duminică, 13 ianuarie 2013

ROMANIA PRIN OCHII UNUI CERSETOR DIN SPANIA

VIATA LUI SE DESFASURA MEREU, DAR MEREU LA FEL. SPANIA , ATUNCI CAND A ALES-O SE VROIA A FI UN COLAC DE SALVARE!
ACUM STATEA IN FATA ACELEI BATRANE CAREIA II RETURNASE PORTOFELUL. IN SINEA SA, GEORGE ISI TOT REPETA: "AZI SI ACUM NU MAI SUNTEM HOTII SPANIEI?" 

Asa cred ca se intreba George, cel care a ajuns "EROUL" Spaniei, fie chiar si pentru o zi. Ce scriu ziarele?

"Un cerşetor român ţine prima pagină a ziarelor din Spania, pentru o faptă bună. Omul a găsit un portofel plin cu bani, la intrarea într-o bancă. Nu l-a luat, ci l-a predat imediat în unitate, în speranţa că posesorul se va întoarce după el. Şi exact aşa s-a întâmplat. Iar gestul românului a impresionat pe toată lumea.

Românul a devenit peste noapte erou în Pamplona. 200 de euro erau în portofelul pe care bărbatul l-a găsit chiar în faţa băncii unde cerşeşte. Deşi sărac, nu a luat nici un ban. L-a dus în schimb angajaţilor băncii. În scurt timp, cea care îl pierduse s-a întors să întrebe de el. O pensionară.

"Acesta este portofelul, cu tot ce aveam în el: carduri, hârtii. L-a găsit înăuntrul băncii. Am fost foarte impresionată că mi l-a returnat!" povesteşte proprietara portofelului.

Oamenii care îl ştiu pe George din cartier au fost şi mai impresionaţi. Mai ales când au aflat că românul urmează să fie dat afară din casă. Românul a încercat mult timp să caute un loc de muncă. Nu a găsit, aşa că a început să cerşească. Spune că tot ce-şi doreşte acum este o slujbă."



Intr-un  alt colt de strada, in Timisoara, unora dintre edili le-a venit o idee ciudata. Va intrebati care anume?Iata....
 "Imobilul din Timişoara unde a locuit Sergiu Nicolaescu în copilărie şi în adolescenţă va fi marcat de municipalitate cu o placă comemorativă, iar o stradă din oraş îi va purta numele.

"Sergiu Nicolaescu a trăit 12 ani în Timişoara, iar pe imobilul de pe strada Paris nr. 19 unde a locuit vom monta o placă comemorativă. Ne vom gândi cărei străzi din oraş îi vom schimba numele şi i-l vom da pe cel al marelui regizor. Credem, însă, că nu este potrivit să-i acordăm titlul de cetăţean de onoare al oraşului post mortem. Acest lucru se cuvine să-l faci în timpul vieţii omului, nu după moarte. Cel puţin, aşa considerăm noi, acum", a declarat sâmbătă viceprimarul Dan Diaconu." 

 Iar asta, in timp ce "REVOLUTIONARII DE ACOLO, NU VOR O STRADA CU UN ASEMENEA NUME"In fond cine sunt acesti revolutionari?
DEX-ul ar spune ca, pe langa aceasta sintagma, in REALITATE ei ar reprezenta vocea locuitorilor TIMISOAREI!
 Acolo, in Spania, George n-a mancat, cu siguranta, de cateva zile bune...
 ACASA, la Balc, un CETATEAN care raspunde cand il strigi la apelativul de ION...si TIRIAC face adevarate masacre cinegetice !
  Iar asta, nu de ieri, de azi... Oare credeti ca acesta, CETATEANUL ION, stie "CU GROAZA"ce inseamna  o suta de lei? Acolo, in Pamplona, un ROMAN a ales SINGURATATEA... DE CE OARE?

ACOLO, DIN NEFERICIRE ESTE UN CERSETOR. AICI, NU AR FI... NICI MACAR ATAT.....

Un comentariu:

  1. Acolo e soare, chiar si cand e umbra! La noi, de o vreme incoa este doar intuneric....

    RăspundețiȘtergere