luni, 16 ianuarie 2012

ROMANIA MEA, INTRE PARINTELE ARSENIE SI CIUHO BLOG

    ZILELE CARE TOCMAI SE SCURG, NU ATAT DE INCET SI CATUSI DE PUTIN ANEVOIOS ... IMI PAR CA AU SCOS DIN MINTEA NOASTRA, A TUTUROR, PILDELE DE INTELEPCIUNE ALE SIHASTRILOR SI RUGATORILOR ACESTUI PAMANT.

   VAD DE CATEVA ZILE CUM INCERCAM CA DISPERATII SA COPIEM CE-I MAI RAU DIN CRIZELE ALTORA, DAR NU REUSIM SA FACEM, DECAT CEL MAI PROST COPY PASTE, SI ALA PLIN  DE "CRIZE DE NERVI"... CARE NU FAC DECAT SA NE FACEM SA NE URAM SI MAI MULT UNII PE ALTII... SI SA ADANCIM "MUGETUL" INTERIOR AL FIECARUIA DINTRE NOI.


De parintele ARSENIE BOCA, cu siguranta ca am auzit cu totii, si cei chemati, dar mai ales cei nechemati!De ce spun asta? Simplu, de o mare buna bucata de vreme, noi romanii ne-am obisnuit sa ne facem merite si statui pana si din amintirea... amintirii sfintilor.

Părintele Arsenie Boca vorbea prin 1986 despre “hidra cu răsuflarea otrăvitoare, care va urmări prin toate mijloacele să împiedice lumina şi voinţa dumnezeiască.

"Voi trebuie să înfruntaţi cu înţelepciune această ameninţare şi înţelepciunea vă va fi dată vouă, precum şi la mulţi alţii, pentru a răpune Răul. Veţi vedea şi veţi înţelege spurcăciunea peste tot în jurul vostru: la serviciu, în magazine, în instituţiile statului, în conducerea lui şi mai ales în politică. Din nefericire, ea va intra pe furiş chiar şi în sânul bisericii, murdărind unele suflete de aici. Aproape că oamenii îşi vor pierde speranţa. Doar cei care îşi vor păstra credinţa adevărată vor fi salvaţi şi mare va fi atunci Slava lui Dumnezeu peste ei."

El a mai spus si că, această „lucrare diavolească" nu este ceva care a apărut în vremurile noastre, ci ea durează din antichitate, de sute şi chiar de mii de ani în urmă, pregătind încetul cu încetul terenul pentru lupta finală care se apropie. Planul „lucrării diavoleşti" este minuţios şi, prin puterea banilor şi a viciilor, între care minciuna, prefăcătoria, intriga şi omorul sunt cele mai importante, cei care o săvârşesc au ajuns destul de aproape de ţelul lor principal, care este controlul şi dominarea întregii lumi.

Arsenie Boca a mai precizat că, toate acestea se vor face întru voia lui Dumnezeu, pentru că totul este ciclic şi trebuie să se întoarcă de acolo de unde a pornit.

Despre cel de al doilea "personaj" am sa plec dela o alta pilda: CEA A TALANTILOR...

"Pilda talantilor ne vorbeste despre Stapanul care a dat celor 3 slugi, cate 5,3 si, respectiv 1 talant, inainte de a pleca. La intoarcere cel ce avea 5 talantii a mai castigat cu ei alti 5, cel cu 3 a castigat alti 3, iar cel cu 1 talant, l-a ingropat si l-a inapoiat Stapanului. Stapanul a laudat pe primele 2 slugi, iar pe cea de-a treia, care a ascuns talantul a certat-o si i-a luat si talantul si la dat celeia ce avea mai multi.


Talantul este talentul nostru, darul sau darurile cu care am fost inzestrati. Dumnezeu (Stapanul) ne-a dat fiecatuia dintre noi (slugile) cel putin un dar deosebit. Obligatia noastra este sa inmultim, sa punem in valoare talentul, darul primit si sa nu il ascundem. Daca il vom ascunde, la sfarsitul vietii sau al lumii (intoarcerea Stapanului) vom fi certati."

Doctorul TUDOR CIUHODARU, caci despre el este vorba, pare "decupat" din aceasta pilda! O data, pe culoarele "CAMEREI DERUTATILOR", cand l-am intrebat de ce ar vrea sa candideze la primaria Iasiului, acesta mi-a raspuns ca:
 "Decat sa ma fac ca fac ceva aici, mai bine fac ceva sigur in Iasi".


Azi, din acest colt de suflet scris, un sincer LA MULTI ANI ... draga "PUPU... DE LA UPU".

  Si sper ca mesajul meu sa ajunga, fie si cu intarziere... pe al tau... CIUHO BLOG

Un comentariu:

  1. Superb, draga Luka! Un sincer "La multi ani!" si din partea mea pentru "PUPU... DE LA UPU". Multa sanatate si liniste sa-ti dea Dumnezeu.
    Iar pentru toti ceilalti, un sfat: "Oameni buni, va puteti modifica in mod real viata, modificandu-va natura gandurilor pe care le aveti". Nu sunt multi care sa inteleaga ca toate bucuriile si supararile acestei lumi sunt de fapt niste "umbre miscatoare" pe care noi insine le proiectam incontinuu.

    RăspundețiȘtergere