sâmbătă, 28 septembrie 2013

UNDE STAU ASCUNSE MINUNILE...


LA MULTI ANI TUTUROR CELOR CARE AZI SUNT PRAZNUITI...

 Ieri a fost ziua de nastere a SFANTULUI ARDEALULUI.... ar fi foarte multe vorbe... dar mai bine  sa TACEM. Si sa ne RUGAM
Stiti ca in Romania inca se mai fac minuni?! Da ati citit corect...este un loc unde se fac minuni.

Ţara noastră este bogată în locuri făcătoare de minuni. Unul dintre ele  este  Schitul Crucii de la Coslogeni. Mulţi bolnavi şi-au găsit vindecarea, cei ce nu puteau vorbi au primit grai, orbii şi-au recăpătat vederea. Schitul  Coslogeni se află la intrarea în satul Coslogeni din comuna Dichiseni, pe DN 3B Călăraşi – Feteşti. Locul şi-a câştigat faima datorită unei cruci de piatră despre care se spune că este făcătoare de minuni. Crucea izvorâtoare de mir de la Coslogeni a fost înfiptă pe o mică temelie de piatră, chiar la marginea drumului prăfos, de ţară. Nimic nu anunţă că aici s-ar afla un loc sfânt, în care s-au săvârşit multe vindecări miraculoase.

Veche de aproape jumatate de mileniu şi pomenită de mai toţi marii noştri istorici, Crucea de la Coslogeni rămâne o enigmă deschisă. Sfânta Cruce datează din anul 1620. A fost făcută de un boier din Călăraşi pentru a fi dusă la Feteşti. A fost transportată cu un car spre locul de destinatie. Pe câmp însă, carul a cedat din cauza greutăţii, s-a stricat. Crucea a fost dată jos pentru a se putea repara carul, apoi a fost ridicată în car, dar boii n-au mai putut merge.

Atunci, crucea a fost înţepenită în acest loc de către niste credincioşi şi, cu timpul, s-a văzut că e făcătoare de minuni, iar oamenii n-au încetat să vină să se roage în acest loc.

Se spune că aceasta nu poate fi urnită din loc decât cu puterea Domnului. Mai mult decât atât, localnicii spun că aceasta a crescut, s-a înălţat şi doar cei care vin aici cu credinţă au parte de tămăduire. Între anii 1990-1993 a fost ocrotită de creştinii care au zidit deasupra ei un lăcaş de închinare şi slujire cu sprijinul părintelui paroh din satul Coslogeni şi al credincioşilor care veneau din toata ţara să se inchine sfintei cruci. La cererea credincioşilor din această zonă şi cu binecuvântarea episcopului Damaschin Coravu s-a decis ca în acest loc binecuvântat de Dumnezeu să fie un schit de călugări.

Dincolo de aceasta realitate tin minte ca o data filosoful Mircea Florian spunea ca: "Suferinta este o forta de perfectionare, nu pentru a ne apropia de Dumnezeu, ci pentru a ne apropia de adevarata umanitate, care nu exista inca."
Tot cam pe aceeasi nota, Emil Cioran credea ca:
Dar dincolo de toate aceste MINUNI si NIHILISME interioare sta SFANTUL ARDEALULUI ... si RUGACIUNEA sa

2 comentarii:

  1. intresanta "paradigma" asta a minunilor ... sau cum vrei tu sa o numesti...

    RăspundețiȘtergere
  2. Minune sau nu MAESTRE este o onoare sa te cunosc. A fost de departe o aventura pana la urma frumoasa, ceva real ceeea ce am impartit la "THE MORNING".Drept pentru care iti urez din suflet un sincer LA MULTI ANI! Pe care sa ii traiesti asa cum iti doresti , nu cum iti dicteaza altii... "PREMIERUL"

    RăspundețiȘtergere