luni, 29 aprilie 2013

PADURILE BUCOVINEI

M-AM DECIS CA, MACAR  IN ACEASTA SAPTAMANA SA NU VORBESC CU RAUTATE DESPRE NICI UN SEMEN DE AL NOSTRU.... PREFER TACEREA. VA VOI VORBI DESPRE SUBIECTE MAI USOARE; IAR DE ALTELE CU MAI PUTINA "OBIDA", SI CU "FRANA DE MANA TRASA".... 
AZI O SA VORBIM DESPRE  FOSNETUL PADURILOR BUCOVINENE... CACI, POATE ASA O SA MA AUDA SI DOMNUL TATULICI, SI DOMNUL FLUTUR, DAR SI ALTI DOMNI ... PRECUM DOMNUL CERNEA, CACIULA...SAU SILVIU DUMITRU! 
SPER CA EI TOTI SA INTELEAGA CORECT MESAJUL MEU... CA, DOAR SUNTEM IN SAPTAMANA MARE. 
A IUBIRII SI IERTARII APROAPELUI NOSTRU

In toate calatoriile mele am vazut, am zarit si am auzit multe.  Cu toate balciurile si circurile de rigoare, cu plantat de pomisori, cu tara lui Andrei... sau altele de genul. Dar am vazut si inteles ca, toate nu sunt decat vorbe si prosteli. Ceva de aruncat in ochii prostimii. Despre ce vorbesc?  
Pai despre... "JAFUL SECOLULUI ÎN ROMÂNI magistraţi, călugări, pădurari şi politrucivor înşfăca pădurile Bucovinei" Iata insa ce am gasit pe un site interesant, cred eu, daca nu ar fi TRAGIC in ADEVARUL sau....Pe scurt iata despre ce este vorba....

" Şmecheria revendicării averii naţionale româneşti din Bucovina, numită Fond Religionar, de către două duzini de cetăţeni particulari (senatorul Gheorghe Flutur s-a retras, iar alţii deja taie pădurile de pe malurile râurilor cu lapte şi miere din „raiul” lui Pimen Zainea), care, profitând de corupţia unei judecătoare (prietenă de familie cu avocatul revendicatorilor), şutesc titulatura patrimoniului românesc bucovinean şi o atribuie unei găşti de lacomi ticăloşiţi, nu reprezintă un demers al Arhiepiscopiei Sucevei, nedrept şi acesta, dacă ar fi existat.
     Pădurile Bucovinei sunt revendicate de următorii cetăţeni, din fotocopia actului constitutiv al fundaţiei de drept privat (constituită prin consimţământul membrilor, care se substituie, cu complicitatea Justiţiei, fundaţiei de drept public (înfiinţată de stat, prin lege):

    Trageţi singuri concluziile, iar dacă aveţi nevoie de mai multe amănunte, citiţi şi „Istoria uitată şi iertată a averilor mănăstireşti”.

 Promit ca am sa revin,cat mai curand cu o varianta  a fostului Prefect de Suceava, actual deputat PNL, ALEXANDRU BAISANU... despre aceasta problema

10 comentarii:

  1. Oare doar Flutur sa fie de vina? Dar, oare "cetateanul" Pimen Zainea nu stia ca singurul sau AUR nu sta doar in TEZAURUL de CREDINTA, de acolo; ci si in PADURILE bucovinene?!
    Iar cand te gandesti ca BOR sta ok la ca "capitaolul" financiar!!!!Voba aceea: "MUNTII NOASTRII AUR POARTA, NOI CERSIM DIN POARTA IN POARTA..."

    RăspundețiȘtergere
  2. Noroc de austrieci ca pe vremea lor au impadurit 80 % din Bucovina si acum normal ca au venit sa isi ia ce este al lor sunt manuscrise de pe vremea AustroUn garilor precum ca la vremea aceea nu exista Bucovina sau tinutul impadurit.
    Da romanasii au muncit dar sub administratie austriaca de atunci vine vorba ceea cap de neamt si putere de roman harnic.
    Nu este suficient sa fii harnic trebuie sa si gandesti ori si atunci si acum oamenii care apartin acestui tinut impadurit Bucovina nu gandesc si nu au evoluat cu nimic .
    Odraslele mai intelingente ale unora au plecat demult departe si nu s-au mai intors.
    Cat despre jaf din padurile statului si padurile particulare , asa a fost de sute de ani hoti de lemne de toate rangurile din toate paturile sociale siamd.
    Si cantecul facut de ei spune totul Greu e lucru cu busteanu padure padure ,treaba e ca iese banu padure padure .....
    Cititi cu atentie versurile acestei melodii cu dedicatie pentru toti hotii in special pentru padurari si shleahta lor adica mai marii lor sefi de ocoale samd, tot de aici a plecat si fluturasul care a adus austriacul de la care isi ia procente pe viata ,oameni de afaceri ce naiba.
    Ţine Doamne Pădurea.

    Ţine Doamne pădurea, pădure, pădure
    Că mulţi bani mi-o adus ea, pădure, pădure
    Ţine Doamne pădurea, pădure, pădure
    Că mulţi bani mi-o adus ea, pădure, pădure.

    Mai ţine-o vreo 10 ani, pădure, pădure
    Că mai dă pădurea bani, pădure, pădure
    Mai ţine-o vreo 10 ani, pădure, pădure
    Că mai dă pădurea bani, pădure, pădure.

    Greu se face scândura, pădure, pădure
    Dar şi bani-s buni pe ea, pădure, pădure
    Greu se face scândura, pădure, pădure
    Dar şi bani-s buni pe ea, pădure, pădure.

    Greu e lucrul cu buşteanu, pădure, pădure
    Treaba îi că iese banul, pădure, pădure
    Greu e lucrul cu buşteanu, pădure, pădure
    Treaba îi că iese banul, pădure, pădure.

    Lasă-mă dom' pădurar, pădure, pădure
    Că n-am bani în buzunar, pădure, pădure
    Lasă-mă dom' pădurar, pădure, pădure
    Că n-am bani în buzunar, pădure, pădure.

    Ştii că dacă-mi iese bine, pădure, pădure
    https://www.versuri.ro/w/m3u2

    Eu am grijă şi de tine, pădure, pădure
    Ştii că dacă-mi iese bine, pădure, pădure
    Eu am grijă şi de tine, pădure, pădure.

    Măi Petrică ce te cost', Petrică, Petrică
    Mereu prieteni noi am fost, Petrică, Petrică
    Măi Petrică ce te cost', Petrică, Petrică
    Mereu prieteni noi am fost, Petrică, Petrică.

    Mai lasă-mă înc-o dată, Petrică, Petrică
    Mă văd cu marfa scăpată, Petrică, Petrică
    Mai lasă-mă înc-o dată, Petrică, Petrică
    Mă văd cu marfa scăpată, Petrică, Petrică.

    Creşti pădure cât mai deasă, pădure, pădure
    De rărit îi treaba noastră, pădure, pădure
    Creşti pădure cât mai deasă, pădure, pădure
    De rărit îi treaba noastră, pădure, pădure.

    Cât pădurea este deasă, pădure, pădure
    Toată lumea îşi face casă, pădure, pădure
    Ţine Doamne pădurea, pădure, pădure
    Că ţine familia, pădure, pădure.
    Dupa ce nu va mai fi padure multi vor face foame ca ei altceva decat taiatul copacilor nu stiu, hai o zi bun natiune bucovineana bata va sa bata pricina .

    RăspundețiȘtergere
  3. ok articol, de mare actualitate. Dar, cu toate acestea d alde Hrebenciuci, Sturzi, ori alte "vietuitoare" scapa... a se vedea Brasovul... Si atunci te poti gandi la acea vorba: "Muntii nostrii aur poarta, noi..tot, din poarta...in poarta!!!"

    RăspundețiȘtergere
  4. Bucovina - țară de legendă, plină de frumos, curat, cântec și dans, români harnici și destoinici! Sper în reîmpădurirea zonelor devastate prin defrișarea pomilor și distrugerea naturii, sper în curajul bucovinenilor și a tuturor românilor, dornici să se bucure de peisajele acestei zone de vis, pentru a se mobiliza și a acționa împotriva celor ce văd, în bogăția acestei țări, doar creșterea sumei de bani câștigați prin distrugerea și sărăcirea ROMÂNIEI!

    RăspundețiȘtergere