duminică, 10 februarie 2013

CINE FINANTEAZA MOSCHEELE?



Poate ca, episodul din Algeria, soldat cu moartea a doi romani, ne-a reamintit cat de fragili continuam sa fim  noi europenii, in general; dar mai ales romanii in spatiul Africii de Nord. 
  Iar asta, in conjunctura in care, acest spatiu a inceput deja sa devina un serios centru de atentie… Atat pentru potentialii investitori, dar mai ales pentru realii teroristi! Haideti insa sa va dau un punct de plecare comun si pentru unii, dar si pentru ceilalti: MOSCHEELE…. 
  Am dat de un studiu foarte interesant, in revista “Jeune Afrique” si in care sub titlul “Cine finanteaza moscheele” se poate gasi un posibil raspuns.
 
In “MUGETUL  CARPATILOR  ONLINE”  se face doar un scurt preambul, la ceea ce este posibil sa apara in curand la adresa unui posibil partener, si ma refer la site-ul “AFRICANEWS”…  

     “LA INTREBAREA CINE PLATESTE CONTRUCTIA MOSCHEILOR AR EXISTA MULTIPLE SILOGISME... INSA,  LEGATURILE  MUSULMANILOR SI CONTRUCTIA DE MOSCHEI SUSCITA ADEVARATE FANTASME. DAR, PANA LA URMA... CINE PLATESTE? 
        POLITOLOGII, EXPERTII MILITARI, SAU DIVERSI GURA CASCA, DIN ZONA AFRICII,  AR SPUNE CA: FIE FANATICII, FIE STATUL, ORI MUNICIPALITATILE, SAU DE CE NU    NECUNOSCUTI?
PANA ACUM UN SINGUR RASPUNS SIGUR…. DEPINDE”

3 comentarii:

  1. Eu tanar arab, crestin. Eu vazut multe... desbre toleranta spusa acolo... E aici, la voi o vorba... care spunea:
    "Multa apa pe Dunarea ar mai trebui sa treca, ca acolo sa existe asa ceva..."
    Moscheea ascunde si altceva... nu numai rugaciunea!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mare pacat ca ai retras comentariul acela, al acelui ANONIM, sau ANODIN.
    Sti draga Luca, "cand vulpea nu ajunge la struguri, spune ca-s acrii". Nimic nou...
    Si, mai ales nu uita ca un DOMN si nu un ANONIM, spunea:
    "SCRIETI COPII ORICE NUMAI SCRIETI..".Deci nimic altceva... Oricum pentru refulati ai sortii, ca acel ANONIM, se vede canu percepe decat SUPRAFATA mesajului tau... asa ca, TU SCRIE MAI DEPARTE!

    RăspundețiȘtergere
  3. bine punctat, inca de atunci se combatea... felicitari

    RăspundețiȘtergere