sâmbătă, 3 august 2013

VARTEJUL ALB DIN MAREA NEAGRA

SINCER SA VA SPUN... NU AM SA SCRIU AZI, NICI DESPRE SCRIERILE "ENIGMATICE" ALE UNUI DOMN POWELL, NICI DESPRE PRIVATIZARI MARCA FENECHIU...FACUTE DE/PRIN MANA UNOR OAMENI (SE PREA POATE, USOR "TURBATI"). EXACT, CA CEI CARE SE OCUPA DE PROIECTELE PATRIARHIEI ROMANE.
NU,OAMENI BUNI SI OAMENI RAI... VA MARTURISESC SINCER CA VREAU SA AMAN CAT MAI MULT ACESTE INCERCARI JURNALISTICE. SI, DE ACEEA VOI ABORDA UN SUBIECT MAI PUTIN STIUT: VARTEJUL ALB DIN MAREA NEAGRA. DAR IATA DESPRE CE ESTE VORBA....

Lucruri stranii se petrec în Marea Neagră, iar cercetătorii s-au apropiat de acest loc pentru a studia fenomenele care au asemănat-o cu Triunghiul Bermudelor. Potrivit ultimelor rapoarte, în Marea Neagră ar fi dispărut inexplicabil mai multe nave, iar anomaliile magnetice au îndreptat atenția oamenilor de știință asupra acestui loc care pune și România pe harta misterelor. 
La 45 de kilometri nord-vest de Sulina, în Marea Neagră, se află un misterios Triunghi al Bermudelor, unde se presupune că au dispărut păsări, corăbii și chiar mici insule. Zona este cunoscută din Evul Mediu, însă explicațiile fenomenului sunt încă relative. Conform site-urilor de specialitate, anomalia se deplasează spre litoralul românesc.
Supranumit „Vârtejul morții”, micul Triunghi al Bermudelor unde s-au petrecut diversele ciudățenii se află în apropierea Insulei Șerpilor. Primii care au vorbit despre el au fost turcii. În prezent, armata ucraineană studiază cu atenție această zonă.

  • Dispariții misterioase
Unele povestiri din secolele XIII și XIV vorbesc despre un "vârtej alb" în apropiere de Sulina, care târa la fundul mării diverse obiecte. Cei care răspândeau aceste povești erau cei care reușeau să scape din astfel de incidente.
La 31 mai 1944, spre exemplu, acolo ar fi dispărut crucișătorul Tiolkovsloi. Totul s-a petrecut în plină zi, în ciuda faptului că vremea era excelentă. 
La două luni după acel incident, cinci avioane militare plecate în recunoaștere au intrat în ceața neagră și au dispărut de pe ecranele radar cu care erau urmărite. Nici până în ziua de astăzi nu au mai fost găsite.

  • Platforma fără viață
O altă dispariție misterioasă s-a petrecut în 1990. Un mic aparat de zbor grecesc a dispărut atunci, la numai 30-40 kilometri de țărmul românesc. Una din cele mai surprinzătoare dispariții, însă, a avut loc un an mai târziu, în 1991. 80 de oameni care lucrau pe o platformă marină rusească de extracție a petrolului au dispărut atunci fără urmă. Platforma a fost găsită la 50 de kilometri distanță de locul inițial de amplasare, plutind în derivă, fără nicio urmă de viață la bord și fără niciun indiciu care să lămurească misterul dispariției echipei tehnice.
 O mulţime de mistere înconjoară Marea Neagră, locul unde – spun diverşi cercetători- s-ar fi produs Potopul lui Noe, dar şi unde se petrec felurite fenomene stranii, amintind de teribilul Triunghi al Bermudelor. Dispariţii inexplicabile, OZN-uri ieşind din adâncuri, plus câteva anomalii magnetice măsurate ştiinţific, toate indică Marea Neagră ca un spaţiu care merită să fie explorat temeinic.
  •   NASA confirmă existenţa anomaliilor magnetice
Un interesant studiu realizat de cercetători de la Harvard, cu sprijinul NASA Astrophysics Data System, semnalează anomaliile magnetice din Marea Neagră, citând şi o lucrare scrisă pe această temă de ruşii Osipov G. V.şi Terekhov A. A. şi apărută în 1978. Anomaliile magnetice – care semnalează, printre altele, existenţa unuia sau mai multor depozite feroase - apar de regulă în rupturile de falii, în reflexii ale scoarţei terestre sau în alte asemenea fenomene geologice atipice. Cunoscătorii spun însă că există şi anomalii “malefice”, care se manifestă printr-o emisie de radiaţii patogene, cunoscute încă din antichitate. Ca dovadă că, în China, nu era permisă construirea unei case decât după cercetarea locului de către specialişti capabili să sesizeze dacă terenul are sau nu are „colţii dragonului“ (denumirea străveche a acestor anomalii magnetice). Peste mulţi ani, observaţii similare aveau să genereze teoria „Reţelei Hartmann“, potrivit căreia Pământul e străbătut de o “plasă” invizibilă de radiaţii care vin din adâncul său, iar majoritatea fiinţelor vii – cu excepţia pisicilor şi a şoarecilor- suferă influenţe nocive dacă sunt plasate pe liniile reţelei, dar mai ales în dreptul unui nod. Potrivit conferenţiarului Cristina Dobrotă, de la Laboratorul de Exobiologie al Universităţii "Babeş-Bolyai", "sunt doi poli de anomalii magnetice în Europa. Unul la graniţa dintre Germania şi Cehia, unde se înregistrează un minim magnetic, iar al doilea în zona Krivoi Rog, Ucraina, unde există un maxim magnetic”. Ultima locaţie nu e foarte îndepărtată de Odesa, respectiv de Marea Neagră, ceea ce ar putea avea o oarecare legătură cu enigmele acestui spaţiu.
  •  Nave şi avioane, înghiţite de o “ceaţă neagră”
Diverse articole şi lucrări apărute în ultima vreme susţin că în Marea Neagră s-ar afla un fel de Triunghi al Bermudelor, cu suprafaţa de 8-10 km, care s-ar deplasa constant, provocând dispariţii inexplicabile, de nave, avioane şi oameni. Relatări despre asemenea întâmplări apar în povestiri ruseşti din secolele XIII şi XIV, dar şi în mărturii mai recente ale unor martori ori supravieţuitori norocoşi. Fenomenele au fost puse pe seama anomaliilor magnetice care se fac simţite în Marea Neagră. Potrivit canalului de televiziune american ABC, atât în Triunghiul Bermudelor (între Bermude, Puerto Rico şi Miami), cât şi în “Triunghiul Morţii” din Marea Neagră s-a observat…un foc ciudat (o gheaţă care arde). Specialiştii spun că focul de pe apă -ce izbucneşte din senin pe kilometri întregi- apare în momentul în care acumulări de gaze ies la suprafaţă şi sunt mai intense atunci când sunt furtuni. Declanşatorul ar fi metan hidratul, descoperit în 1970 pe fundul Mării Negre, dar şi al oceanului. Intâmplările, ca şi legendele care circulă pe seama “Triunghiului Morţii” i-au determinat pe pescari să vorbească despre “apa blestemată”, iar pe specialiştii militari ai ţărilor riverane să caute posibile explicaţii. De altfel, cercetătorii de la Institutul particular “Terra” din Bucureşti speră să realizeze, cu concursul Armatei, o hartă românească a zonelor care prezintă anomalii magnetice.

  •   OZN-uri ţâşnesc din apă
Legat de Marea Neagră – pe care geologii americani W. Ryan şi W. Pitman de la Universitatea Columbia, confirmaţi de arheologul R. Ballard, celebrul descoperitor al epavei Titanicului, au identificat-o drept locul unde s-a produs Potopul biblic (mai precis, acum 9500 de ani, din cauza încălzirii climatice, gheţarii au început să se topească, iar Mediterana s-a revărsat peste Marea Neagră cu forţa a 200 de cascade Niagara, ceea ce a provocat inundaţii imense)- mai circulă şi alte poveşti. Potrivit cărţii “The Soviet UFO Files”, scrisă de Paul Stonehill şi publicată în 1998, în arhivele secrete ale Marinei ruse ar exista mai multe mărturii despre apariţii OZN din adâncul mării. Este citată declaraţia mai multor veterani, foşti ofiţeri pe submarine nucleare sovietice, care au văzut, pe la începutul anilor ’60, “submarine gigant”, venite parcă de nicăieri, urmărind submersibilele URSS. La rândul său, locotenent-comandantul Oleg Sokolov a relatat că respectivele vehicule aveau o viteză incredibilă şi că, prin periscop, a zărit un obiect ciudat urcând extrem de rapid din adâncuri spre suprafaţă. Episoade similare au mai fost consemnate în august 1965 şi în decembrie 1977, când diverşi marinari au văzut ţâşnind din mare nişte obiecte sferice de mari dimensiuni, care au dispărut în văzduh înainte ca oamenii să se dezmeticească.

  • Anomalie magnetică
Mai mulți cercetători au încercat de-a lungul timpului să dezlege misterul vârtejului. Cele mai dese concluzii vorbesc despre o formă stranie de magnetism, care se manifestă pe o suprafață de circa 10 kilometri. Cercetătorii ruși și ucraineni afirmă ca falia magnetică din misteriosul triunghi mobil din Marea Neagră se deschide de la o fracțiune de secundă până la câteva minute. Această anomalie magnetică se deplasează lent prin Marea Neagră.
     Se presupune că va ajunge curând și în litoralul românesc, întrucât zona se deplasează momentan spre Sulina, sunt de parere specialistii.

5 comentarii:

  1. Propun ca anomalia sa se delpaseze cat mai repede posibil spre Neptun (mai precis - restaurantul "Ciresica"), poate ne face un pustiu de bine ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Magnetism sau nu...ne-am cam obisnuit ca din Romania sa dispara anumite lucruri in ultima perioada. Cam de prin 1989 incoace.
    Si ca sa iti raspund strict la subiect am sa iti spun ca de fapt locul despre care vorbesti tu este denumit de oamenii din Sulina drept Groapa lui Iliescu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. okeste OPINIA ta. Dar, nu as vrea sa amestec POLITICA... cu REALITATEA!

      Ștergere
    2. Aici a DISPARUT FLOTA noastra.

      Ștergere
  3. Eu cred ca se intampla aceste lucruri stranii datorita faptului ca sunt doar porti catre o alta civilizatie la fel ca si Triunghiul Bermudelor , daca s-ar scufunda ar gasi cercetatorii epavele .

    Cu Stima Bula Neamt

    RăspundețiȘtergere