miercuri, 25 octombrie 2017

ROMÂNIA ÎNROBITĂ?

AZI ESTE 25 OCTOMBRIE... ȘI ESTE ZIUA A CEEA CE CU MULTĂ POMPĂ ȘI CUVINTE FĂRĂ DE ACOPERIRE NE PLACE A NUMI... ”ZIUA OȘTIRII”... DAR, AVĂND CA PRETEXT AȘA CEVA, AȘ VREA SĂ STĂM LA O CANĂ DE CAFEA, DAR ȘI DE VORBĂ DESPRE ... IDEEA DE ROBIE... CA ȘI NOȚIUNE ISTORICĂ; VS PRESA CA MARIONETĂ A PUTERII! VĂ PRINDEȚI? ... DACĂ DA... HAIDEȚI A PURCEDE
Munca jurnalistului constă în distrugerea adevărului, în mințirea fără rezerve, în pervertire, în umilire, în ploconirea în fața lui Mamona și în vinderea propriei țări și propriei rase pentru a-și câștiga pâinea cea de toate zilele. Voi știți asta așa cum și o știu și eu, asfel încât cine ar putea vorbi despre o presă independentă? 

Noi suntem marionetele și vasalii bogaților care se ascund în spatele scenei... Ei trag sforile... Iar noi dansăm”, le mărturisea asta, colegilor săi John Swinton (1829-1901), fost șef de personal la New York Times, într-un discurs în fața colegior săi jurnaliști.
Deci cam asta se spunea și se găndea încă de la începutul secolului trecut, despre LIBERTATEA CUVÎNTULUI SCRIS, DAR ȘI A LIBERTĂȚII PRESEI! Și nu aici, pe meleagurile nu știu cărei SCRISORI PIERDUTE; nu... ci acolo, în patria DEMOCRAȚIEI declarate! Ce (mai) spuneți de asta?!
Pe scurt, nu o să caut a minimaliza importanța  acestei zile... Haideți mai întăi, dară să plecăm de la această poză... Pentru mine unul...și azi, POZA asta are un miros de ”ANOTIMP TRIST”... 
Sincer, dar sincer fără să avem vreun parti-pris politic... astfel de urme fac parte din pozele care au confirmat ”Robia” în care, fără voia ei... OȘTIREA ROMÂNĂ fusese aruncată de către CHEFF-UL ei... direct! Istoria militară ulterioară avea să confirme că peste 500.000 de militari fuseseră predați de bună voie ... ”GHENERALISIMULUI” I.V. STALIN!... Părerea mea: chiar de atunci... România în general, dar și OȘTIREA, în special... fuseseră înrobite! Ăsta fusese ... PRIMUL... pas!!!!

  •  SITUAȚIA DUPĂ ”LOVILUȚIE”
După ciudatele și încă neclarele evenimente din 1989, România, mai exact industria de apărare ajunsese într-un SUMBRU paradox:lipsa Astfel, România a ajuns să fie cea de a doua țară, din cadrul NATO, după Cehia, care nu a mai avut o asemenea industrie. Iar când ne gândim că, una dintre vecine, nu este nimeni altcineva, decât “Maica Rusia”atunci, chiar și comentariile ar putea fi de prisos. Asta, în timp ce țări precum Polonia au refuzat a-și lichida acest sector, motivând că:este treaba lor, și că vor găsi fondurile care să-i țină la lucru, pe cei 38.000 de lucrători”. Iar asta, deși: 
  • La începutul anilor 90, Romănia
avea un profit din comerțul de arme de 1 miliarde de $
Da, chiar ați citit corect nu este
 
 
  nicio  GREȘEALĂ” de redactare, sau de 
 

informare! Numai departe de anul 1990, România 

scotea de pe urma acestui sector, un profit de 1 

miliard de dolari. Da, da... ați citit foarte bine, nu vă

 trebuie ochelari! Dar, repet asta se întâmpla 

imediat după Revoluție. În prezent, realitatea este

 cu totul alta...  una de loc îmbucurătoare. Azi, 

abia dacă mai există 10.000 de muncitori, iar 

cifra de afaceri anuală se ridică la numai la 30 de

 milioane de euro. Dar, oare  de ce s-a 

ajuns în situația asta?

  • Aplicarea unei alte politici

 păguboase: licitații pierdute din start

Cu toate că, România abia dacă mai strânge 30 de 

milioane de euro, de pe urma acestui sector 

economic, totuși, cea mai mare bizarerie care 

intervine în cazul unei licitații este atunci când

 , firma care se prezintă la licitație, era nevoită să 

aibă o cifră de afaceri de 150 de milioane de euro.


  • În prezent... chiar
și Executivul Tudose”recidivează.. 

deși exista și varianta 

de la Moreni


După cum bine se știe, mai 
 
deunăzi… ministrul 

Apărării,Mihai Fifor a anunțat că 

transportorul blindat 8x8 Piranha 

5 va fi fabricat de compania 

americană GENERAL DYNAMICS, la Uzina 

Mecanică București. Actualul ministru a anunțat că,  
statul român va achiziționa 227 de transportoare, 

iar primele 30 vor fi fabricate în Elevția.!!!!

Iarăși pot spune că : România S-A BĂTUT DE 

UNA SINGURĂ! De ce scriu  asta? Simplu;

 pentru că exista o variantă de transportor blindat 

care, de departe dă clasă 
 
transportoarelor achiziționate de către clasa 

politică. 



Acesta se numeste SAUR…iar acest  SAUR este un


 proiect al Automecanica Moreni, parte a 


ROMARM, apreciat de catre străini dar, paradoxal,  

mai putin de către politicienii romani.

Dacă Romănia are să se laude cu ceva în materie de armament, atunci obiectul laudei se cheamă SAUR, fie că vorbim de variantele 1, 2 sau 3 (in dezvoltare). SAUR este un transportor de trupe blindat care asigură protecție ocupanților săi în timpul transportului pe teritoriul ostil pînă la nivelul 3, conform standardului STANAG si care poate fi echipat cu armament ușor și greu pentru ripostă, sau atac.
  • Situația de azi, nu diferă prea 
tare față de cea din 2008

Se auzea prin tărg, tărgul comercianților cu arme

 că, în sfărșit Romănica noastră, cea politică s-ar fi

 orientat și ea către un produs nou de transportoare 

blindate cu nemții de la Rheinmetall. Însă așa cum 

bănuiam, pănă și treaba asta, de colaborare cu

Fritzii lui Mutter Merkel” merge prost,  tare

 prost!La achiziția de transportoare blindate ce ar fi

 trebuit construite la Moreni, în urma unei asocieri 

cu nemții de la Rheinmetall. În primăvara acestui 

an, nu în 2008, liderul de sindicat, Constantin

 Bucuroiu dclara public că:

Da, avem informații, din spațiul public, că 

Romarm intenționează să achiziționeze 90 de

 transportoare Piranha III (elvețiene – nr), ceea

 ce ar pune pe burtă Moreniul. Am observat, de

 altfel, că e oricum și o diferență de atitudine

 între seriozitatea nemților față de acest 

parteneriat și cea a autorităților române…

Povestea acestor transportoare spune că, prin anul 2011, Guvernul a comandat Uzinei de la Moreni un nou transportor blindat 8x8, cu un nivel superior de rezistență a blindajului, pentru Armata Română. Conform înțelegerii, transportorul trebuia să fie gata la sfârșitul anului 2014. Deși vehiculul a trecut cu succes probele de rezistență, proiectul a fost blocat tot din cauza lipsei de fonduri.
Nenorocirea este că s-au cheltuit 500.000 de euro și de atunci nu s-a mai întâmplat nimic. Am aruncat 500.000 de euro în aer, dar nu am trecut la fazele următoare, faza doi, trei, patru, în care noi trebuia să ieșim cu un transportor de fabricație românească de ultimă generație”, mai declara același lider de sindicat, al Uzinei Automecanica Moreni. Constantin Bucuroiu.
  • Păi cum vine asta… fraților?!
Deci, fără să vrem nu putem a nu ne scărpina, după ureche… și a ne întrebaPăi cum vine asta… fraților?! Păi, haideți să ne imaginăm că o țară, să-i spunem Romănia, care deține capacitatea de a produce Transportoare Auto Blindate, să le spunem SAUR. Armata țării respective, i-am spus Romănia, în loc să cumpere pur si simplu aceste TAB-uri de la producătorul de armament local, scoate la licitație contractul și se pregătește să negocieze cu un alt producător, străin de aceasta dată, adică … dintr-o altă țară! Să spunem Elveția, dar care produce și aceasta, tot un fel de TAB, să îi spunem Piranhia si care spune. în stănga și-n dreapta … că: Oricum va produce TAB-urile respective și-n Romănia…

  • In loc de concluzii
Nu uitați, că am pornit de la acea poză,cu ex regele României, care repet îmi pare una TRISTĂ... de-ți vine a tăia venele! Și ajungem în PREZENT... unul la fel de sumbru, la fel de trist întocmai ca acela din poza respectivă! În AFGANISTAN, ai noștrii ... dispar pe capete în BLINDATE ” de doi bani...SPERANȚA”... Cu toate acestea, singura REALITATE... îmi pare a fi legată, (încă) de  CUVINTELE astea:

20 de comentarii:

  1. Nu e numai atat, in Afganistan ai nostrii mor ca sobolanii in TAB-uri de un anumit gen de securitate, iar altii se bucura de zor si-si freaca mainile! Pana cand? Cititi mai mult: http://www.national.ro/news/cum-fac-smecherii-sute-de-milioane-de-euro-in-numele-armatei-romane-602522.html/#ixzz4wSrrFP62

    RăspundețiȘtergere
  2. Da si mai era si REIHMETALL. DAR NU STIU DACA ATI AUZIT CA, IN SPATELE ELVETIENILOR ASTIA, DESI NU S-A DOVEDIT NICIO DATA STA, SAU STATEA UNUL CU NUME DE FOTBALIST: DUDU… DAR NU GEORGESCU. CI IONESCU! ACUM V-ATI PRINS DE CE? IAR IN ULTIMA SEDINTA A CSAT-ULUI CE SA VEZI, S-A BAGAT PE ”REPEDE INAINTE” CONTRACTUL… E sooper bine tratat, dar va asigur ca(inca) nu e totul…Oricum sincere felicitari…

    RăspundețiȘtergere
  3. Cum spunea Luca americanul acela? Ce sperai ca vor face aia, chiar si in armata?E greu de digerat adevarul, dar daca pana si tu, sau mai exact chiar si tu recunosti cu TRADAREA aceea numita ata de corect PRIMUL PAS, in rest sa adauge ei...URMASII lor ce si cum este vorba despre Romania in intreaga asta, de blestemata istorie! Nu simti, nu crezi asa?!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cum scriai despre americanul ”cela”: ”Munca jurnalistului constă în distrugerea adevărului, în mințirea fără rezerve, în pervertire, în umilire, în ploconirea în fața lui Mamona și în vinderea propriei țări și propriei rase pentru a-și câștiga pâinea cea de toate zilele. Voi știți asta așa cum și o știu și eu, asfel încât cine ar putea vorbi despre o presă independentă?

    RăspundețiȘtergere
  5. Trăsniți în N.A.T.O! Ar trebui s-o întrebăm pă Maricica!? Nu crezi?

    RăspundețiȘtergere
  6. ASTA AU SI VRUT ASTIA, O ROBIE UNA, CUM BINE ZICI,, ”URATA SI NEDREAPTA...” ASA CA, CE AM MAI PUTEA ADAUGA?!

    RăspundețiȘtergere
  7. lUMEA PIETEI DE ARMAMENT MAI FUNCTIONEAZA SI DUPA ALTE CONSIDERENTE, IAR DACA NU STIA rOMANIA PANA IN 1989 ERAM FF ACTIVA PE PIATA ASTA.MAI ALES PRINTR-UN DOMN GHENERAL STANCULESCU. IAR AZI, MAI NIMIC SI FARA ATANASIE... DAR CU VOICULESCO, ZIS SI FELIX IN LIBERTATE... SINISTRU PERSONAJ... CIUDAT ESTE CA DE CAND S-A ELIBERAT SI GIPSY ASTA DE FELIX , ASTIA DE LA FARMACIA CATENA AU RAMAS FARA DE ANTENA: ADICA FARA IULICA... OOOPS CE SA MAI INTELEGI?... IN SCHIMB NENEA MELE ESTE INCA IN PUTERE!

    RăspundețiȘtergere
  8. ROBIA ESTE CEVA O STARE SI DE TRAIRE INTERIOARA DAR SI IMPUSA... ASA CA, DEH CE SA FACI@!

    RăspundețiȘtergere
  9. SI INCA CEVA DESPRE CEI RAMASI ACAASA SA-I ASTEPTE PE CEI DRAGI...TREBUIA MAI MULT SCRIS... CA SI VICTIME COLATERALE! IN REST, FF CORECT

    RăspundețiȘtergere
  10. dureros de adevarat, dar sti cum se mai spune: NU IESE FUM, FARA FOC!!!

    RăspundețiȘtergere
  11. Da eu unul m-am obisnuit sa vad cum posteaza si Robotul Vasile, dar vad ca zi te=a ocolit! Insa, pana una alta... hai sa-ti scriu o alta poveste despre poporul aist! Vrei? Daca da, ok iata una...
    În numai câteva strofe Camil Petrescu face portretul nației noastre. Din păcate, după 27 de ani de îndobitocire programată, mulți dintre românii care vor citi vor spune: Mai dă-l, mă, în pi...da mă-sii și p-ăsta!
    Zeflemeaua, de Camil Petrescu

    Motto: „Românii e deștepți!”

    Când va veni sfârșitul lumii
    Românii nu vor fi atenți
    Isus a spus: „Talita kumi”*
    Dar nu pentru inconștienți.

    Iar Ziua Domnului, ca hoțul
    În miez de noapte va sosi
    Femeia va dormi, iar soțul
    Reviste porno va citi.

    N-avem conștiința tragediei
    Și totul luăm „à la légere”
    Noi, campionii bășcăliei
    Am compromis orice mister.

    Avem o scuză de fațadă:
    „Lasă, că merge și așa!”
    Trădăm la primul colț de stradă
    Și-apoi încălecăm pe-o șa.

    Senzația e de plutire,
    De infinit parașutism
    Noi am făcut mișto subțire
    Și de marxism, și de fascism.

    Ce Decebal și Burebista?
    Ce patriotul cărturar?
    Trăiască Mița Biciclista
    Și berea rece la pahar!

    Mitică veșnic să trăiască
    Și noi pe lângă el, noroc!
    Filozofia chelnerească
    E tot pe loc, pe loc, pe loc!

    Întreaga drojdie se scurse
    Din mahalale de Fanar
    Și-n loc să fim un roib de curse
    Noi am ajuns din cal – măgar.

    Pe primul loc e-njurătura
    Ea pentru toate e un leac
    Simți cum îți umple toată gura
    O moștenim din veac în veac.

    Noi „facem” și „băgăm” de-a valma
    Noi suduim neîncetat
    Iar la acest popor, sudalma
    E o religie de stat.

    La treburile serioase
    Noi nu ne concentrăm destul
    Avem o somnolență-n oase
    Și-o zeflemea de prost fudul.

    Ceac-pac! Dar la reluări de faze
    Parcă ne mai trezim puțin
    N-avem profil de kamikaze
    Tiparul nostru-i byzantin.

    Apocalipsa furtunoasă
    Îi sperie pe pământeni…
    Pe noi nu ne-o găsi acasă –
    Vom fi la meci, sau la pomeni.

    Aceasta, poate, ne e soarta
    S-o tragem și pe asta-n piepți
    N-aveți decât să-nchideți poarta
    Dacă tot face ea pe moarta…
    Hai, că românii e deștepți!

    * „Thalita kumi” (Fato, ridică-te și mergi!), a spus Iisus către Jairus care zăcea bolnavă

    Iar, pentru cine nu a aflat inca, Camil Petrescu (n. 22 aprilie 1894 — d. 14 mai 1957) a fost un romancier, dramaturg, doctor în filozofie, nuvelist și poet.... O seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  12. Interesant totul... azi in Parcul Carol pareau ca nici usturoi nu au mancat, si nici gura...banuiesc ca sti continuarea?!

    RăspundețiȘtergere
  13. Ce e tabuu'? Tabuu' e un dă autobuz unde înainte dă revoluție armata era cu ei și ne enervau pă noi inclusiv cu steaua bucurești, după care au tras în noi la revoluție, dând vina pă milițieni iar după revoluție, aceeași trântori au salarii mari cu pensii speciale, numele lor fiind "Trăsniți în N.A.T.O"...înainte se chemau tilicari, erau țărani mâncători dă varză stricată cu viermi, coji dă cartofi și țuică din pufoaică sau din electrozi dacă lucrau în construcții și uitau după aceea macaraua în mijlocul blocului sau placajele dă beton care se numeau "semi-fabricate"...uitau de multe ori să le sudeze...de aceea mă întreb de multe ori dacă majoritatea blocurilor construite după 4 martie 1977, sunt într-adevăr construite beton sau nu. În fine, comandanții tilicarilor erau niște capete pătrate. ..actualii "Trăsniți în N.A.T.O" sunt unii care n-au muncit în viața lor...când ies la pensie se declară urmașii lui burebista, tarabostes, al lui crapu' și menumoratu' și eventual urmași ai lu' pârș sau arici pogonici...deci un fel de daci care contestă latinitatea noastră. ..adică un fel dă stalinisti ce susțin teoria lu' Roller, că poporu' român nu ar fi un popor latin...popularea română (aici are puțină dreptate) s-ar trage din maimuțe, adică triburile neolitico-dacice...ar fi de origine slavă iar noi la fel ca și Cuba&Nicaragua, suntem un popor sovietic. Robotu' americano-sovietic

    RăspundețiȘtergere
  14. pai ROBOTU .... Grosso-modo....a descris cât de cât bine, militarul daco- rumân!

    RăspundețiȘtergere
  15. Mă intreb: OARE CE AȘ MAI PUTEA EU ADĂUGA, CĂND S-AU SPUS ATĂT DE MULTE LA TINE?aci, pe blog... subiectul e unul fain e scris și pe ziarul Național, tot pe 25, aceeași problemă tratată sooper bine și acolo sub semnătura unui domn, parcă Cătălin Dumitrescu... Oricum felicitări!!!!

    RăspundețiȘtergere
  16. Acolo in armata noastra, zisa asa zis rumănă se ”adapostesc” tot felul de personagii, care mai de care mai ciudate si care migreaza de la o culoare de uniforma la alta.Iata doar doua exemple, mai cunoscute: ILIE BOTOȘ , dar și GELALEDIN NEZIR!... Ciudate ”transhumanțe”...

    RăspundețiȘtergere
  17. Arta asta a armelor e ceva super delicata si mereu, dar mereu a tinut cont de conjunctura... nu si de altceva!

    RăspundețiȘtergere
  18. Dar si alte aspecte...Robotu da insa o definitie hazlie... dar, in parte si adevarata! Dar se numeste, ca si fenomen POLITIZAREA ARMATEI!

    RăspundețiȘtergere
  19. E.U.... Robotu de scarbiciu, inclin sa mai cred si ca, dincolo de politizarea armatei mai avem de-a face cun fenomen.Iata despre ce vrea a spune: D'aia face ravagii în fondurile europene, pentru miile de hectare ale lui dragnea și voiculescu, unde bobul de grâu vorbește, roșia are program tot pentru câteva sute de hectare din Teleorman, porcul crește la telldrum, singurul obiectiv vizitat de dragnea la carnexpo de la Indagra, oaia merită statuie, pentru că are stâne și încă o crescătorie de porci, mai "tradițională" în Transilvania, tot nea Livache și balta dă pă Dunăre, unde crește piața dă pește, cum vrea domnu' Daia să facă ca și cu roșia, porcu' și oaia...în piețele bucureștene.

    RăspundețiȘtergere