sâmbătă, 26 ianuarie 2013

Bruxelles capitala tuturor posibilitatilor

Stimati domni si iubite doamne si domnisoare,
Dupa ce veti citi "MINUNEA" de mai jos luati aminte va rog cand veti spune ceva copiilor despre UNIUNEA EUROPEANA si BRUXELLES!
Nu de alta, dar s-ar putea sa credeti ca, "CARACALUL lui DAN DIACONESCU" este o biata gluma pe langa ADEVARUL de mai jos....

Ati auzit cumva de lucrarea, sau studiul, mai putin conteaza, intitulata "95% dintre români înteleg spontan limba moldovenească"?! Cu siguranta, ca in aceeasi proportie raspunsul ar fi doar unul singur: NU
 Un studiu iniţiat de comitetul pe probleme de lingvism al Uniunii Europene a relevat, în mod absolut surprinzător, ca 95.26% dintre români înteleg spontan limba oficială a Republicii Moldova, respectiv, limba moldovenească. Fenomenul este cu atât mai teribil, cu cât limba în cauza este, după cum probabil se cunoaşte, una dintre cele mai noi limbi indo-europene, apărută pe planetă de abia două decenii, mai exact, în anul 1989. 
Uluiţi, cercetatorii britanici afirmă că singura explicatie plauzibilă este că românii sunt înzestrati genetic cu inteligenta deosebita, talent în comunicare şi o profunda înclinatie spre limbi straine. Un argument invocat în sprijinul acestei teorii este şi acela ca procentul de 4.74% din populatie care nu manifesta o asemenea întelegere spontană este reprezentat de minoritati nationale, în special, ungare, care de asemenea, nu înteleg nici limba română. Studiul a fost demarat de autoritatile europene, în încercarea de a cuantifica necesarul de traducători autorizaţi din limba română, în "limba moldovenească".
Nu-i banc, dar, nu-i asa ca e bun !Daca nu ar fi trist. De ce trist? Pai daca SCENARIUL cu viitorul CAROL al III lea este gandit de ceva vreme in perfidul ALBION, oare sa nu fi auzit acestia de "DESCRIPTIO MOLDAVAE"?!
Ori poate ca, inca se mai gandesc si ei... iar atunci imi spun si eu, tot in barba...ca, nu pot exista decat doua raspunsuri:
 PRIMO: Trebuie oare să fii "specialist" englez, ca să fii aşa de tâmpit ??? 
SECUNDO: UNIUNEA EUROPEANĂ....... Iti sta mintea in loc !
 De aceea si azi imi aduc aminte de vorbele bunicului care spunea:  
   "Si noi, care ne auto-consideram, mai mereu, niste prosti..."

Un comentariu: