vineri, 11 ianuarie 2013

PRIMII PASI IN COMUNICAREA DE LA CREIER...LA CREIER!

AZI AM SA REFUZ SA MAI VORBESC DESPRE POLITICA; SCANDALURI, SAU ORICE ALTCEVA LEGAT DE COTIDIANUL NOSTRU CEL DE TOATE ZILELE. VA PROPUN UN ALT SUBIECT: COMUNICAREA DE LA CREIER LA CREIER....

Si, chiar daca va vine sau nu sa credeti deja primii pasi au fost facuti. Dar, iata mai jos, intreaga poveste....

"Prestigiosul fizician american Michio Kaku, absolvent al Universităţilor Harvard şi Berkeley, crede că în viitor comunicarea între persoane va fi făcută doar cu ajutorul creierelor, fără să fie mijlocită de internet.

"Nu este niciun dubiu că internetul crează ceea ce se numeşte o planetă inteligentă, iar suprafaţa planetei devine o reţea în care creaturile inteligente comunică între ele. Acesta este doar primul pas. Unii oameni cred că următorul pas, care va făcut în deceniile următoare, nu va fi internetul, ci Brain Net (Reţeaua Creierelor), deoarece putem conecta calculatoare la mintea umană.

De fapt, la Berkeley am văzut o demonstraţie a acestui lucru. Putem crea fişiere video ale gândurilor noastre. Aceste filme nu sunt foarte precise, însă am văzut cum se poate citi ce gândesc oamenii cu ajutorul lor", a spus Michio Kaku, omul de ştiinţă care a publicat câteva cărţi de succes pe diferite teme futuriste.



"Cu ajutorul electrozilor sau al unor senzori dintr-o cască ce va fi conectată la creier vom reuşi să comunicăm de la creier la creier. Prin această tehnologie vom reuşi să transmitem emoţii, sentimente sau orice fel de informaţii", a mai spus fizicianul, care nu crede în posibilitatea unei inteligenţe artificiale care să fie independentă de om.

"Internetul este doar o metodă în care minţile pot comunica cu alte minţi. Nu există o conştiinţă comună, deşi se speculează mult pe această temă în ultima vreme. Chiar şi în laborator, cu ajutorul celor mai avansate instrumente, un calculator nu poate deveni conştient de sine", a explicat Kaku."

Un comentariu:

  1. Cand oare se va realiza comunicarea prin RUGACIUNE, la romani?
    Si, in care doar gandurile si intentiile bune sa poata avea un ECOU in PORNIRILE noastre?

    RăspundețiȘtergere