SA NU-MI "TAIE" CAREVA SI MIE "BUGETUL"...

Întrebat fiind catrede jurnalişti când va trimite bugetul în parlament, Ponta a spus: "La sfârşitul lumii sau al lunii, cum aţi zis? Azi e sfârşitul lumii şi dacă trecem de sfârşitul lumii, mergem şi la sfârşitul lunii".

Acum insa sa revenim la adevarata "cheie" a subiectului de azi si sa va spun ca cel putin de 7 ori, pan acum, Pamantul era sa-si cunoasca "APOCALIPSA".
  Nu ma credeti? Ia auziti aici...

" De fiecare data cand un asa-numit "profet" apare la radio sau la TV si anunta Sfarsitul, se instaleaza un sentiment profund de panica. Iata alte 5 momente in care "Sfarsitul Lumii" a fost anuntat si apoi ... infirmat de realitate.

1. Octombrie 22, 1844
Cine: Samuel S. Snow, un predicator adventist.
Cum s-a ajuns la aceasta data: O profetie din Cartea lui Daniel: "Pana vor trece doua mii trei sute de seri si dimineti; apoi Sfantul Locas va fi curatat". Data convertita in ani si adunata anului 457 BC cand s-a poruncit rezidirea Ierusalimului, calculata apoi conform calendarului Iudaic s-a transformat in 22.10.1844.
Ce s-a intamplat de fapt: Mii de oameni au renuntat la toate lucrurile lor, doar pentru a supravietui "Sfarsitului", iar ziua a devenit cunoscuta drept "Marea Dezamagire".

2. 1806
Cine: Gaina Profet din Leeds a inceput in 1806 sa depuna oua ce purtau mesajul "Iisus vine!"
Ce s-a intamplat de fapt: Multi turisti au invadat locul si au examinat ouale, convinsi ca Ziua Judecatii era aproape. Pana cand au ajuns sa inspecteze gaina insasi si au vazut ca ouale nu erau deloc miraculoase, ci inscriptionate cu o vopsea coroziva de catre stapanul pasarii.

3. Decembrie 21, 1954
Cine: Dorothy Martin, o gospodina din Chicago si o studenta a Dianetics, un set de practici dezvoltate de scriitorul de S.F. Ron Hubbard.
Cum s-a ajuns la aceasta data: Prin scriere automata, Martin a intrat in contact cu fiinte de pe planeta Clarion ce i-au spus ca Pamantul va fi distrus de inundatii si ca doar cativa vor fi alesi pentru a fi salvati de farfurii zburatoare.
Ce s-a intamplat de fapt: Multi au renuntat la slujbele lor, s-au adunate in casa lui Martin si au asteptat farfuriile. Sotul lui Dorothy n-a crezut povestea si a dormit in camera lui toata noaptea. La 4:45 dimineata, femeia a spus ca a primit un nou mesaj de la Clarioni, ce i-au spus ca Dumnezeu a fost atat de impresionat de devotamentul lor incat a decis sa crute Pamantul.

4. 2000
Cine: Hal Lindsey, autorul cartilor "Raposata, mareata planeta Pamant" si "Planeta Pamant 2000 A.D.: Va supravietui Omenirea?" le-a spus crestinilor sa nu-si faca planuri dupa anul 2000.
Cum a ajuns la aceasta data: Folosind o formula pe care a publicat-o in prima lui carte, ce nu mai este acum disponibila.
Ce s-a intamplat de fapt: Evident nimic, dar Lindsey continua si astazi sa vina cu teorii apocaliptice. In 2008 a lansat o noua bomba, spunand ca Barack Obama este Anticristul.

5. Octombrie sau Noiembrie 1982
Cine: Pat Robertson, care a anuntat la radio ca "va garantez ca pana la sfarsitul lui 1982 va veni o judecata asupra lumii"
Cum s-a ajuns la aceste date: Prin mesaj direct de la ... Dumnezeu. Robertson sustine si azi ca Dumnezeu ii transmite mesaje si ca in anii 80 a fost anuntat ca vine sfarsitul lumii.
Ce s-a intamplat de fapt: Apocalipsa nu a venit in 1982 si nici celelalte dezastre anuntate de Robertson n-au fost mai stralucite (incluzand un tsunami pe coasta de Vest a Americii in 2006 si un atac terorist in 2007). "Mai gresesc si eu cateodata" spune Pat.

6. 21 mai 2010
Harold Camping a reusit sa creeze isterie in toata lumea dupa ce a prezis ca lumea se va sfarsi pe 21 mai 2011. Dupa ce aceasta data a trecut, predicatorul a amanat "Apocalipsa" pana in octombrie cand ... surpriza, iar nu s-a intamplat nimic.
La toate aceste date se adauga de astazi 21.12.2012 drept o alta zi in care Sfarsitul n-a venit.

 Si acum bancul de final... special lasat la urma, si care-dupa umila parere a subsemnatului se inscrie in aceeasi nota de (h)umor cu cea a premierului Ponta, despre buget.....

Radio Erevan: Ce ai face daca ai sti ca maine e sfarsitul lumii?
Ascultator:  Vino in Romania... suntem in urma cu 100 de ani !

Si o alta,inspre o cu totul alta directie... ca, deh,  tot s-a votat numarul aista "colosal" de intelepti, din Parlament....

 Pe scarile Parlamentului, o doamna se impiedica si cade. Remus Opris, aflat in apropiere, o ajuta sa se ridice si o conduse la biroul unde avea treaba.
- Cum as putea sa va multumesc? zise doamna la despartire.
- Votandu-ma pe mine si PNTCD-ul la viitoarele alegeri!
- Ma scuzati, cand am cazut m-am lovit la genunchi, nu la cap...


Un comentariu:

  1. foarte interesant , si in acelasi timp amuzant ,problema reala de fapt este ca : "prostia nu doare,dar poate incurca vieti!!!".Cei care cred in aberatiile astea se pare ca au foarte mult timp la dispozitie, adica nici o ocupatie. Ipotetic vorbind si daca ar veni un "sfarsit al lumii", oare el se va putea automediatiza? vine si atat , restul se va vedea ulterior .....

    RăspundețiȘtergere