sâmbătă, 7 septembrie 2024

Dreapta românească... nu-i ca stânga

"Cum nici vara, nu-i ca iarna!"... parcă aşa ne grăia cândva, un ex primar smardoi, unul de Bucale! Tot aşa cum; TERHEŞ, dar nu ex fotbalistul, ci europarlamentarul a ajuns să fie președinte al Partidului Național Conservator Român

Acesta chiar a declarat că:  „Este un partid nou, co-fondat de unul dintre urmașii lui Simion Bărnuțiu“... asta anul trecut... iar anul acesta visează la funcţia de "SEF DE COLONIE".... din partea CONSERVATORILOR... Cum ar zice nea Ion, din dealul satului: "GOOD JOKE..."


Însă, tot răsfoind presa vremurilor, când de la DREAPTA spre STÂNGA... când invers, iată cum am descoperit un nume, pe nedrept uitat: CORNEL BRAHAŞ... Şi al său partid, în care l-a atras, la momentul (oportun... cred E.U); chiar şi pe RADU VASILE... A facut si un mic congres, unul de operetă, pe la BRAŞOV.... Mai jos, iată câteva din bârfele vremii: 


  • ÎN LOC DE CONCLUZII....

Mai jos, iată un filmuleţ în care şi "făneii" de la H(aur); dar şi sifoanele gen TACHE, ori LGBT - uri, de prin presă... gen TVR...  să ia aminte. 

    Că tot vorbim de TVR, sunt tare curios cum vor scoate "CĂMEŞA",cei din condeucerea institutiei, după ce "DUAMNA"care l-a agresat pe MARIAN OLOIANOS... este dovedit psihopată, azi are  o brăţară electronică, la picior pusă. Motivul: HĂRŢUIRE... 

Dar, haideti să vedeţi acest film...  ce am fost....şi unde s-a ajuns... pe partea aia; aia.... DREAPTĂ

Cearta ca la usa cortului intre actuali si fosti lideri ai Partidului Popular din Romania. Fostii sefi ai popularilor, care au imbracat haina democratilor, Radu Vasile si Sorin Lepsa, au navalit peste actualul lider, Marcel Samson, cerandu-i sa stabileasca cine si ce revendica din averea partidului. Cand cearta era in toi, la locul faptei a aparut si Cornel Brahas, fostul sef al Dreptei Romanesti, pe scheletul careia au aparut popularii. „Nu va mai certati ca la usa cortului. Mai bine revendicati averea lui Burebista. Va trimit eu la profesorul de arheologie Dan Capatana, care are foarte multe oale sparte din perioada dacica si acolo puteti sa vedeti daca sunteti daci si sa vi le impartiti. Un ciob tu, Vasile, un ciob tu, Sorine si un ciob tu, Marcele”, le-a spus ironic, Brahas. (A.M. Press)
Citeşte întreaga ştire: BARFE, BARFE: Popularii revendica averea lui Burebista

22 de comentarii:

  1. ce vremuri... Cornel.. un boem... o constiinta... a ars, precum o flacara!

    RăspundețiȘtergere
  2. Instructiv material... dar si corecta tema. Doar ai sugerat-o... ai lasat loc, de comentarii!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Très bon texte, cela me rappelle les débats ici en France. Depuis toujours la droite française, radicale, ou moins... a été un véritable obstacle pour les centristes... ou les gauchistes. Je n'ai pas entendu parler du personnage proposé... mais comme exemple d'homme politique il me semble intéressant !

    RăspundețiȘtergere
  4. Ottimo testo, mi ricorda i dibattiti qui in Italia a cominciare dal compianto Berlusconi, con i due fratelli, ma anche con la Meloni. A ciò aggiunge il fatto che tu lì... sei proprio conosciuto come la "polveriera d'Europa". Mi congratulo con te.. davvero ben supportato!

    RăspundețiȘtergere
  5. Cine l-a cunoscut pe acel om, chiar poate confirma. In rest, dreapta romaneasca, asta de azi nu a ajuns decat o umbra a ideii de dreapta!

    RăspundețiȘtergere
  6. bine punctat... o tempora!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce am fost, dar mai ales ce am ajuns?! Vai noua, alegatorilor... nu mai avem ce vota; dar nici( mental) ce alege!!! Vremuri naspa, la orizont, tarii ăsteia se arată!

    RăspundețiȘtergere
  8. Text bunicel, readaptat la realitatea aceasta; imediata
    Bravissimo

    RăspundețiȘtergere
  9. Căutând ceva pe internet, am gasit aceasta înregistrare.
    De mult n-am mai văzut astfel de emisiuni.
    Minte cultură luciditate și bun simt,
    calități rarisime în ziua de azi.
    Bine ar fi să întrați în politică și să aduceți cât mai multe persoane de calitate, pe care cu siguranță le cunoașteți. În felul ăsta aerul ar deveni mai respirabil.
    M-am bucurat mult să-l revăd și aud pe dl. Corvin Ariciuc, jurnalist de elită, echilibrat si cu experiență.
    Ar fi utilă o mai bună promovare. Aștept cu interes continuarea întâlnirilor.
    Cu recunostinta, al tau amic, Matei.

    RăspundețiȘtergere
  10. Excelent material. Scurt si stufos ca si informatii: nu plictiseste, dar si atrage. Te atrage... Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu conteaza cine sunt, dar te urmaresc pe tine si pe blogul tau, de o buna bucata de timp. Temele abordate sunt vii, in egala masura curajoase. Un mod de JURNALISM in mare parte apus, dar atat de viu. Sper sa te tina "bateriile" , dar si resursele... financiare si nu numai! Excelsior... de trei ori.

    RăspundețiȘtergere
  12. Hallo, Herr Luca... hier, Mihai, alias Bula. Ich habe das Material gelesen; Ich erinnerte mich plötzlich an unsere „grüne“ Zeit, als wir noch die Grünen waren. Cu d'alde Caciula, Vasilesco... und viele mehr. Der Sitz war in Berceni. Um auf das heutige Material zurückzukommen: Heute ist in Deutschland die extreme Rechte „in Mode“, während „HEIM“ … das gleiche Durcheinander, der gleiche Sumpf ist. Mit einer Meinung oder Meinungen... schade. Mit freundlichen Grüßen... Bula

    RăspundețiȘtergere
  13. Domnule... in sfarsit te-ai "deconspirat", dar materialul de azi, in sinea lui, eu asa cred... ca este un "mic tratat de politologie"... cu plusurile si minusurile sale... Continua, nu sta "in gura lumii"... A, nu uita: pe lumea asta, gura lumii nu poti a acoperi, decat cu hartii...sau dupa caz cu astfel de exemple video!

    RăspundețiȘtergere
  14. Здравейте, г-н Лука... сега и тук е Петко Йотов от Варна... вашата ситуация е много подобна на нашата. Изглежда, че като четем този материал, си приличаме не само по начина на използване на брега, този от Черно море...но и с политиците. Интересен блог; Мисля/казвам да продължа. Да живее румънско-българската дружба!

    RăspundețiȘtergere
  15. Un vers, vechi, dintr-o cantare si mai veche cam asa zice: "Si la toti o dat cu paru... numai mie cu...paharu... " Asa si-n politica autohtona postdecembrista. Cand te gandesti ca anul acesta se fac 35 de ani... de la o revolutie... stai si te intrebi..."cat revolutie; cat lovilutie?!"

    RăspundețiȘtergere
  16. Numele meu este Stefan. Dar pomenirea numelui de Brahas ma facu a cadea in butoiul de amintiri. Iata ce mesaj iti las aici... l-am lasat, [i drept si-n alt[ parte, a internetului. Deci:
    "Mă numesc Ştefan I. Dobre şi-am plecat din Cehoslovacia într-o seară. Până în ţară am mers pe jos, dar de la Mogoşoaia m-a luat o căruţă. O căruţă care mă cunoştea.

    Era în iunie 1945, a venit un curier şi-a început să strige cine-i cutare şi cutare, adică eu, să meargă imediat la biroul mobilizare să i se dea foaie de drum să plece acasă.

    Cerul era ascuns – seara zdrenţuită.

    Dar până la strigarea de mai sus s-au petrecut întocmai cele ce urmează. În ziua de 9 mai 1945, imediat după sfintele sărbători de Paşti, dacă nu mă înşală memoria, noi schimbam frontul pe marginea unei şosele unde făcusem haltă ca să ne odihnim. În vremea asta a venit o maşină cu nişte soldaţi de-ai noştri însoţiţi de câţiva civili care ne-au înmânat la fiecare câte un ou roşu şi o felie de cozonac zicând că-s chiar din ţară de la noi. Tot atunci ne-au împărţit şi ziare diferite, precum şi răspunsuri cum că în ţară toate-s bune şi frumoase. I-a crezut cine-a putut, cine nu şi-a văzut de stânjenelile lui. Eu mi-am băgat ziarele primite într-un buzunar fără măcar să le răsfoiesc. Aveam timp de ele, acum îi priveam pe cei doi veniţi direct din România ca pe o veste adevărată de care aveam nevoie.

    După ce-am terminat de mâncat au venit vreo douăzeci de maşini FORD carosabile şi ne-au îmbarcat în mare grabă. Cei care mestecau încet ca în vreme de pace s-au suit în camioane cu cozonacul naţional în gât. La privirile noastre nedumerite ofiţerii ne-au răspuns:

    — Berlinul a căzut, dar n-au căzut marginile lui. Aşa că mai avem de luptat.

    Cum devine asta? am întrebat noi cu glas adevărat.

    Adică să nu mai avem grija Berlinului, cum că trebuie să ajungem şi noi acolo neapărat, ci să ne vedem de alte lupte, asta e, ziceau ofiţerii.

    — Noi nu suntem pe-aici pentru victorii, noi suntem veniţi pentru lupte, a întărit cu ironie unul dintre ei.

    Iar noi dintr-odată nu mai înţelegeam limba ofiţerilor noştri. Viaţa nu mai era viaţa de tranşeu, mititică şi una lângă alta, ci se lăbărţase în afara ei.
    Am pornit-o."... O zi buna sa tot ai, dragule...

    RăspundețiȘtergere
  17. Da, frumoase randuri, pentru toti care l-au cunoscut pe Cornel si adevarate... Dar, mai jos, cu permisiunea ta... voi "creiona" un mic tablou al sfarsitului sau. Te rog mult a face efortul si a-l nu sterge....
    ""Moartea este ultimul meu act de vointa". Asa isi incepe biletul de adio Ionel Vitu (55 de ani), cunoscut indeosebi sub numele de Cornel Brahas, cum isi semna poeziile. Nume sub care a fost ales, in

    "Moartea este ultimul meu act de vointa". Asa isi incepe biletul de adio Ionel Vitu (55 de ani), cunoscut indeosebi sub numele de Cornel Brahas, cum isi semna poeziile. Nume sub care a fost ales, in legislatura 1992-1996, deputat de Bucuresti, si sub care a fost cunoscut ca presedinte al Partidului Noua Dreapta Romaneasca. Cornel Brahas si-a scurtat singur viata, miercuri, in casa mamei sale din Brahanesti, unde se retrasese de ceva vreme. Imobilizat intr-un scaun cu rotile, chinuit de boala, a preferat sa-si incheie socotelile cu lumea si sa-si traga un glont in cap."- Ziarul Adevarul -25.11.2005

    RăspundețiȘtergere
  18. Emotionant, adevarat, actual.In egală măsură😢👍👌🫵

    RăspundețiȘtergere
  19. L am cunoscut pe dl respectiv... era bun amic, cu domnii Dumitrescu si Stirbu.Dar, tolera pe langa el o intreaga fauna, de asa zisi poeti si scriitori: Sadovan si Vorona...doar 2 exemple

    RăspundețiȘtergere
  20. Vous trouvez la paix au bout de votre recherche, là où le bonheur vous attend. Après que tous les nuages ​​aient disparu un à un, seul le Soleil plaît à vos yeux ! La paix ne vient que lorsque l'on s'est convaincu que tout est éphémère et que rien ne dure, Lorsque l'on comprend que le monde n'est qu'un rêve... Excellent matériel... beau et générique. C'est bien qu'il puisse être sous-titré... Sincères félicitations !

    RăspundețiȘtergere