duminică, 15 mai 2011

DRUMUL... SI PARISUL... CA UN LAIT MOTIV
TACEAM SI MA GANDEAM LA TOT. SINGURUL VECIN TACUT ESTE LAPTOPUL... SI O CUTIE DE "COCHIBA". STAU... SI FUMEZ... DESI "DOMN DOCTOR" IMI SPUNE, MAI MEREU CA: "DRUMUL SPRE RAI ESTE PAVAT... CU LUCRURI SIMPLE"

MI-E DOR SA HOINARESC... SA MA UIT LA CER... SA STAU LA O CAFEA PE STRAZILE PARISULUI... SI SA SIMT CUM TRECE TIMPUL... INTREBANDU-MA DOAR ATAT:

"DRUMUL... PANA UNDE... PANA CAND?!"

LA USA A BATUT... O UMBRA... DINTR-UN TRECUT... RECENT... SAU CEL PUTIN ASA CREDEAM... PANA ATUNCI. AUTOMAT, CA UN ROBOT MI-AM APRINS O COCHIBA... AM TRAS UN FUM

"-DECI, PANA LA URMA AI VENIT,TOTUSI, AICI ?"


"-DA, DOAR ESTI LA DOI PASI DE TIMISOARA... CE CREDEAI... CA AM SA TE UIT?"

"-NU, DAR CREDEAM CA NU AI CUM SA MAI VII... NU DE ALTA, DAR ESTI PLECAT IN ALTE LUMI..."


"- BATRANE STI TEMA "MOTIVUL DRUMULUI"? PARCA TI L-AM SPUS IN ACEA NOAPTE, LA BELGRAD... DEJA AI UITAT?"

"-NU, DAR CE AI CAUTAT ACOLO? CU ACEL OM?"

"-ASTA, POATE VEI AFLA TU.... LASA-MA SA-TI REAMINTESC ACUM CE-TI SPUNEAM ATUNCI... NU DE ALTA, DAR POATE, CA AI UITAT... DECI:


"Drumul in viata ni-l alegem singuri. Parintii incearca sa ne calauzeasca cat suntem mici in directia cea buna, dar decizia trebuie sa o luam noi. Inaintea drumului propriu-zis, se afla multe poteci, ispititoare, colorate pietruite cu gresii stralucitoare, pe care suntem tentati sa le urmam. Cei care cedeaza ispitei realizeaza de-abia prea tarziu ca drumul care urmeaza este de fapt trist, izolat si ingust.

Cei care aleg poteca simpla si aparent monotona au cele mai mari satisfactii in final. Pas cu pas, incet si sigur ei se indreapta spre drum. Drumul care ii va duce spre fericire si implinire sufleteasca. Un drum poate mai putin sclipitor, dar plin de viata, de iubire, de muzica si de lumina..."


"-HM... ACCEPT ACEASTA PROVOCARE; INSA INAINTE DE A CONTINUA.... DE CE NU AI VRUT SA MERGI IN NOAPTEA ACEEA LA SPITAL? ERAU PENTRU TINE... SANDI MI-A MARTURISIT ALTCEVA... CE CAUTAI, LA ARABI CU ACEL OM LANGA TINE... CAND STIAI SI TU CA DADUSE TESTE, CHIAR SI LA "DOI SI UN SFERT"?...
IAR AZI SE FOLOSESTE DE NUMELE TAU... CIUDATA LUME... NU CREZI?"


"-ASTA, POATE VEI AFLA TU; POATE NU... EU MI-AM FACUT DOAR DATORIA... ASA CUM AM FACUT-O ATUNCI; CU FIICA TA; ATUNCI CAND M-AI SUNAT PENTRU ACEA BLONDA..."

"-BLONDA; EXACT CA IN SCRIEREA TA... DE PE BLOG... SI CARE AZI NU MAI POATE FI GASIT; CE TE-A APUCAT SA ARUNCI ACEA BANCNOTA DE UN DOLAR... IN TARA LUI ASKARI? CHIAR VREI SA MAI CONTINUI?..."


" Este un drum deschis, care ofera privelisit minunate. Binenteles, exista urcusuri si coborasuri. Cateodata mai dam si peste gropi, dar ele au rolul sa ne faca mai puternici. Ele ne ajuta sa dobandim experienta, pentru a nu mai cada intr-o alta groapa asemanatoare "... AM MAI APUCAT SA-I RASPUND

"-PARCA SI TIE ITI PLACE CULOAREA ASTA? SAU MA INSEL?"...A ZAMBIT AMAR SARBUL...

"- DACA AR FI SA PLECI DE AICI, DIN SPITAL UNDE TE-AI DUCE?"

"-SINCER? LA BELGRAD... DAR TIE ITI RECOMAND PARISUL... IA-TI BLONDA SI PIERDE-TE PRIN PARIS... ASEAZA-TE LA O CAFENEA, ORICARE AR FI EA... SI ASCULTA STRADA... BEA O CAFEA; UN BEAUJOLAIS... SAU UN COGNAG. INCHIDE OCHII, STRANGE-O DE DE MANA... PE EA... SA O CHEME ASA CUM DOAR TU VREI, SA ADMITEM... SI SA TACI... IAR FABIAN LARA SA TE CONVINGA... PE MUZICA CA O IUBESTI! CE SPUI?"

"- ATUNCI, LA BELGRAD ASCULTAM ALTCEVA"

CAND AM DESCHIS OCHII USA ERA USOR INTREDESCHISA... SCAUNUL GOL... SI PE GEAM NU SE MAI VEDEA ORADEA... CI, DOAR TURNUL EIFFEL... SE ADAUGASE SI EL, LA MARTORII MEI MUTI...

TELEFONUL SUNA...

"-DA, IUBITO... AM SOSIT LA PARIS... POTI URCA... DA, HAI SA NE PIERDEM... TACUTI... INTR-O CAFENEA... SI LARA FABIAN SA TE CONVINGA... CA NU TE-AM UITAT"


DINTR-UN COLT AL LAPTOPULUI MEU... SARBUL INCA IMI FACE CU OCHIUL...


CU BINE MILE... SI ACUM AI AVUT DREPTATE

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu