duminică, 14 iulie 2024

C.E. de fotbal... şi DIAVOLUL ; unul care este POLITIC CORECT

Aşa-mi pare fraţilor, cumnaţilor... dar şi voi "CÂRNAŢILOR". Ăia care ne "MONITORIZAŢI"... de dimineaţă până în noapte... TÎRZIU. Dar despre asta... despre MONITORIZARE într-o altă discuţie... 

Am ales a vorbi despre ăst subiect, exact în ziua finalei, azi, exact pe 14 IULIE... Pentru că, la ediţia asta de campionat european... am văzut că nu am văzut  fotbal... dar circ, mai ales cu tentă politică... asta, din greu  am văzut. Dar şi citit... 

Cel mai grăitor exemplu a fost a lui K.M. din naţionala Franţei... care ce să vezi... dar mai ales să nu crezi, îi "aţâţa" pe unii împotriva altora... Cum că...  vezi Doamne, dacă iese "EXTREMA DREAPTĂ"(care o fi aia?!) vor fi mari mişcări de stradă! Sincer, încă nu le-am zărit.... Sau poate că, drăguţul "ZORRO CIOCOLATIU" ştia el; oareşce mai mult, decât simplul alegător francez?! Şi nah, uite că ieşiră STÂNGIŞTII, de extremă... Aceiaşi MĂRIE, dar sub altă PĂLĂRIE!!!

Poate că îi va explica şi acestuia cum că,taman acea stângă sunt urmaşii lui GEORGES MARCHAIS...  le reamintesc unora, cum că era tipul acela, cu care tovarăşul Ceauşeşcu ne obişnuia de zor, pe la "tembelizor". Wikipedia scrie la acest nume, următoarele:

"Georges Marchais (născut Georges René Louis Marchais, 7 iunie 1920, La Hoguette, Calvados, Franța - d. 16 noiembrie 1997, Paris, Arondismentul 10) a fost un om politic francez, secretar general al Partidului Comunist Francez între 1972 și 1994, deputat în Parlamentul Francez între 1973 si 1997." 

Apoi, pentru că acest băiet, KYLIAN e din părinţi emigranţi; păi asta, sincer se vede. Ba se vede treaba că, "băietul" nu prea pare a fi frecventat orele de istorie?! Iar asta, pentru că EXACT atunci era blocat în metrou; între staţii!  De aceea mă văd nevoit a-i aduce aminte atât lui, dar şi altora, ca el, cum că, în istoria Franței din secolul al XX-lea, momentul 1944 rămâne unul de maximă importanță.

  • POVESTE UITATĂ

De ce? Simplu, pentru că  anul 1944 înseamnă pentru istoria politică franceză vârful de popularitate atins de cele două puteri născute din lupta de Rezistență, Generalul de Gaulle  și Partidul Comunist Francez. Disputa dintre aceste două forțe pentru putere a avut ca miză viitorul Franței, una ca națiune europeană.

Poveste mai zice că, Partidul Comunist Francez, succesul obținut cu ocazia Rezistenței a făcut din el primul partid al țării, atât ca număr de aderenți, cât și ca număr de potențiali votanți. Momentul pe care îl avem în vedere (toamna anului 1944) a fost singurul moment, din istoria sa, propice luării puterii și unei eventuale instaurări a unui regim socialist, în una dintre cele mai importante state ale Europei occidentale. Victoria sa ar fi însemnat un regim, dacă nu subordonat, cel puțin apropiat Uniunii Sovietice, prilej de complicații foarte mari pentru situația geostrategică ulterioară. Oops, cam ca azi... nu credeţi?! 
  • DUBLA JUDECATĂ

Apoi a fost şi gestul jucătorului turc DEMIRAL... pentru care a fost şi eliminat. Salutul lupilor gri... cică un partid de extremă dreaptă...cică! Dar când Belingham, alt "Zorro ciocolatiu" îşi ducea mâinile la "oo... uţţe", în semn de sfidare a propriilor suporteri. Însă,  "JURIUL" UEFA... doar l-a amendat! Nenea Iancu, a lui  Caragiale, sigur ar fi zis: "CURAT MURDAR....". 

Dar, dacă tot mergem pe politica, cu limbaj de lemn şi iz de putrefacţie "NEO MARXIST" , poate le aduce aminte cineva; chiar ĂSTORA care vor să ne "CIVILIZEZE"... de faptul că: 

DIAVOLUL ESTE POLITIC CORECT!?... 

Şi asta... SLAVĂ DOMNULUI, că nu am inventat-o E.U!

  • 14 iulie... şi Diavolul Politic Corect

Deci, azi este(ar fi) ziua naţională a Franţei... dar, mulţi de acolo nu au auzit de această carte, cu atât mai puţin de propria lor istorie... Iar, pentru ca să fim BINE ÎNŢELEŞI... dar şi POLITICAL CORECT, iată şi o altă opinie;  dar care nu e a mea:

  "Cum ar arăta lumea dacă un astfel de scenariu ar deveni realitate? Diavolul este politic corect constituie o proiecție în viitor a unor legi, proiecte de legi sau afirmații ale unor politicieni și formatori de opinie despre ceea ce ar dori ei să fie lumea. Falsele „valori” ale lumii moderne, precum avortul, distrugerea familiei mononucleare, promovarea homosexualității, reducerea populației – toate pe fondul unui ateism agresiv – își arată adevărata lor față într-un roman plin de cruzime și candoare, care se citește mai ușor decît ai privi un film."

    Mai am O (BIATĂ) întrebare, venită din două realităţi: în filmul CASABLANCA asistam la o altă realitate; iar azi, fără a purta OCHELARI de VEDERE, la o cu totul alta!? Şi atunci, doar întreb... nu dau cu "DRUJBA"... cât mai e  de actual salutul:  

VIVE LA FRANCE?!

13 comentarii:

  1. Alte vremuri, alti oameni

    RăspundețiȘtergere
  2. Viața merge înainte.Plătim tributurile noastre, incapabili de a mai distinge binele de rau! Duminica linistita...

    RăspundețiȘtergere
  3. Una din cele mai bune descrieri a situației socio-politice actuale! Poate cea mai buna, mai ales prin paralelismul prezentat!
    Cultura, experienta de viata și de jurnalist si-au spus cuvântul.
    Asa este: Lumea e pe muchie de cuțit!

    RăspundețiȘtergere
  4. Dle, ori dna... cam asa este... lumea e in schimbare... perpetuua schimbare! Nu intotdeauna si una corecta... politic, sau social!

    RăspundețiȘtergere
  5. Bine punctat. Am scris si pe blog

    RăspundețiȘtergere
  6. Observații interesante! Sportivii ar trebui să se ocupe de ce știu ei mai bine.... adică să facă sport, indiferent de ce sport e vorba! Dacă vb de fotbaliști aceștia mai sunt plătiți și regește!

    RăspundețiȘtergere
  7. Un articol impresionant! Impresionant pentru cei ce știu cât de cât istorie și sunt preocupați de viitorul incert al situației politice din țările bătrânului continent...Oare cum va fi viitorul pentru Franța, Europa, țara noastră, după alegerile ce vin la sfârșitul anului 2024? Vom afla cât de adânc și-a băgat coada, de data aceasta, Diavolul, cel atât de prezent peste tot.....în lumea noastră!

    RăspundețiȘtergere
  8. Una din cele mai bune descrieri ale situației socio-politice actuale! Poate cea mai buna, mai ales prin paralelismul prezentat!
    Cultura, experienta de viata și de jurnalist si-au spus cuvântul.
    Asa este:
    Lumea e pe muchie de cuțit cu doua tăișuri.

    PS:
    Alături de cartea lui Savatie Bastovoi, evocata de autorul articolului, o propun și pe cea a lui Denis de Rougemont, "Partea diavolului".
    Sunt doua viziuni interesante și actuale asupra societății.

    RăspundețiȘtergere
  9. Da. E interesanta.
    Deosebita chiar!

    RăspundețiȘtergere