sâmbătă, 21 mai 2011

ORI LA BAL.... ORI LA SPITAL....
CHIAR DE AICI, DIN VARFUL PATULUI UNUI SPITAL... MA TOT GANDESC LA ALTII...IAR, AZI TAMAN LA ALEGERILE PENTRU BAROUL BUCURESTI.

INCA DIN VECHIME SE TOT SUSTINE CA:"JUSTITIA ESTE OARBA"... HM... MAI DEGRABA AS SPUNE CA LA NOI, IN ROMANICA... JUSTITIA ESTE OABLA... MAI CURAND!

AM MAI AFLAT CA, UN VECHI AMIC DE AL MEU, VORBA LUI NENEA IANCU, CANDIDEAZA, CA SA-L CITEZ PE EL LA :"onorabila demnitate de Consilier al Baroului Bucuresti".
Da, insa ma veti intreba, cum se numeste persoana, in cauza?

DANIEL FENECHIU... FOST ZIARIST SI ACTUAL AVOCAT. CE ISI PROPUNE EL? IATA, PE SCURT, CATEVA DINTRE PUNCTELE PROGRAMULUI SAU:

I . Un consiliu transparent si responsabil, sub controlul avocaţilor.

ADICA, TRADUS IN LIMBAJUL COTIDIAN:

"LUNAR, DECANUL ȘI CONSILIUL BAROULUI BUCUREȘTI SĂ RASPUNDA INTR-O SEDINTA DESCHISA TUTUROR AVOCATILOR LA PROBLEMELE SI INTREBARILE FORMULATE DE COLEGII NOSTRII. LUNAR. INTREG CONSILIUL. FIECARE CONSILIER PE ARIA SA DE RESPONSABILITATE. Interpelarea directa, intr-un cadru public si oficial, este o masura care va imbunatatii atât comunicarea si transparenta (care astazi nu exista), cât si responsabilitatea Consilierilor si controlul avocatilor asupra activitatii Consiliului."


II.Un consiliu preocupat de problemele noastre – un consiliu al parteneriatelor.


" UN SEDIU NOU. UN SPITAL PENTRU AVOCAȚI. O GRĂDINIȚĂ PENTRU COPII AVOCAȚILOR. UN AFTERSCHOOL. O BAZĂ SPORTIVĂ A BAROULUI. UN ZIAR AL BAROULUI. UN PROGRAM LEGISLATIV CU ACCES GRATUIT PENTRU AVOCAȚI. UN RESTAURANT AL AVOCAȚILOR"III. Un consiliu solidar cu tine.


IV. Un consiliu implicat in problemele fiscale ale avocatilor


"Constituirea in cadrul Baroului Bucuresti a unui GRUP DE DIALOG FISCAL având ca obiect apararea intereselor avocatilor din Baroul Nostru relativ la excesele Fiscului. Apreciez ca infiintarea unei structuri specializate menite sa asigura dialogul fiscal, reprezinta atât un sprijin pentru colegii nostrii sicanati de Fisc si CASMB, cit si un semnal serios pentru Fisc – care va constata ca daca loveste intr-un avocat va avea de luptat nu doar cu acesta ci si cu toti colegii lui"


V. Un consiliu administrator, care sa controleze si sa mareasca patrimoniul nostru.


VI. Casa de credit si ajutor reciproc a avocaților bucureșteni (Ccar).

"Finanțările date de Casa de Credit și Ajutor Reciproc a Avocaților Bucureșteni ar fi destinate exclusiv membrilor Baroului București"


VII. Un club al avocaţilor.


ACESTEA AR FI CATEVA, DINTRE OBIECTIVELE SALE! DE CE L-AS ALEGE EU?...

PAI V-AS DOAR UN BANAL EXEMPLU:

DACA AS FI UNUL DE AL VOSTRU..SI NU TARATURI, CARE SE ASCUND SUB ROBELE ACELEA, NUMAI CA SA UMILEASCA IDEEA DE JUSTITIE, AS VOTA PE AVOCATUL FENECHIU, PENTRU CA ESTE PRINTRE PUTINII AVOCATI CARE A DOVEDIT CA :"FACE CEEA CE STIE...SI, MAI ALES STIE CEEA CE FACE..."

UN EXEMPLU ESTE SI DOSARUL "CATHEDRAL PLAZZA".... PENTRU CINE A UITAT, SAU DOAMNE FERESTE NU A AFLAT... ESTE SINGURUL AVOCAT CARE A REUSIT SA SE FACA CUNOSCUT, PE BUNE, NU PRIN ALTE SUBTERFUGII IN PARLAMENTUL EUROPEAN!!...SI A REUSIT SA OPREASCA UN TIMP, CONSTRUIREA MAMUTULUI, DE LANGA CATEDRALA "SFANTUL IOSIF".

ALTII, DOAR SE FAC CA FAC...SI CULMEA MAI AU SI TUPEUL SA SE PLANGA CA SUNT ASUPRITI... OAMENII SIMPLII, DE PE STRADA... NUMESC ACESTE ULTIME EXEMPLARE... INTR-O SINGURA SINTAGMA: GUNOAIE UMANE... DUREROS, DAR ADEVARAT!

DACA TOT ATI AJUNS AICI, LA ACEASTA REALITATE, INSEAMNA CA ATI ASCUNS MULT PREA MULT TIMP,GUNOIUL SUB PRES... SI ATI INCERCAT SA PARETI, IN FOND, CEEA CE NU SUNTETI; LA FEL CA ALTE BRESLE ...
CARE STIU DOAR SA STRANGA... NU SA SI DARUIASCA! CARE STAU AGATATI PE LA DIFERITE MESE SI NU STIU, NICI MACAR O CAFEA SA-SI PLATEASCA; SI CARE POZEZZA ADESEORI... IN CEEA CE NU SUNT! SI CARE, MAI AU SI PROBLEME DE "BOLNAVI INCHIPUITI"!!!

IAR IN REST, RAMANE DOAR, CA O PALMA DATA ACESTOR EXEMPLARE REPTILENE, CU FATA...UMANA... MOTIVATIA SA, DE LA FINAL:

" Acestea sunt obiectivele mele personale, care se adaugă și completează platforma comună “Reforma administrativă a Baroului București”. Sunt realiste și realizabile. Dacă mă alegi Consilier voi face ce depinde de mine să se realizeze. Dacă îl alegi şi pe George Moloman, vom fi doi care vom lupta pentru ele. Dacă alegi intreaga echipă, sunt ca şi realizate. Oricum, dacă va fi cazul, te voi informa periodic asupra stadiului realizării acestor obiective."


P.S: AM AUZIT CA AZI S-AR AMANA VERDICTUL PENTRU O DATA ULTERIOARA... MIZANDU-SE PE "CONSONANTA" ZILEI DE AZI: SFINTII IMPARATI CONSTANTIN SI ELENA!!!

PERSONAL CRED CA, O SCHIMBARE A GARNITURII CONDUCERII BAROULUI ESTE INERENTA SI IMPERIOASA... CACI ALTFEL PUTEM SA SPUNEM... FARA TAGADA DE A GRESI:

"ORI LA BAL....ORI, LA SPITAL...."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu