duminică, 6 octombrie 2013

O MIORITA "POLITICA"... IN VARIANTA ACTUALA

Motto: "EU NU SUNT UN DUSMAN AL LIBERTATII PRESEI... CI DOAR AM SUSPENDAT-O ATUNCI CAND MI-A BLOCAT DRUMUL" (NAPOLEON)
 Cam asa isi incepea dreptul la replica IOAN MANOLE la acuzele actualului sef al PSD Suceava la adresa sa,pe motivul aproape incredibil ca...tineti-va bine ca: ar fi membru PDL si deci nu ar putea fi un bun moderator TV. Asta era in 2012, in primavara.Si continua "MESTERUL MANOLE":
"Nu trage în jurnalişti, cetăţene Nechifor! Execuţiile publice sunt de sorginte fascistă! Scrisoare deschisă către cetăţeanul Cătălin Nechifor. Pentru opinia publică, a vorbi despre libertatea presei în condiţiile actuale din media românească este ca şi cum ai discuta despre funie în casa spânzuratului. Atacul grosolan al lui Nechifor la adresa libertăţii de exprimare provoacă stupoare, consternare şi şoc. Nu ştiu dacă este o temporară cădere nervoasă sau un derapaj clinic al domniei sale, de aceea mă încumet să-i răspund, cu smerenie, luciditate şi umilinţă, în spaţiul public de unde ne îmbujorăm, vrem-nu vrem, puţin, circumvoluţiunile pe timp de secetă, ca un învăţăcel care nu înţelege ce spune, în transă, marele înţelept al galaxiilor. Nechifor a recurs la un gest pe care îl consider fără precedent, un atac la libertatea de exprimare a presei care nu a fost făcut de nimeni, niciodată, în presa suceveană din ultimii 23 de ani, oricât ar fi fost de talibanizat sau de mancurtizat - presă pe care o servesc din 26 decembrie 1989, cînd am fondat alături de oameni importanţi - de atunci şi de acum - ziarul independent “TINERII REVOLUTIEI” care a ars ca un rug magic al acelor vremuri pentru a striga, a ne lumina, vindeca şi apăra. Cetăţeanul Nechifor minte cu o neruşinarea unui saltimbanc, caracteristică primatelor. Minte într-un mod nefericit şi gregar atunci cînd spune că sunt membru de partid (PDL) şi că acesta ar fi un păcat capital. Pentru cariera mea. Nu am fost niciodată membru al unui partid politic, nici pînă în 1989 şi nici de atunci încoace. Nu ştiu nici pînă astăzi de ce, dar acesta este adevarul şi nu-mi este ruşine cu acest adevăr. Poate aş fi putut să fiu membru onest şi util în PDL - sunt oameni minunaţi în acest partid, oameni valoroşi - dar, iarăşi, nu a fost să fie şi cu asta basta. Cetăţeanul Nechifor, atunci cînd spune altceva, probabil delirează sub asediul narcoticelor politice, iar eu nu mai obosesc să-i demonstrez contrariul. Ii las bucuria şi plăcerea să o dovedească el. De data aceasta sunt mai generos decît domnia sa: doar 48 de ore. Atît."
Si, ca nu cumva sa credeti ca, "doamne fer" subsemnatul  NEAPARAT... dar... NEAPARAT ar  dori sa-i ia APARAREA nemuritorului "MESTER MANOLE"... am sa spun si cum a CONSIDERAT acelasi NECHIFOR sa se IMPLICE in campania de alegeri interne, la SEFIA unui alt partid: PNL. Asta poate pe principiul... bolsevic, care inocula romanului de rand ideea ca:
"SA NE IUBIM CA FRATII... SA NE MANCAM..."(n.b - adaugati voi singuri ce continuare ati vrea)

Numai departe decat IERI,  la sedinta de alegere a noii conduceri a PNL acelasi NECHIFOR... nume predestinat parca pentru lucruri cu final TRAGIC... ma gandeam la romanul "BALTAGUL"... o face din nou lata! Dar iata ce scria presa suceveana ieri:


"Cei doi candidaţi pentru preşedinţia PNL Suceava, Alexandru Băişanu şi Marius Ursaciuc, au fost invitaţi de liderul PSD Suceava, Cătălin Nechifor, să vină luni la el pentru a fuma împreună o pipă a păcii. Cătălin Nechifor a fost prezent sâmbătă la Conferinţa Teritorială de Alegeri a PNL Suceava, afirmând că viaţa internă a PNL Suceava este importantă şi pentru PSD. La finalul discursului său, Cătălin Nechifor i-a dat o ţigară de foi actualului preşedinte al liberalilor suceveni, deputatul Alexandru Băişanu, căruia i-a transmis că îl aşteaptă împreună cu Marius Ursaciuc să fumeze pipa păcii.". 
Si, de parca toate acestea nu ar fi fost de ajuns PERSONAJUL in cauza se fereste a-si arata SPRIJINUL fata de unul, in speta BAISANU, sau de un altul... indiferent daca acestia din urma erau doar niste simplii "NO NAME". Si uite cum se face ca, eroul modern al unei noi variante a MIORITEI crede ca,  cea mai buna OPTIUNE ar fi sa sprijine un COLABORATIONIST! Dar cum? In modul cel mai PERFID posibil... 
    Si aici...  las  din NOU presa sa vorbeasca:
"Cătălin Nechifor nu a spus care este candidatul pe care îl susţine, însă a declarat că „îl susţin din tot sufletul pe primarul din Crucea, pe cel din Broşteni, pe cei din Ostra, Dumbrăveni, Siret şi pe toţi aleşii locali ai PNL. Împreună am putut să câştigăm. Şi vreau să le mulţumesc şi liberalilor din Consiliul Judeţean”.
"ADICA?  "... ati putea sa va intrebati... cu SIGURANTA. Pai haideti sa va dau o mana de AJUTOR si sa va lamuresc cine sunt cei de care vorbea NECHIFOR!Dar nu acela din "Balatagul"... ci, PRESEDINTELE CONSILIULUI JUDETEAN SUCEAVA. Iata care sunt  ADEVARATII sustinatorii  ai TURNATORULUI DE LA SECURITATE:

 "La conferinţa de presă în timpul căreia Marius Ursaciuc şi-a anunţat candidatura la alegerile programate pe 5 octombrie, alături de acesta s-au aflat deputaţii Dumitru Pardău, Radu Surugiu şi Constantin Galan, fostul senator de Siret Tiberiu Prodan şi primarul Siretului, Adrian Popoiu. Numai că domnul Pardău este un mare trădător. Acesta a ajuns parlamentar candidând pe lista PNL, însă a trecut fără nici o jenă la PDL pentru a-şi asigura continuitatea în Camera Deputaţilor. Când a simţit că PDL este pe ducă, Dumitru Pardău s-a întors în PNL şi a prins un nou mandat de deputat. Un alt trădător este Tiberiu Prodan. Acesta a abandonat PNL-ul care-l făcuse senator şi s-a înscris în PDL, partid pe care l-a părăsit atunci când a observat că acesta este gata de zile. Din nefericire pentru el, domnul Prodan n-a reuşit să-i convingă pe cei de la PNL să-l pună pe lista pentru alegerile generale din 2012. Radu Surugiu este omul baronului Relu Fenechiu şi a fost băgat pe gât organizaţiei de la Suceava. Cu astfel de indivizi, Marius Ursaciuc nu are cum să construiască un altfel de PNL. Poate că domnul Ursaciuc merge pe principiul „fă-te frate cu dracu’ până treci puntea”, dar acesta nu trebuie să uite că, imediat ce ajunge la capătul punţii, dracu’ începe să-şi bage coada în toate alea. E drept că doi deputaţi şi un fost senator nu pot fi ignoraţi, dar nici nu este neapărată nevoie ca aceştia să fie băgaţi în faţă. Marius Ursaciuc e un contracandidat bun, însă îl cam încurcă anturajul. "
 Dumnezeu, daca mai exista oare un DUMNEZEU  al POLITICII romanesti... a facut DREPTATE. Baisanu a castigat ieri si sper sa pregateasca un AZI...mai REALIST. Si a facut-o  DETASAT. Personal mi-e tare TEAMA ca PIPA PACII se va transforma pur si simplu in "PI...UL PACII". Ori, daca domnul NECHIFOR nu este un  AMATOR de rebusuri ii PROPUN sa foloseasca cuvantul URINA. Asta daca nu-l va DERANJA prea mult aproprierea de un alt GURU... frate cu cel din POLITICA autohtona: BIVOLARU.
 Dar ca sa nu credeti cumva ca :"PLATA NU ARE SI RASPLATA"... vreti sa stiti care mai este si SITUATIA in partid a lui CATALIN IOAN NECHIFOR? Iata ce scrie pe blogul sau, acelasi "MESTER MANOLE":


"Dar sa revenim si sa amintim opiniei publice interesate din partid cat si militantilor patimasi si cu creierele bigudiuri de admiratie nord-coreena, ca acesta a trambitat…citat din memorie…” Pentru ca a invins in lupta cu Flutur la presedentia CJ, pentru ca este tanar si de viitor ( ???), domnul Catalin Nechifor merita sprijinul pentru o functie de vicepresedinte al PSD la nivel national. Iar cei 1000 de delegati, in urale si fericire divina, batand calcaiele de adrenalina pura si entuziasm revolutionar pasoptist, au votat, in bloc, aceasta”motiune”. Convinsi ca fericirea nu trebuie sa se opreasca aici. Presa locala, la randul ei a titrat apoteotic si dezinteresat…”Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a fost reales, vineri, în unanimitate, preşedinte al organizaţiei judeţene PSD Suceava, iar participanţii la conferinţa judeţeană l-au mandatat să candideze la Congres pentru funcţia de vicepreşedinte al PSD”.
Intre timp s-a produs o mare si tragica surpriza in viata politica a organizatiei sucevene a PSD, sau o tradare de catifea care trebuia sa produca efecte juridice la ordinul Luceafarului de Targu Jiu. Cine stie? Eu inclin sprea a doua varianta: Nas66decase, Bejinariu, Pontador si…sa traiti am inteles! Cert este ca dl. Nechifor nu a mai fost ales vicepresedinte al PSD si nici nu a primit laurii partidului pentru ca invins in batalia cu balaurul Flutur. Aceasta se intelege si aceasta este realitatea, seaca, cinica si neiertatoare. Undeva candva s-a produs un scurt circuit si este de la sine inteles ca ambitiile nationale ale lui Catalin au fost ingropate pentru o buna si grea bucata de timp. Regionalizarea ne va transforma in cetateni de mana a patra, gratie acestor politruci in izmene care nici drumul spre casa nu-l mai nimeresc in aceasta euforie tampa. Eu imi amintesc ca, totusi, ani larand, spalandu-va aproape creierele, acesti jalnici cabotini mincinosi, in campaniile precedente, va promiteau cu totul altceva. Inclini sa crezi in blesteme si sa devii bigot cand admiri asemenea lideri, nimeni nu da doi bani pe noi si pe durerile noastre. Ramanem la la dispozitia unor mitici semidocti si agresivi cum este Vanghelie si cu gasca dezacordurilor Sudului.....
Undeva, in rastimpul acestor zile, marea tradare a lui Catalin Nechifor s-a petrecut si, credem si speculam noi, a umplut cabinetele puterii locale de sange si de lacrimi. Dar si de regretele ipocrite ale celor obisnuiti cu tradarea asa cum este obisnuit motanul cu ghemul de lana.
Iata ce vad eu acum in presa si nu pot sa inteleg si de aceea va rog pe voi sa intelegeti si sa cugetati. Daca aici, la Suceava, toti au votat sustinerea lui Nechifor si au statutat-o legal si temeinic, moral si justificat, de ce au primit ordin sa voteze altfel? Si de ce s-au supus? Este ordinul in Partid mai puternic decat rezolutiile votate? Asta este democratie sau sarlatanie de gangsteri care si-au cumparat alt stapan?


...Cei 111 delegaţi ai organizaţiei PSD Suceava au avut ca mandat expres să-l voteze pe deputatul Eugen Bejinariu (??????) pentru funcţia de vicepreşedinte al partidului”. Fabulos!!! Dar unde este marele CHE de Bucovina?
“În funcţie de voturile primite la Congres, Eugen Bejinariu s-a situat pe locul şapte în ierarhia naţională după Victor Ponta-preşedinte, Liviu Dragnea-preşedinte executiv, Nicolae Bănicioiu-vicepreşedinte, Marian Vanghelie-vicepreşedinte, Titus Corlăţean-vicepreşedinte şi Dan Nica-vicepreşedinte. În ceea ce priveşte clasamentul vicepreşedinţilor naţionali, Bejinariu a ocupat locul cinci.
Astfel, pe primul loc pe lista vicepreşedinţilor naţionali a fost votat, Nicolae Bănicioiu, cu 3616 voturi, urmat de Marian Vanghelie cu 2864 voturi, Titus Corlăţean, care a fost votat de 2.625 delegaţi şi Dan Nica cu 2.620 voturi.
Eugen Bejinariu a fost votat de 2.544 delegaţi. El a fost urmat de Constantin Niţă – 2.516, Dan Şova – 2.451, Ion Călinoiu – 2.421. Pentru cele opt locuri de vicepreşedinţi naţionali ai PSD au candidat 12 membri PSD, Bunea Stancu, Adrian Duicu, Cristi Rizea şi Ion Prioteasa ratând obţinerea acestei funcţii”.
Concluzionez ca aceasta este prima si cea mai vizibila tradare a lui Catalin Nechifor care demonstreaza, inca o data, pentru cei mai indaratnici sceptici, ca acesta nu conteaza absolut deloc in ecuatia si in “confreria” marilor baroni ai PSD si ca, brusc si pe propria impotenta politica, in mod cinic si ironic, a devenit a 39-a roata la o caruta."

Dintr-un normal sentiment de JENA  personala... vis-a vis de un PERSONAJ pe cat de TRAGIC, pe atat de CARAGIALESC, am sa ma rezum sa-i reamintesc domnului NECHIFOR... vremelnic venit la DOMNIE ca... singur a facut ce a facut si s-a pozitionat in ipostaza... nedorita de NIMENI... de IUDA locala. Si stii ce este mai tragic, domnule Nechifor?
" Ceea ce este tragic pentru Suceava, nu este ca domnul Catalin nu mai conteaza deloc la inaltimile ametitoare ale politicii PSD ci ca judetul Suceava este, la nivelul investitiilor si prioritatilor nationale, tot pe aceeasi pozitie, adica 39. Si pentru aceasta sufera si vor suferi, ani multi, foarte multi, peste un million de oameni din Bucovina si din Nord."


MottCând se face o revoluţie nu poţi opri timpul în loc; trebuie să mergi ori înapoi ori înainte. Cine vorbeşte despre “libertatea presei” este retrograd şi încearcă să oprească cursa noastră victorioasă spre socialism. LENIN
2.    
- See more at: http://www.sandrinio.ro/brigada-diverse/ioan-manole-raspunde-acuzatiilor-liderului-psd-suceava/#sthash.HnFMUvsK.dpuf
Eu nu sunt un duşman al libertăţii presei, dar am suspendat-o atunci când mi-a blocat drumul. NAPOLEON

Nu t
- See more at: http://www.sandrinio.ro/brigada-diverse/ioan-manole-raspunde-acuzatiilor-liderului-psd-suceava/#sthash.HnFMUvsK.dpuf

5 comentarii:

  1. Da... domnul Manole cu toate PACATELE sale e deosebit.Iar dl NECHIFOR...ca sa-l parafrazez PE "LE CHEF" din Bucuresti este:" DOAR UN CARLAN ARUNCAT IN FATA DE ALTII".Mai grei si mai NOCIVI...

    RăspundețiȘtergere
  2. Macar Baisanu nu a avut tupeul in a interzice un OM DE PRESA.Si inca unul LIBER.
    "CARLANUL" de care faci referire deja se cred un mic Dumnezeu... dar, in partidul sau NIMIC nu ne mai mira!!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. specii rare domnule pacat ca nu sunt pe cale de disparitie...off (saracutele specii) sunt ocrotite de lege...si legea fenteaza sistemul...dar oare pana cand??? ...oare stramosii nostri ...nu ii iau mai repede de pe fata pamantului...

    RăspundețiȘtergere
  4. PSD si PNL...este ca o IUBIRE IMPOSIBILA!

    Restul sunt doar simple comentarii

    RăspundețiȘtergere
  5. Interesant dle Luca...mai ales ca am observat ca sunteti un adevarat prieten pentru dl Baisanu.Care, din surse sigure inteleg ca este si un foarte bun profesor universitar... acolo in urbea domniei sale.
    De ce am spus ca sunteti un adevarat PRIETEN?
    Cititi va rog si acest link...

    http://www.mediaddict.ro/bogdan-luca-la-alegerile-pentru-sefia-pnl-suceava-s-a-pus-in-scena-cea-mai-recenta-miorita-politica/

    Felicitari...inseamna ca MERITA....

    RăspundețiȘtergere