miercuri, 25 martie 2020

BUNA VESTIRE... PE VREMEA PANDEMIEI

SINCER, DRAGI PRIETENI, NU STIU CU CE SA-NCEP?! CU VESTEA CEA BUNA, SAU BUNA VESTIRE SAU CU CE-A SPUS ODATA, BALZAC DESPRE FRICI?HAI SA V-O SPUN PE ASTA DESPRE FRICA... DUPA CARE SA VORBIM O LEACA SI DESPRE SARBATOAREA DE AZI...

Buna Vestire! Buna Vestire este o sărbătoare mare în calendarul ortodox.
Anul acesta Buna Vestire pică în timpul Postului Paştelui şi este una dintre sărbătorile pentru care Biserica acordă dezlegare la peşte. Buna Vestire este prima sărbătoare confirmată în documente, dintre sarbatorile Maicii Domnului. Buna Vestire sau Ziua Cucului este cunoscută în popor şi ca Blagoştevenia și este praznicul în amintirea zilei în care Sfântul Arhanghel Gavriil a vestit Sfintei Fecioare că va naște pe Fiul lui Dumnezeu.
Situatia exceptionala in care ne aflam insa in acest an, de Buna Vestire, nu ne permite sa iesim din casa, fapt pentru care, ii rog si eu, pe romani, sa stea acasa, sa nu mearga "aiurea... prin tramvai..."
Sa ne ajute Dumnezeu, Maica Domnului si Isus Hristos sa fim cu totii sanatosi; daca vom fi sanatosi vom avea destule prilejuri sa sarbatorim Buna Vestire la biserica, dar si orice alta sarbatoare.
  De Buna Vestire, din anul PANDEMIEI noastre,  va propun sa va rugati in coltisorul sfant din casuta dumneavoastra pentru sanatatea celor bolnavi, pentru sanatatea personalului medical, a celor care produc si aduc medicamente, a celor care lucreaza pentru combaterea virusului, pentru asigurarea suportului logistic, pentru sanatatea tuturor romanilor. Sa ne rugam sa nu inregistram alte pierderi de vieti omenesti si sa ne bucuram de libertate deplina, de primavara, atunci cand, datorita rugaciunilor, disciplinei si solidaritatii noastre am invins virusul si putem sa ne reluam viata normala. Acum, cand Pamantul se afla in carantina, este necesar mai mult ca oricand sa fim puternici, sa fim solidari si disciplinati.
Cu credinta in Dumnezeu, Maica Domnului si Isus Hristos, sa ne rugam pentru ca Buna Vestire sa ne aduca cat mai repede si Vestea cea Buna potrivit careia virusul nu mai reprezinta un pericol, sa ne alunge teama, sa ne aduca pacea mintii, intelepciune si echilibru, speranta ca viata noastra va reveni la normal. Sa nu uitam ca cel curajos este cel căruia, fiindu-i frica, merge înainte, nu renunta, nu cedeaza…Sa nu uitam ca-i avem langa noi pe Dumnezeu, Maica Domnului si Isus Hristos.
Zilele acestea un prieten mi-a spus urmatorul lucru: “In fiecare clipă, păşim pe lângă bunul Dumnezeu, fără să ne dăm seama de asta”.

Insa, pana una alta, singura veste... este cea a prezentei Hummerilor, pe strazi, Amin!

10 comentarii:

  1. Adevarat ai grait... pandemia vrajbei noastre!

    RăspundețiȘtergere
  2. Dacă le vede corona fuge de ele!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce sa mai astepti frate? asteptam moartea toți, iar pe iei ai doare-n p...a frate de noi..Stai cuminte ..

    RăspundețiȘtergere
  4. bine ales titlul, in rest este exact ca viata asta: cenusiu si trist!

    RăspundețiȘtergere
  5. Da cu totii ne intrebam oare cand se va termina asta , sa putem merge linistiti la cumparaturi sa gasim fara grija produsul mult dorit hartia igienica

    RăspundețiȘtergere
  6. corect Herr Bolnavu, caci la ce vremuri maronii traim, parca asta lipsea!?

    RăspundețiȘtergere
  7. OK VREMURI CIUDATE, OAMENII DEJA AU LUAT CULOAREA VREMURILOR!

    RăspundețiȘtergere
  8. In 2 saptamani vine "varful"... atunci te astept cu vesti si mai bune:)

    RăspundețiȘtergere
  9. M.Voiam să spun că acum nici cucul nu mai are chef sa cante!

    RăspundețiȘtergere