Azi, o sotie "fantoma" si care se vede treaba ca pare sa sufere de acelasi lucru, ca si ilustru ei sot disparut, adica de SCENARITA, tine mortis sa-si "perpeleasca' sotul... ca si cum ea ar crede cu tot dinadinsul ca, jumatatea sa... nu s-ar "curata" de pacatele tineretelor, decat in acest fel. Si asta, chiar daca, pe panglicile coroanei, de la capataiul "iubitului" ei sot disparut trona apelativul de "ELF". Ba mai mult, nu stiu daca acest MONSTRU al cinematografiei nu ar fi meritat mai curand funeralii nationale. Ei bine, cu toate aceste argumente, "colega de casa" a REGIZORULUI crede ca acestuia i-ar sta mult mai bine in cenusa obosita a unui crematoriu oarecare!Si asta, desi la Targu Jiu avea rezervat un loc pentru vesnicie, in chiar cavoul familiei!"Curat murdar", cum ar fi spus odata, nenea Iancu Caragiale...
Deci, iata o idee de film la care nici "REGIZORUL" de serviciu al Revolutiei Romane fac pariu ca nu s-ar fi gandit; si iata cum... vrand-nevrand, el... SERGIU NICOLAESCU va fi pus la capac.
Asta imi aminteste de filmul lui Pintilie... "BALANTA" si in care, la un moment dat, MAIA il tine pe taticul ei, tot la capac, intr-un borcan... Si la final, ea ii ureaza cu o scarba, imbinata cu un parfum ce avea o nuanta de sictir,greu de digerat chiar si pentru ea... mica nomenclaturista, o urare "minereasca".
"HAI NOROC, TATA".
SOARTA a facut ca, exact in zilele in care se comemorau cei 23 de ani, de la Revolutie, sa stau la un pahar de amintiri, cu un fost ziarist, actualmente POLITIST LOCAL...pe care sa-l numim DRAGOS.
Acesta tot sustinea ca, istoria se repeta :
"Ca o fatalitate si semn cã istoria se repetã, are deci un caracter ciclic, nu pot sã nu observ o anume similitudine între Revolutia francezã si Revolutia românã. Desi despãrtite de mai bine de douã secole, constatãm cã ambele revolutii, mamele schimbãrilor, si-au devorat fii.
Revolutia francezã este poate cea mai vorace reusind la putin timp sã-si ucidã douã simboluri: Danton si Robespierre. Cum de seamãnã Revolutia românã? Facem un arc în timp revenind la momentul decapitãrii lui Danton. Cu putin timp înaintea ghilotinãrii, Danton a exclamat: " Arãtati capul meu multimii, meritã! ". Apoi înainte de decapitare a spus: " Robespierre, tu me suivrà ". Nu stiu dacã Trosca a mai apucat ca înainte de decapitare sã-i strige si lui Militaru aste vorbe, dar cert este cã dupã sase ani, Militaru l-a urmat pe Trosca.
Lucrul cel mai infiorator consider, este nu sotia fantoma si nici scenariile ce se tes in jurul unor participanti la revolutine... morti suspecte etc.
RăspundețiȘtergereAltceva ma infioara... Pleiada de handicapati, fara acte in regula, ce-i drept care apar pe la diverse medii(a) si isi dau cu presupusul... Pornind de la iremediabilul CTP - a carui simpla privire tradeaza tot... Care maninca rahat pe unde apuca... Tot ii pute acestui om, nimic nu este in regula... Pretinde ca el critica... vezi doamne ca un fin obsevator... De fapt, nu face decit sa invenineze si sa expuna suma propriilor frustrari... mai nou este cinefil... de mare clasa bag de seama... Sincer m-am saturat de atitia autointitulati si autocalificati...
... In fine, termin cu M. T. Stoian... care ne spune ca sicriul expus este gol... „pa surse“... Sa moara mortul domnul Stoian de nu e asa...
Si nu in ultimul rind... ca uitasem... o aparitie una de ii spune Dragotescu... care spune ca nu a placut filmele lui Nicolaescu pentru ca erau zgomotoase...
Asta nu era una de facea git ca pleaca in America... cum ca i s-a urit in Romania... parca asa retin... Insa, nu stiu cum se face ca de atita acreala o vat tot pe la RTV... Intreb... Dar nu mai pleci doamna... si lasa-ne in zgomotul nostru...
Un cititor CC
Auziti, dar cu Biserica asta nu am sa mai pot intelege nicio data! Auzi domne, daca te incinerezi nu mai poti avea parte de o slujba crestina?
RăspundețiȘtergereSi, unde mai pui ca-l pun sa zica asta pe taman "cretinul" de Stoica!
Revolutia franceza macar a fost revolutie. Chiar daca mizeria a iesit la iveala, chiar daca treptat s-a transformat intr-o balta de sange. Revolutia franceza a fost in primul rand sincera, cum sincere au fost si atrocitatile care s-au comis atunci - pentru ca natura umana este si asa... Orice paralela cu isprava noastra din 1989 este greu de sustinut.De altfel, doar cei care vor sa ascunda adevarul numesc evenimentele din decembrie 1989 revolutie. Manipularea care a mascat lovitura de stat de atunci, toate jumatatile de masura cu care s-a construit apoi actuala si fragila noastra democratie, arata de ce ne este atat de greu sa ne comparam cu tarile mari - pentru ca suntem mici. Ne lipseste curajul de a merge pana la capat, in bine sau in rau.
RăspundețiȘtergere