luni, 26 noiembrie 2012

EVRIKA...S-A DESCOPERIT CEVA CARE, IN FAPT, NU PREA... EXISTA!

   La aceasta concluzie au ajuns si cercetatorii de la Serviciul online Google Earth, dar şi de la marile atlase, ale lumii. 
   Acestia au  cartografiat o insulă din Pacificul de Sud, care de fapt... nu există. Aceasta a fost căutată de o echipă de cercetători australieni, cu ocazia unei expediţii geologice, însă au fost nevoiţi să anunţe că insula este de negăsit, a relatat intr-un amplu articol, publicatia telegraph.co.uk . 
     Insula este vizibilă pe Google Earth şi pe atlasele lumii sub numele de Sandy Island, din Marea Coralilor, si este situata la jumătatea distanţei dintre Australia şi teritoriul francez Noua Caledonie.

Pe de altă parte, Times Atlas of the World a identificat-o sib numele de Sable Island. De asemenea, insula a fost semnalată şi de o navă de cercetători ştiinţifici, potrivit Mariei Seton, membra echipei de oameni de ştiinţă plecaţi în căutarea insulei. "Am verificat. Dar datele arătau în acel loc o adâncime de 1.400 de metri, o foarte mare adâncime. Aceasta apare şi pe Google Earth şi pe alte hărţi. Însă am verificat locul şi nu există nicio insulă. Suntem cu adevărat uluiţi, este ceva foarte ciudat", a declarat Seton.



"Unul dintre lucrurile cele mai interesante legate de hărţi şi de geografie constă în faptul că lumea nu încetează să evolueze. Să ţii ritmul cu aceste schimbări reprezintă o sarcină care nu se încheie niciodată", a mai tinut sa adauge aceasta. 

2 comentarii:

  1. Gogule bun material! Dar oare de ce Casa Poporului nu are aceeasi soarta?
    Asta...casutza... se vede taman chiar si din spatiu... Cam naspa situatie, la noi se vad orice din spatiu si la astia ... nope se total invers.. "asta da distractie"....

    RăspundețiȘtergere
  2. Parerea mea: Funny ca si material; dar mai interesant cel legat de lectiile lui Dumnezeu!
    Luka nu crezi?

    RăspundețiȘtergere