joi, 1 mai 2014

SAPTAMANA "ALTFEL"... PRIN OCHII UNUI... COPIL

DE CURAND TOT VA SCRIAM DESPRE "SAPTAMANA ALTFEL", IN SCOLI. MAI JOS VA VOI PREZENTA CUM A FOST RECEPTAT ACEST "EXPERIMENT" PRIN OCHII UNUI COPIL... SA MA IERTE PROFESORII SI OFICIALII DE LA EDUCATIE CA NU STIU SA-I MINT! DAR ASTA ESTE REALITATEA SCOLII ROMANESTI... DIN ZILELE NOASTRE

"Saptamana altfel are ca moto: “sa stii mai multe, sa fi mai bun”. In ea... practic... ar trebui ca elevii sa viziteze locatii cu o valoare istorica, locuri in care poti vedea cum lucreaza omenii din ziua de azi si pentru clasa a-8a chiar si licee. Insa pentru a face astfel de lucruri trebuie depuse dosare care sunt trimise la inspectorat pentru confirmare iar profesoarele care lipsesc trebuie sa roage pe cineva sa le tina locul in orele lor din acele zile. Problema e ca daca tot este o saptamana altfel... n-ar trebui ca fiecare diriginte din fiecare scoala sa faca asta? Din nefericire nu toti o fac, acest lucru ducand la anumite clase de elevi care doar stau cu ochii in tavan plictisindu-se. De asemenea, cei care sunt nevoiti sa vina la scoala, daca vor sa lipseasca, nu pot. De ce? S-au pus taman, de voie, de nevoie, sa puna absente. 
ATENTIE! Acest lucru a devenit obligatoriu cel putin in prima zi. Din a 2-a sau a 3-a zi, majoritatea profesorilor nu mai pun absente si chiar ei intreaba elevii daca mai vin la scoala.
In concluzie, saptamana altfel este doar o pierdere de timp. In locul ei se putea lasa vacanta si toata lumea ar fi fost multumita."

6 comentarii:

  1. Excelenta ideea asta...bravooo!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Copiii nostrii sunt chinuiti zi de zi cu tot felul de materii naspa, pe care nici ei --- profesorii--- pun pariu ca nu stiu despre ce si cum se mananca.Bravo acelui copil daca a putut sintetiza atat de bine totul....Iar noi, ceilalti ar trebui sa luam aminte! Nu crezi?!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ca si tema de studiu pare interesant1 Dar, oare cati dintre cei din viitorii europarlamentari se vor apleca spre un astfel de subiect?

    RăspundețiȘtergere
  4. asa sunt profesorii in ziua de azi...lipsiti de interes professional...sa le fie rusine...

    RăspundețiȘtergere
  5. Doar profesorilor sa le fie rusine?

    RăspundețiȘtergere
  6. si la scoala asa se obtin notele.....referat si iei 9 sau 10...nu prea mai se ia in serios prezenta la ore

    RăspundețiȘtergere