marți, 14 iunie 2011

UNIUNEA EUROPEANA... E.COLI ... SI NOUL CODEX ALIMENTARIUS





INTAMPLARE SAU NU, PREDESTINARE... ORI SIMPLA COINCIDENTA (LAS LA LATITUDINEA FIECARUIA SA APRECIEZE ACEST LUCRU)... TAMAN CAND VROIAM SA VAD CE SE INTAMPLA CU "TOT CEEA CE BAGAM IN GURA"... O STIRE APARUTA LA UN POST DE TELEVIZIUNE PARTICULAR, IMI PRODUSE "FIORI"... DE CE? PENTRU CA, DACA ESTE ADEVARAT... IMI VALIDEAZA INTREG SCENARIUL... SI ATUNCI... VORBA LUI NENEA IANCU... CARAGIALE... SARACUL, CAT ADEVAR A MAI GRAIT...

"TRADARE... TRADARE... DAR SA O STIM SI NOI!!!"

IATA STIREA:

< 14 iunie 2011 | autor: Pro TV >

Bacteria E.coli ar putea fi controlata ca un robot

Cercetatorii din California cred ca au descoperit o modalitate de a "programa" bacteria, astfel incat sa se comporte exact ca un robot sau un computer. Pe viitor, au de gand sa faca acelasi lucru si cu medicamentele.
E-coli, o bacterie cunoscuta mai degraba pentru intoxicatiile alimentare, ar putea da startul unei noi ere in bioingineria medicala. Cativa cercetatori sustin ca bacteria poate fi controlata.
Rezultatele acestei cercetari ar putea fi aplicate in multiple arii ale inginieriei genetice, cat si la producerea unor biocarburanti mai eficienti sau a lanii si matasurilor."



SI, ACUM...SA REVENIM LA TEMA DE AZI:
Uniunea Europeana si Noul Codex Alimentarius


Sute de preparate din plante medicinale vor fi interzise de la vânzare anul viitor în Marea Britanie în baza a ceea ce militanţii din domeniul medicinii naturiste consideră a fi o lege europeană ”discriminatorie şi disproporţionată”, scrie cotidianul britanic The Independent, citat de Agerpres. Cu patru luni înainte de intrarea în vigoare a legii la nivelul UE, mii de pacienţi se vor confrunta cu pierderea unor preparate din plante medicinale folosite de decenii în Regatul Unit.

Asa ca, vrem sau nu vrem, de la 1 mai 2011, produsele tradiţionale din plante medicinale trebuie să aibă autorizaţie sau să fie prescrise de către specialistul autorizat de medicină naturistă, respectând astfel o directivă a UE adoptată în 2004. Directiva a fost introdusă ca reacţie la preocupările crescânde referitoare la efectele adverse provocate de unele tratamente naturiste.


Agenţia britanică de reglementare din domeniul medicamentelor, UK Medicines and Healthcare Products Regulatory Agency (MHRA), a emis mai mult de zece avertizări în domeniul sănătăţii în ultimii doi ani, inclusiv în legătură cu aristolochia (planta denumită popular ”mărul lupului”), din care a fost produs un preparat toxic ce a fost interzis, deoarece a provocat probleme renale la două paciente. Practicanţii din domeniul medicinii naturiste au afirmat că este imposibil ca majoritatea remediilor naturiste să întrunească cerinţele de obţinere a autorizaţiei în materie de siguranţă şi calitate, similare celor pentru produsele farmaceutice, din cauza costurilor de testare.

Potrivit asociaţiei Alliance for Natural Health (ANH), ce-i reprezintă pe cei care practică medicina naturistă, nici un preparat folosit în medicina chinezească ori în medicina ayurvedică nu are autorizaţie. În Europa, circa 200 de preparate din 27 de specii de plante au fost autorizate, dar există 300 de specii de plante în uz numai în Regatul Unit. ANH estimează costurile de obţinere a autorizaţiei între 80.000 de lire sterline şi 120.000 de lire sterline pentru o plantă. Asociaţia consideră că este posibil pentru preparate dintr-o singură plantă cu mari pieţe de desfacere, precum echinaceea, un remediu naturist pentru gripă şi răceală, dar îi va aduce la faliment pe micii producători de preparate ce conţin mai multe plante.

În baza legii UE, practicanţii de medicină naturistă reglementaţi prin lege vor avea voie să prescrie în continuare preparate fără licenţă. Coaliţia britanică de guvernământ (conservatori plus liberal-democraţi) şi administraţia laburistă precedentă au amânat planurile de introducere a unui act normativ pentru practicanţii de medicină naturistă. Aceasta înseamnă că mii de pacienţi care urmează tratamente naturiste se vor afla în situaţia de a nu mai avea acces la ele. Organizaţii medicale, inclusiv MHRA, au avertizat că măsurile ar putea să-i determine pe pacienţi să obţină remedii naturiste de pe Internet, riscul fiind şi mai mare.


Codex Alimentarius
, aflat in lucru la Bruxelles, este un compendiu de recomandari in domeniul alimentar (dar nu numai), gandit initial sa imbunatateasca sanatatea oamenilor. Iata cateva dintre asa-zisele recomandari care, odata legiferate, ii vor lovi pe romani si la buzunar, si la sanatate:

- suplimentele alimentare vor fi interzise
- toate medicamentele si vitaminele se vor elibera doar pe baza de reteta
- usturoiul sau menta vor fi considerate droguri de categoria a 3-a si vor fi comercializate doar de corporatiile farmaceutice
- produsele modificate genetic se vor vinde fara avertizarea consumatorilor
- medicina naturista (inclusiv acupunctura) va fi interzisa
- toate alimentele vor fi iradiate cu cobalt etc.

Si, ca sa va puteti deja „adapta”, la aceasta noua realitate, va dau un mic ajutor sub forma de banc:

„ - Cum stati cu pofta de mancare? intreaba farmacistul.
- Pai, sa vedeti, cateodata am pofta, cateodata nu am.
- Si cand nu aveti pofta de mancare?
- In special dupa ce am mancat ...”


DAR... O INTREBARE INCA MA MAI FRAMANTA:

"O FI DOAR O INTAMPLARE?..."

2 comentarii:

  1. 1 - Oameni buni, ce vorbim noi de Marea Britanie si de sistemul lor de sanatate, cand la noi colcae ce colcae(gandaci, rozatoare s'alte cele), iar la ei la fiecare trecere dintr-un hol in altul al unui spital(sau cabinet medical) gasesti sisteme de sterilizare(servete sterile de unica folosinta), pt a nu te si a nu contamina mediul din spital(e verificat!); deci cum ramane...e-coli sau e cool!
    Drept urmare mai bine sa ne rezolvam noi treburili pe plan loco si apoi sa ne facem griji de capra vecinului, ca pana sa vedem ce e cu acest e-coli programatic mai e!
    Sa nu uitam din istoria contemporana de: vaca sarita(nebuna), gripa inaripata(aviara) si tot asa uite ca nu se mai termina odata si tot apare cate ceva.....ca de.....suntem peste 6 miliarde(doamne) si....daca nu mai intervine selectia naturala trebuie intervanit cu ceva!
    2 - NATURISTII..., HOMEOPATII..., pana la urma tot genele fiecaruia si constructia noastra intervine si rezolva problemele de sanatate(bine.....si cu putin ajutor),asa ca...pot apare reglementari peste reglementari, ca la noi taranul tot ceapa cu branza si cu tuica, sau o slana cu USTUROI...si e mai sanatos decat 100 de oraseni la un loc!
    BREF: Chiar daca suntem in UE, pana ajung reglementarile in Carpati, mai tre' sa treaca muuuulta apa pe Dunare...iar apoi ne facem ca ploua(cu galeata)... si pana implementam ceva ne trece si pofta de mancare!

    RăspundețiȘtergere