sâmbătă, 23 februarie 2019

CARUSELUL MINCIUNILOR MEDICALE


Am tot asistat și revăzut tot acest „carusel” al diplomelor false... dar, vai  ce să vezi: câte uimiri, câte lacrimi de „crocodileanu”... dar se uită trecutul! În frunte cu toți „ANALIȘTII” ăștia. Un lucru simplu se impune a scrie de aici, și anume că: „PEȘTELE LA CAP SE ÎMPUTE... DEPINDE DOAR, DE UNDE VREI SĂ-L TAI!”
Dar, haideți să vorbim deschis despre cum stăteam înainte, așa cum mi-au mărturisit cîțiva dintre doctori, din sistem, care au prins: TRECUTUL, dar și PREZENTUL. Că, de VIITOR, nu cred că mai avem ce vorbi, din păcate, azi! Așa se face că, după epoca stalinistă, a „luptei de clasă”, de la inceputul anilor 60, nu s-a mai ținut cont de originea socială, la admiteri, în licee și facultăți și s-a mers pe meritocratie, adică, tradus în limbajul actual... pe: performanța profesională! La examenele de admitere, la facultătile de Medicină erau atunci, cam 10 -20 de concurenți, pe un singur loc! Prevalînd însă, probele securizate: spre exemplu, în anul I, pentru ore de restanță erai căzut, adică   pur și simplu exmatriculat! Așa că trebuia din nou să dai examen de admitere! 
La terminarea facultății, la repartitie, prin telex erau ocupate mai întâi, județele deficitare, care erau obligate să asigure condiții decente și metodologii și să ajute medicii profesional! Miniștrii sănătății erau numai  profesori universitari de vîrf! Voinea, Matinescu, academicianul Burghele, ministrul Proca, cam  așa sunau numele de profesori. Examenele de admitere, la specializare erau foarte riguroase în Centrele  Universitare de Tradiție... în anul I erau Cursuri de Pregătire Obligatorii. Apoi se putea continua, la cerere, la post, pînă la susținerea examenului de specialitate. Tot asa de riguros! Mai mult,  directorii de spitale și DSP erau doar medici cu experiență, de obicei erau medici primari! La Timișoara,  fiica rectorului , de atunci,  profesorul Băcanu a dat de 3 ori admitere la Medicină,’ prin anii 74 - 75!
  Pînă în anii 96-98, s-a mers pe acest criteriu, dar apoi, mai ales in „Mandatul Nicolaescu” orice ”Bă Nene”, cu categorii superioare,  putea fi numit Director! Diplomele nu erau verificate! 
Apoi, în mandatul acelui pseudo ministru al sănătății, care azi este vice guvenator BNR, începe demolarea sistemului medical. Dar, mare atenție, nu singur, ci alături de fostul cadrist de la Institutul de Educație Fizică și Sport, nimeni altul decăt Mircea Ifrim. Da, ați ghicit acela care a fost „PREȘUL” de la Comisia de Sănătate, de la Camera Deputaților... care a orchestrat, printre altele, în mandatul său și distrugerea ”Penicilinei”, din Iași! Și care a dat și maxima asta: ”PROSTITUȚIA E ATESTATĂ DE ÎNSUȘI IISUS HRISTOS”
Acest Ifrim, era băgat în diplomele false din Oradea, și din Arad... Din păcate, ”UNCHIEȘUL”, din Bihor, nu mai poate grăi, despre ce și mai ales cât de malefic a fost acest octogenar, ”măritat” cu o mult mai tânără chinezoaică, fiică de gheneral,  cu ochi oblici...

  După Oradea, același IFRIM, apropos singurul cu patru CV-uri diferite, este recuperat de ”regretatul” Ardelean, de la Arad, unde și acolo îi aduce pe cap DNA-ul! Și, ce să vezi, de acest lucru știa încă de atunci, nu numai o țară întreagă, cât mai ales, „ABRAMBURICA” lui moș Teo... reanu! Asta, în timpul cît a condus filiala PSD-Arad. Deci, aici aplicăm o altă zicală: „NICI USTUROI NU A MÂNCAT, NICI GURA... NU-I MIROASE...” Despre Nicolaescu, putem spune că, drept mulțumire că a introdus moda ”VACCINURILOR” pentru colul uterin,  azi se „lăfăie”... în fotoliile BNR-ului! 

  Deci ce credeți că avem noi aici și acum? Eu, am să vă dau un răspuns, direct și franc: „Sistemul, așa zis Privat, nu poate fi o alternativă, fără a avea o medicină de vîrf!”
 Dar și o dedicație din vremea aceea, pentru „ministressa”, de la Educație... și Sănătate: atât cât vor mai fi!
 

23 de comentarii:

  1. la Oradia e adevarat acel moment...si parca si momentul DNA e unul adevarat! Ceea ce-mi pare ciudat este, vorba ta, ca nimeni nu mai vrea a-si aduce aminte de toate astea!

    RăspundețiȘtergere
  2. Tacerea acestora arata in fapt complicitatea acestora! QUED! sau un fel de autohton LMC, adica LA MINTEA COCOSULUI!NU CREZI?

    RăspundețiȘtergere
  3. Dar chiar ca ai dreptate, este un carusel de asa zise demascari, dar ce sa vezi, taman dupa moartea lui Ardelean!Ala, de la Arad...

    RăspundețiȘtergere
  4. Am citit. Nu pot sa zic decat... FELICITARI PENTRU ARTICOL! Sunt intru totul de acord cu ce ai scris.

    RăspundețiȘtergere
  5. Am citit, sunt fapte reale cele relatate! Multumesc....

    RăspundețiȘtergere
  6. Bine punctat, dar mai ales cu astea, cu vorbele populare!
    L-am cunoscut pe Unchies, l-au omorat, pentru ca IUBEA acest popor si nu vroia, sa fie pacalit de straini! Adevarat si dureros, in acelasi timp!

    RăspundețiȘtergere
  7. Da, intreg fenomenul e unul intersant, nu este nou in Romania! Tin minte, nu cred ca ma insel, dar despre acest fenomen... scria in cartile ei, chiar inainte de 89, Rodica Ojog Brasoveanu, iar comunistii chiar au ecranizat volumul asta!Acolo cei care obtineau diplome false erau santajati dupa1 In cazul acelui Ifrim, nu ar fi exclus sa se fi pretat la asa ceva!

    RăspundețiȘtergere
  8. Îmi place duomnu labă cel căsătorit cu chinezoaica... după față par niște oameni deschiși la orice, inclusiv la schimb între parteneri adică gang bang sau swigeri... în rest Nicolăescu un bun contabil cu fața asemănătoare cu un bot de merțan w 114, adică modelul 1967-1973... modelul face-lift-at a fost modelul W115 1973-1976, cu multe îmbunătățiri inclusiv estetice, ne fiind cazul contabilului mai sus menționat. În rest ca ministru al sănătății nu a fost mai rău decât cea urmat dar în orice caz mai bun decât înaintașii lui... în rest, abramburica nu știe pe ce lume e....iar eu de urat aș tot ura dar se cam inopta, foaie verde de dudău, ,cu pesedeu lor, la anu o să fie și mai bine.
    Robotu zburător

    RăspundețiȘtergere
  9. Foaie verde de dudau, totul imi pare, ca un Bulau!

    RăspundețiȘtergere
  10. Mai Robotu zburator daca tie iti pare ala niste oameni deschisi, inseamna ca e bine sa mai bei nitel! Sau poate tragi, pe nari, aer tare?!

    RăspundețiȘtergere
  11. Ceaușescu a distrus un popor, făcându-l bulimic până în ziua de azi
    când un rumân pune mâna pe putere, devine lacom... abia acum după 30 de ani, neamul nostru a început să mai aibe și conștiință. Începând cu 75, ,poporul a intrat în aceea degradare comunistă asemănătoare cu perioada lui stalin sau mai rău...în care populimea trăia ca în vreme de război, pe timp de pace.
    A fost ce a putut fi mai rău, când învățământul era întrerupt pentru practică iar școală nu se mai făcea de loc iar cultura din cauza acelor ani, are lacunele de acum.
    Societatea avea nevoie de stahonoviști care nu se pricepeau la nimic dar care să producă mult, prost și nevandabil.
    Dacă ieșeai la pensie, La tine nu mai venea salvarea.... întuneric, gropile din asfalt pe care le-am moștenit și acum.
    Mai vrei exemple? Îți mai dau.Robotu Zburatoriu!

    RăspundețiȘtergere
  12. e CORECT, DAR VB LUI TANASE..SI CU ASTA CE-M FACUT?!

    RăspundețiȘtergere
  13. NIMIC NOU... TOATE BUNE!ardeleanu a murit, insa cu a folosit? Aradeanul... cu mertanu!

    RăspundețiȘtergere
  14. Este adevarat intru totul, dar daca intr-adevar iti pasa de cine posteaza opiniile, nu mai lasa tot felul de ciudati sa-si dea cu parea!Vrei un exemplu? Ala, care-si spune Robotu... bate campii si o tine una si buna!In rest intreaga ta poveste, imi pare ok1

    RăspundețiȘtergere
  15. OOps de ce oare nu ma mai poate mira ceva? Asa ca este o ceva vechi? Vezi opinia si celui care spune despre romanele Rodicai Ojog Brasoveanu!

    RăspundețiȘtergere
  16. E trist pentru ca e trist ce se intampla. Un ganditor, chiar nu conteaza numele, analizand cam cu ce mijloace poti distruge o tara, a ajuns la concluzia ca nu ai nevoie pentru acest lucru de arme sofisticate, ci trebuie sa actionezi cu inteligenta asupra sistemului de invatamant. Sa faci tot posibilul sa/l corupi sa/l decredibilizezi sa/l aduci in situatia de a scoate pe banda rulanta incompetenti. Doar asa medicii acestui sistem vor omori bolnavii, constructorii vor face cladiri si poduri care se vor darama foarte repede, vor face sosele care nu rezista nici cat termenul de garantia si ce/i mai grav sistemul va genera si propria clasa de dascali care la randu/le vor scoate alte serii de dezastre!

    RăspundețiȘtergere
  17. ff bun articol, daca este asa... nu s-ar mai povesti!

    RăspundețiȘtergere
  18. Ar mai fi oare ceva de adaugat? Sooper tare, nimic de adaugat!

    RăspundețiȘtergere
  19. Multumesc tuturor celor care, in cazul acesta, v-ati dat cu ~opiniunea~! Este o poveste care se poate adauga si la alte meserii!Nu musai, doar la medici, ci si la popi, la ingineri... si la cate si mai cate! Imi pare ciudat ca, in loc in a face pe ~nehabarnistii~ am putea sa oprim exodul de tineri, si sa oferim facilitati adevarate pentru a se studia aici, fara spagi, atentii si alte ciudatenii ~abramburesti~!Va multumesc si va imbratisez pe toti... Stiuti si total necunoscuti!

    RăspundețiȘtergere
  20. AI CONFIRMAREA... https://newsteam.ro/ultima-ora/scandal-de-proportii-in-guvernul-dancila-diplome-de-studii-ilegale-pentru-a-accede-in-functii-ecaterina-andronescu-implicata/05/03/2019/?fbclid=IwAR22ADf5frVbK_MjwjUoxywo9Nx0zZmH6b1AsBn98A7HQ5Q6B66coT1fuVQ#.XH5dMJzqxNY.facebook

    RăspundețiȘtergere
  21. ce situatie jenanta. intretimp acest IFRIM a disparut fizic...

    RăspundețiȘtergere
  22. Ifrim acesta a fost un ADVERSAR declarat(pe buna dreptate) a regretatului domn Maghiar de la Cluj, si da a "nascut" un avorton politic in persoana lui Nicolaescu...azi viceguvernator BNR!Personajul amintit mergea dupa principiul... DUPA MINE...POTOPUL!

    RăspundețiȘtergere