vineri, 12 august 2016

FRUMOASA TARA... PACAT CA-I LOCUITA!

UN MAI VECHI BANC, CARE CIRCULA "LIBER" IN ROMANIA LUI CEAUSESCU SE INCHEIA CAM ASA: "FRUMOASA TARA, PACAT CA-I LOCUITA".TOT CAM ASA, STAU LUCRURILE SI-N BUCOVINA, IN LOCUL CU GROAPA LUI FLUTUR... CUM CARE GROAPA? NU, NU BADIE, NU AIA DE LA CIMITIR... GROAPA DE KKT... A LUI FLUTUR CU GAINILE! EI, DAR CUM CARE GAINI? ALEA CARE AU MAI RAMAS IN VIATA, DUPA CE EL LE-A EUTANASIAT...PE MOTIV DE GRIPA... NU PORCEASCA, EI HAI, CA DEJA VAD CA AI UITAT... GRIPA AVIARA! DECI ACEST "HELIOBACTER' AL AGRICULTURII AZI VREA SA DEA GATA NU NUMAI GAINILE CARE AU RAMAS, DAR SI PE LOCUITORII BUCOVINEI... DAR, IATA CUM STA IN FAPT INTREAGA "DANADANA" SI CE SE DISCUTA AZI, IN MICA LOCALITATE VALEA PUTNEI. DE LA ORA 10. ASA CA, AZI, E.U. VA PROPUN ACEST ARTICOLAS SUB NUMELE DE:
"ORA 10 A SOSIT... OMUL NEGRU... A VENIT?!"

Asa stand lucrurile, haideti sa purcedem de la aceasta "umila" observatie: intreaga  afacere are un miros cu  iz de reziduri, urat mirositoare, dar care se simt chiar si in cabinetul lui Obama
Asa se face ca depozitul, la asa zisa groapa ecologica de la Pasul Mestecanisului i-a facut pana si pe americani a se interesa de constructia de la Mestecanis-Valea Putnei. Pentru cine inca nu aflat, depozitul ecologic de pe Mestecanis are o capacitate de 0,39Mt, dar dispune si de o statie de tratare a apei in legivat. Contractul a fost executat de firma austriaca Bilfingerin in asociere cu o companie romaneasca. Valoarea lucrarii este de peste 27 de milioane de lei, fara TVA. Conform proiectantilor, capacitatea acestei gropi de gunoi ar trebui sa fie suficient de mare, incat sa asigure necesarulde depozitare a gunoaielor din zona de munte a judetului Suceava, pana in 2037. Adica, concret in cifre, deseurile produse vor fi 14,6% din populatia judetului, respectiv cei peste 100.000 de locuitori din aceasta zona de munte.Restul localitatilor, pana la 114, sunt deja  arondatae unui alt depozit;cel de la Moara. Este important de stiut si faptul ca, in data de 1 martie a.c, Consiliul Judetean Suceava, in calitate de beneficiar al acestui proiect a formulat o contestatie in anulare impotriva deciziei civile numarul 182/2016 a Curtii de Apel din Cluj, solicitand anularea decizei de contestate si, in rejudecare cere respingerea recursului si suspendarea executarii deciziei.


 Conform presei locale, aceasta groapa a aparut mai mult peste noapte, la dorinta expresa a unor "nenei" politici!Unii, si mai rai in opinii, ne-au declarat sub protectia anonimatului ca:"poate au spalat si dansii, pentru zile mai mohorate, niste banuti". Caci, daca ati uitat cumva, aici vorbim despre Bucovina, o parte a Moldovei lui Stefan cel Mare,care spunea candva ca: "MOLDOVA NU ESTE A MEA... NICI A VOASTRA....". Deci, banuim ca, mergand pe drumul croit de Stefan, care cu siguranta ca aci le-a fost "baci", acesti omuleti, s-au tot scarpinat ei, iar intr-un final s-au intrebat: "PAI DACA NU ESTE NICI A NOASTRA, DAR NICI A LOR... A CUI O FI OARE?!"

  • Gunoaiele au fost aruncate in tot acest rastimp, din curtea lui Flutur, in pridvorul PSD-istului Nechifor... si viceversa
Jocul de-a uite "gunoiul, nu-i groapa" incepe de prin 2007. Astfel, intre 2007 si 2009 se tot desfasoara un razboi tacit intre autoritati si localnici, acestia din urma fiind grupati in jurul lui "nea" Maxim Samoila Aristide. Prin 2011, Flutur care si pe atunci tinea in maini "fraiele" judetului, la fel de bine cum tinuse odinioara in brate si problema gripei aviare, se hotareste a-si pune semnatura peste toate actele oficiale. Asa asistam la inceperea lucrarilor; si uite cum "tovarasii"politruci de la judet, in loc sa aiba grija de arealul localnicilor, in cardasie cu starostii, de atunci, ai acelei comune se hotaresc a se da "huta...puta" cu viitorul acelor oameni!
  • DUPA FLUTURE, TREABA LA GROAPA DIN MESTECANIS A FOST CONTINUATA DE CATRE PSD, PRIN NECHIFOR
Dar caruia i se mai spunea, pe la colturi, "TAURASUL FERDINAND"! Da, cel din desenul animat al copilariei noastre.
Istoria face ca acesta, in timpul mandatului sau, intre 2012-2016,  acesta sa "urle sus si tare" ca, desi nu este placuta la vedere, aceasta groapa ar fi necesara!
Insa ce sa vezi, cu atat mai putin a crede urechilor; acesta cu doar saptamani in urma, face declaratii mai mult decat ecologiste... si mai ca ne facea a ne intreba daca acesta nu si-a schimbat carnetul de partid! Iata ce spunea EX-ul, de la Judet: "decizia de a construi o groapă de gunoi pe Mestecăniş, în comuna Pojorâta, „în vârf de munte” a fost cea mai proastă decizie luată vreodată în judeţul Suceava. Cătălin Nechifor si- adus aminte si a spus că "această decizie a fost luată în anul 2009". Mai mult chiar, Nechifor a precizat că el speră „din tot sufletul” ca, depozitul de deşeuri de pe Mestecăniş să nu fie vreodată deschis."
Ce mai, ori "a inebunit lupul", ori nu a condus Nechifor judetul, pana in vara acestui an!?
  • Localnicii cer garantii ferme ca la depozit va fi respectata cu strictete legislatia de mediu
Aristide Maxim, reprezentantul Localnicilor din Valea Putnei a  prezentat in cadrul discutiilor avute atat cu presedintele Consiliului Judetean, cat si cu reprezentanti ai constructorilor, ai primariei Pojorata, ai Garzii de Mediu, ai agentiei de protectie a Mediului, dar si a altor factori implicati in acest proiect nemultumirile localnicilor fata de locatia aleasapentru depozitul de deseuri; cat si temerile lor fata de riscurile pe care acestia cred ca le-ar avea darea in exploatare, odata cu finalizarea lucrarilor:"Este in joc viata a doua comunitati", a declarat inginerul Maxim. Acesta nu a uitat sa precizeze si temerea ca panza de apa freatica ar putea fi poluata, dar si riscul antrenarii deseurilor catre sat, in cazul unor ploi abundente, inclusiv poluarea paraului din localitate
  • Maxim se bucura doar de ideea dialogului
 "Tabara" localnicilor a organizat o conferinta de presa la primaria din Campulung Moldovenesc in care acestia au fost de "acord doar cu ideea ca, actualul sef al Consiliului Judetean a imbratisat ideea dialogului", insa nu au luat in brate ideea  cu terminarea definitiva a acestui proiect, asa cum ar cere Gh  Flutur.

"Explicatiile primite din partea autoritatilor au clarificat multe dintre probleme, insa noi si vorbesc in numele localnicilor dorim ca legislatia de mediu va fi respectata cu strictete.De aceea, cerem in primul rand ca autoritatile judetene si locale sa respecte decizia Curtii de Apel din Cluj. Abia dupa un nou referendum local, vom putea discuta ce si cum cu acest proiect" a declarat Aristide Maxim, reprezentantul localinicilor.
  • Ambasada SUA vs rambursarea sumelor din proiect
De parca tot acest "circ al deseurilor" nu ar fi avut si asa destule semne de EXTAZ si NEBUNIE, dar si un puternic miros de hazna politica, paradoxul vietii a facut ca, dupa pierderea sefiei de la CJ Suceava, Nechifor sa preia functia de director adjunct la "SC SERVICII COMUNALE RADAUTI". Revenind insa, la "groapa", se cunoaste deja ca, in cazul in care depozitul nu va putea fi finalizat si dat in exploatare se va ajunge in situatia recuperarii unor sume rambursabile in cadrul proiectului. Iar toata aceasta suma  va trebui sa fie returnata de catre Consiliul Judetean Suceava, beneficiarul acestui proiect si al finantarii europene nerambursabile.
Iar, colac peste pupaza, dar nu cea din tei, ca informatie de ultima ora am aflat ca, reprezentanti ai ambasadei SUA, au contactat deja pe "nea" Maxim Aristide.
Asa stand lucrurile, credem ca vom asista, foarte curand, la o punere in scena, a cunoscutei hore moldovenesti intitulata "batuta de la Pojorata", iar asta cat de curand. Se prea poate, chiar la vizita premerierului Ciolos, din luna asta. 
Surse din Palatul Victoria au declarat ca: "Premierul Ciolos  este obligat a avea o reactie chiar de  catre partenerul strategic numarul unu al Romaniei". Cum care?... 

5 comentarii:

  1. Bine punctat totul! In ritm alert si usor umoristic...AI DREPTATE:FRUMOASA TARA...PACAT CA-I LOCUITA!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Adevarat ai mai grait; uite un mic exemplu ..asa ca nu ne aude nimenea: in Austria padurile nu sunt taiate, dar in Romania cine le taie? Asa cu gropile astea....

    RăspundețiȘtergere
  3. Mai nene, sau daca vrei mai Luca, tot ce ai scris este perfect adevarat! Mai rau este ca nimeni nu vrea sa-si asume responsabilitatea; uita-te si la Nechifor, dar si la Flutur ce "samba" mai danseaza in jurul responsabilitati acestei probleme.Sunt tare curios ce si cum, mai departe!Tine-ma te rog si pe mine la "curent"! Vezi sa nu fie unul de 2.20!

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu se vede clar, precum lumina cea dulce a Bucovinei ca acum, una din cele mai tari afaceri este taman asta?! Cea cu deseurile?!... Si, inca nu e totul sfarsit acum, asa ca e musai sa rezistam, dar sa si aflam... Tu, nu crezi, la fel?!O zi buna, le tin pumnii la oamenii aceia...

    RăspundețiȘtergere
  5. Sa ne gandim la rugaciunea parintelui Arsenie Boca, cea de dimineata!"Doamne ai mila de noi..."

    RăspundețiȘtergere