sâmbătă, 1 iulie 2023

România încotro: CINE AR AVEA DE CÂȘTIGAT, DACĂ PULBEREA NU S-AR MAI FACE ÎN ROMÂNIA?!

Cam la asta te-ai putea gândi, dacă citești, ba mai mult de atâta daca încerci a lua în serios un articol al unui domn... botezat de către servicii ”
Instalatorul”! Ori poate că este ”legendat” cu o astfel de poreclă: cine să mai știe exact, ce și cum, într-o colonie HAOTICĂ, așa cum se prezintă azi...”țărișoara aista”!?     Titlul articolului incriminat ar fi cam acesta: ”NEBOJSA NOVAKOVIC, OMUL GRU PLĂTIT DE ARMATA ROMÂNĂ!”

Ca, mai apoi, ”INSTALATORUL”, cu un articol ”BINE SERVIT”elucubreze, din greu, despre situația producerii pulberilor, în România... 

”Offf”... , zic eu, ”ce să fie..ce să fie...” Și, pentru că adeseori trebuie să scriu cu materialul CLIENTULUI, brusc mi-am adus aminte că, prin 2012, eu am tot scris despre FĂGĂRAȘ, PULBERI... prin ”GURA” sindicalistului LIDER, de atunci, DOREL DRĂGAN! 

 

                                               FOTO- Dorel Drăgan-arhiva personală

 Care era titlul articolului, de atunci, publicat într-un cotidian de SCANDAL; căci de pe atunci, numai acolo, mai puteai a face vorbire despre LUCRURI SERIOASE!? Ei bine, articolul se numea: ”Schimbarea guvernelor în România aruncă în aer industria de armament”. 

 


                                                        Ziarul ”Atac la persoană”

                                                       Articol Pulberi Făgăraș

Dar, cum perioada scursă era una prea mare, iată cum mi-am "dirijat" totul, ÎNAPOI, spre FĂGĂRAȘ, unde „urmașul” lui Dorel, neobositul și ”aprigul” LUCIAN... Cupu a avut amabilitatea de a-mi răspunde la mai multe întrebări. Si toate despre PULBERI, FĂGĂRAȘ... și numa... numa, alte lucruri care frig, din greu, toată INDUSTRIA DE APĂRARE autohtonă... POST DECEMBRISTĂ!

Iată, mai jos, doar câteva fragmente... din INTERVIUL  care va apărea; asta ca să nu zică unii, ori alții, cum că SUBSEMNATUL  ”delirează”!

                                           În ”acțiune”-București - Pta Victoriei

  •          Care este azi situația, la zi, a pulberilor, în România?

Păi, chiar dacă legea industriei de apărare 232/2016, pe la art 5, pune în prim plan pulberile și explozibili....conform…  ,,Art. 5. - Modificări (1)”. Următoarele capacități și domenii de activitate, ale industriei de apărare… sunt de importanță strategică,  la nivel național și reprezintă interese fundamentale de securitate ale ţării, după cum urmează: capacităţile de producție şi fabricare a pulberilor și explozivilor

 Aici, la acest sector, asta ca sa nu spun  şi altfel, totul a fost complet neglijat; iar astăzi, tot ce mai avem pe pulberi, nu sunt decât niște instalații, unele în conservare. Deci putem spune, chiar fără să greșim, că "întreg sectorul este sublim, dar lipsește cu desăvîrșire" !!!

  •         Cum arată viitorul pulberilor românești, fără Făgăraș?!

Sincer, aşa ceva…  e cam un non sens... Din start: fără Făgăraș, nu există un viitor! Aici sunt încă, în funcțiune, acele instalații care concură la producerea pulberilor și la care...  dacă s-ar efectua o revizie capitală și  ar fi aduse  niște investiții de ultimă oră, s- ar putea crea premisele producerii, din nou, a pulberilor; chiar aici, la noi!

                                                       LUCIAN CUPU- liderul de sindicat 

                                       al celor de la Fabrica de Pulberi, din Făgăraș


Buun, haideți să ne oprim, o leacă aci, la acest răspuns... să revin la TITLUL ... dat de către ”INSTALATOR”; cred eu, unul la comanda "unora, ori altora..." și să vedem cine este acel NEBOJSA NOVAKOVIC. Mai jos poza...

 

           Nebojša Novaković  fost jucător profesionist de fotbal;  în special pentru AIK Azi managerul Vasalunds IF.  (SURSAWikipedia ; Engleză)

Oare, în așa ceva să ”arunce” cu banii, faimosul GRU?! Doar așa, se poate explica de ce PRIGOJIN se răsculă, împotriva noului ”TĂTUC”, de la Răsărit... Nu râdeți, căci o faceți degeaba; hârtia poate suporta orice aberaţie!

Acuma, în loc de CONCLUZII, la materialul despre PULBEREA ROMÂNEASCĂ; iar asta că să nu zică unii, ori alții ce și cum ”că s-ar alege praful și PULBEREA”... de ”FITILUL” românesc, de ARMAMENT... deci, voi reveni la spusele domnului LUCIAN, de la Făgăraș: 

                                    Intrarea Fabricii de Pulberi-Făgăraș

”Chiar și pe aceasta cale, eu unul îi informez că, în ciuda tuturor piedicilor avute, FABRICA DE PULBERI SA, funcționează și produce deocamdată explozivi, ba chiar și-a plătit datoriile și pe anul 2022 are și un oareșce profit !”

74 de comentarii:

  1. Este un articol fooarte bun, Lucian a tras permanent semnalul de alarmă, are mare dreptate fără fabrică de pulberi nu se poate.Am fost acolo cu Mihai TUDOSE, SUSȚIN DEMERSUL!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma mira ca puteti scrie asa ceva, atata timp cat toata lumea cunoaste cat de "simpatic" va este dl. Lucian?!

      Ștergere
  2. Articolul acesta e mult maibbun decat precedentul; bine ca l ati schimbat ca sursa devdialog, pe acel Bucuroiu!

    RăspundețiȘtergere
  3. Doar atata?! E ok ca demers, dar simteam ca puteau zice mai multe... buna incercarea de demascare a acelui sarb!

    RăspundețiȘtergere
  4. Felicitari... am citit si eu acel articol incriminat.felicitari si dlui Cupu.imi pare un lider asumat

    RăspundețiȘtergere
  5. da... e un subiect mai rar intalnit... nimic de zis. Liderul acela este un real lider, cu verbul la el!Oricum felicitari pentru articol.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Liderii de acolo, din Fgaras au fost unii reali... si predecesorul sau a fost la fel... va multumesc oricum

      Ștergere
  6. Da... cand te gandesti ca acolo, in Fagaras a fost si acel grup de partizani, ca acolo istoria Romaniei e puternic prezenta. Felicitari si pentru aducerea aminte, a celuilalt lider Dorel Dragan... sper sa nu va opriti, doar aici!

    RăspundețiȘtergere
  7. E ok ca si demers jurnalistic... dar razboiul e la doar 2 pasi! Unul mai apropriat decat altul... si in rest, Romania doarme!

    RăspundețiȘtergere
  8. Serviciile vad ca nu doarme, chiar sunt curios sa aflu care au fost acelea...STS, SPP, DGIA ori doar simple cozi de topor din presa actuala?! Care doar pentru un ARGINT ar vinde-o si pe masa?! Instalatorul acela cin sa fie...cin sa fie... unul care semneza cu C.T?! Mare dezvaluire mare... sau mai exact, mare intoxicare mare... Felicitari domnului Cupu... pentru verticalitate si curaj.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si serviciile sunt formate din oameni.. si stati linistit ca se stiu ei aceia, care au scris asa ceva, dar mai ales de ce au scris... articolul incriminat a fost pregatit de mai bine de 2 luni... si aruncat pe piata abia acuma...

      Ștergere
  9. Hai la lupta, aia mare... sindicatele nu-s!

    RăspundețiȘtergere
  10. "Duomnul" acela, numit si Instalator... mai are chifle dintr-astea, stai linistit ca nu-i singurul derapaj... Dar "omu" incearca... si eu cred ca asta e articol servit.

    RăspundețiȘtergere
  11. Un cantec mai vechi zice ase: "Kkti au fost, Kkti sunt inca..." asa ca, nu va mai mirati... felicitari la acel domn sindicalist

    RăspundețiȘtergere
  12. "Pusca si cureaua lata... ce barbat eram odata!", tot ase si cu industria asta, dar si cu pulberea fagarasana... oi Doamne, dar mare-i gradina ta!

    RăspundețiȘtergere
  13. Draga Zimbrule, aci cu domnul acesta ai dreptate, cu alalatul insa, cu acel Bucuroiu mai intreaba si dta...in stanga, in dreapta!

    RăspundețiȘtergere
  14. Hai sa-ti zic ceva Zimbrule; pe vremea lui Tutu, in parte... altfel nu s-ar fi putu zic eu si acordul tacit al sindicalistilor... s-a ajuns aci. Pentru poate ca tu nu cunosti, iata si cine ra acest Tutu; atat de des pomenit de tine, pe acest blog: Potrivit CV-ului său, Gabriel Țuțu a absolvit Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr“ în 1996 și până în anul 1998 a lucrat ca agent de poliție în Galați. Din acel an urmează cursurile Facultății de Drept a Universității Danubius din același oraș, iar din 2001, ultimul an de studii, preia conducerea pazei la combinatul siderurgic Arcelor Mittal Steel Galați, ca angajat al firmei SC Securent SA, din București.

    Între 2002 și 2004 să urmeze un program de master la Academia Națională de Informații Mihai Viteazul, Academia SRI, iar din anul 2003 până în 2011, lucrează în cadrul Serviciului Român de Informații, unde ajunge să conducă departamentul de combatere a amenințărilor cibernetice la adresa securității naționale.

    În perioada în care este șef de departament în cadrul SRI, între 2008 și 2009, urmează cursuri post-universitare la Institutul Diplomatic Român în domeniul relațiilor internaționale. Mai mult, în timpul ultimului an în cadrul SRI, urmează cursuri și la Colegiul Național de Apărare, dizertația sa fiind despre criza economică și riscurile financiare la adresa securității naționale. Tot în 2011 urmează un curs cu privire la amenințările cibernetice și răspunsul autorităților în aceste cazuri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pentru acel domn intr-adevar am consumat ceva spatiu, la timpul potrivit...insa, azi nu era el "vinovatul de serviciu'!

      Ștergere
  15. Foarte corecte datele, da dublate de una sau alta!

    RăspundețiȘtergere
  16. Dacă vorbești despre articolul cu " Instalatorul", pot doar să-ți spun că este o făcătură de material al lui Ghezea. Nu are nici substanță și nici adevăr. Ceea ce este scris acolo nu are nicio legătură cu realitatea, semnalele de alarmă sunt doar pulbere în ochi pentru dispariția peste noapte a multor miliarde de lei pentru o acțiune " umedă".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mon cher amis era bine sa fi fost M. Ghezea... dar nu este el... zile senine acolo....

      Ștergere
  17. un proverb din Dobroesti, de unde sunt zice cam asa: lumea-i mica, numai noi suntem mari! Adica, nu te poti plictisi, intr-o "colonie haotica" , asa cum este azi tara noastra; nu crezi, la fel?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. in Dobroesti, tinutul lui tata Abraham... si a lui nea Orban... care il unse pe Tutu... sunt multe proverbe si zicatori... care mai de care, mai interesante. O zi senina

      Ștergere
  18. Uite, daca vrei si opinia mea, din afara sistemului: "Orice ai face tu, sau un altul, poveștile vechi rămân vechi... Chiar dacă sunt aduse în actualitate, trebuie săte întrebi, uneori, " cui folosește. Sau dacă , mai folosește"

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. aci sunt mai nuantat, dac imi este perims: in Franta, liderii politici tot asa au gandit...si uite unde s-a ajuns... La noi, mai adauga si principiul "mamaligii, care sta sa explodeze", sau fara fitil, ori pulbere!

      Ștergere
  19. Buna tara, grea croiala... in rest, numai de bine!

    RăspundețiȘtergere
  20. Multumesc pe aceasta cale lumii sindicale, pe care am cunoscut-o... a fost o experienta si interesanta, dar si reala, dar fara de CARCATERE si de verticalitate. Cei care incearca a fi VERTICALI termina nasol... ase vede a cazul unuia dintre ex liderii de la Tohan, a lui Dorel Dragan.... De partea cealalta, lista cumetriilor este deschisa de Ulise de la Romarm... si incheiata cu bolnavi inchipuiti, sefi de sindicat, care sunt in acelasi timp si sef de serviciu personal...si de fosti asa zisi lideri care au pus pe butuci multe dintre CAPACITATILE de executie a armamentului romanesc, dar care pentru a face asa ceva au avut nevoie de "GIRUL" tacit al serviciilor militare, indifirent sub care umbrela era acestea... Iar, ca nu cumva "gasca" de la ASIAA sa se intrebe una sau alta, ori sa dea vina pe tot felul de vinovati fara de vina sa nu uite ca in paginile revistei lor a scris si un adevarat si real DOMN al armatei romane ... se numea DORIN ENE... Pe aceasta cale ii intreb pe cei de de la ASIAA, daca li se pare corect ca ei, printr-un anume personaj sa "muste" mainile celora care nu mai sunt in functie?! Ultimul pe lista, momentan doar zgaraiat de acestia a fost chiar dl ex Premier, actual sef al senatului, dar care, si imi asum asta, daca nu era dansul si oamenii din spatele dansului industria de aparare, era deja trecut. Sper ca se aude clar, atat la Moreni, la Mija, la Brasov, in sectorul 3, sau chiar la Romarm... In rest, dansii au mai multe de spus, de cum au FURAT sperantele anagajatilor si al subordonatilor sai, decat eu unul! Viata se traieste in doua feluri: ca un STEJAR, oroi ca o slacie plangacioasa! Eu am ales ...STEJARUL... sper ca s-a receptionat atat prin paduri, munti si vai, cat si la CUGIR?! In rest sper sa auzim ca muriti pentru IDEALURI sindicale, nu pentru locuri in CA-uri sau locuri de PARLAMENTARI!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Interesanta luare de opinie... in rest, eu zic sa te astepti la "represarii"!

      Ștergere
    2. Aveți perfecta dreptate, unii au ales sa fie stejari și alții salcii.....
      Avem în fata ultimul exemplu în care salciile, (a se citi mai mulți asa ziși lideri de sindicat pensionari de vreo 10 ani)
      Sau dus ei vineri la Romarm sa se erijeze în reprezentanții industriei de aparare și în loc sa prezinte problemele reale ale acesteia, au ridicat problema cumului pensiei cu salariul, adică sa își apere fundul și sa mai mulga ei ca pensionari în a niscaiva salarii din filiale.
      De altfel în Marea lor majoritate cei care au fost
      La romarm sunt liderii care în ultimii 30 de ani au fost implicați în tot ceea ce s-a intimplat în industria de apărare și nu doar ca martori, ci ca cel puțin complici ai celor care au condus destinele acestui sector al industriei de apărare....
      Au facut jocuri /interese personale și de grup, au schimbat directori și au eliminat pe cei incomozi...
      Lupta e grea, cea la care v-ați înhămat ve-ti fi hulit, acuzat de multe, dar va solicit sa ramine ți consecvent în tot ceea ce faceți !
      Aștept pe aceea care se simt cu muscat pe căciulă sub diverse postări sa iasă la atac... Nu face nimic.... Duc multe !
      O zi cit mai frumoasa !

      Ștergere
  21. Zimbrule te asteptai, la mai multe?! De aceea a ajuns cea ajuns aceasta lume.... cine e nascut a fi mic si buruienos, asa va si muri....

    RăspundețiȘtergere
  22. ia uite ceva, care se potriveste de minune la mabele tabere incriminate de tie, in comentariul acela! Ii apartine unui "nene" atat de contestat, dar care si azi e iubit de francezi, chiar si de catre clona lui, Macron: "EU NU SUNT UN DUSMAN AL LIBERTATII PRESEI... CI DOAR AM SUSPENDAT-O ATUNCI CAND MI-A BLOCAT DRUMUL" (NAPOLEON)

    RăspundețiȘtergere
  23. Viitorul presei va fi sumbru dacă breasla nu va fi unită
    Starea presei va fi sumbră, neagră, dezastruoasă dacă breasla nu înţelege să fie unită şi să respingă orice atac venit din partea groparilor presei.

    RăspundețiȘtergere
  24. Articolul constituie o buna sinteza de moment si ne informeaza ca industria de profil chiar mai respira oarece profit . Nici prea mult profit nu e bun ca sa nu dam impresia ca am vrea sa bombardam pe careva . Poate ar fi trebuit mentionat si ceva despre Nitramonia, fiindca Niculae i-a atarnat firma la intrarea in fostul Combinat Amonil de la Slobozia ... Sa fim iubiti !

    RăspundețiȘtergere
  25. In conditiile in care se scurg generatiile pe vadul impotentei industriale, pozitii asumate azimutal ca a sindicalistului Lucian trebuie conjugate viguros intr-un cuget curat ortodox inspirat si hranit din jertfele luptatorilor fagaraseni care se luptau cu aceeasi hidra a satanismului globalist, chiar daca unii dintre ei visau oniric la fantasma americaneasca "izbavitoare" de comunism . Hristos in cugetele noastre !

    RăspundețiȘtergere
  26. Dacă României i-a fost interzis să mai producă tomate( cele mai gustoase tomate din lume), atunci ce să mai vorbim de pulberea produsă de industria noastră de armament?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu stiam de tomate e o idee de alt comentariu , pe blog... multumesc

      Ștergere
  27. Oare cati instalatori ori fi in presa romaneasca? Oare cati instalatori ori fi deplin autorizati si insarcinati de statul roman sa apese pe diferite butoane decizionale? Retorica! Ca se pomeni de instalatori, cred ca ar merge un banc: un meserias in ale instalatiilor, instalator cu state vechi in sistemul vaselor comunicante primi, intr-o zi, pe langa el un ucenic! Ucenic pe care sa-l deprinda cu tainele meseriei, practice nu teoretice, ca de, meseriasii fura, nu fac prea multa teorie! Sarcina ucenicului in primele ssptamani era sa care lada cu scule si sa-i dea la mana mesterului instalator scula cutare, cheia cutare, gura de lup, cheia franceza, sarpele si celelalte ce intra in propedeutica frumoasei meserii! Intr-o zi, instslatorul primi sarcina sa rezolve infundarea unui canal, plin cu dejectii umane si non umane! Meseriajul nost, obisnuit cu starile si mirosurile fetide, se afunda cu avant in hazna, din care, din cand in cand, cu o superioritate profesionala, scotea capul si striga ucenicului: da-mi cheia cutare, sau scula cutare.. pana cand rezolva problema! La final ii trase un perdaf ucenicului: o sa fii muritor de foame, daca nu inceti meserie, toata viata o sa xari lada de scule! Cat despre articol, bun, foarte bun, dar trebuie sa adaug o vorba romaneasca: praful si.... pulberea se alesera de industria in cauza! Tăti celi buni!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. interesant bancul...dar se poate aplica in orice domeniu...de la sindicalist , la politicieni, nu crezi?

      Ștergere
  28. Industria de aparare este praf si pulbere, tehnica indoielnica, asa zisa armata de profesionisti este de departe a fi ceea ce trebuie. Totul este o mega afacere de la chilotarii companiei care vinde tot ce prinde la civili, pana la cel de la popota si cel de armament si cazarmament toti fura tot. Cadere libera , praf si pulbere este tot pentru ca nu avem un conducator suprem si oameni seriosi si profesionisti, avem doar hoti imbracati in haina statului degeaba. Fraierii de serviciu sunt militarii angajati pe baza de contract , restul sunt o adunatura de betivi si hoti cu grade.Toti ar trebui sa sfarseasca in fata unui pluton de executie , tradarea de tara se pedepsete cu capul atunci o sa ne facem bine cand scapam de hoti si oportunisti in toate domeniile. Solutii sunt insa sunt toti corupti si trebuie toti maziliti de aceea mare lucru nu se va face vor continua sa faca ce stiu ei mai bine sa vanda tot ce le pica in mana .

    RăspundețiȘtergere
  29. Totul e praf si pulbere , a mai ramas praful de pe toba si de pe trompeta de vandut si in rest multa virtute si sa avem un viitor luminos .

    RăspundețiȘtergere
  30. Cine castiga din asta ? Toti castiga.....numai tarisoara noastra pierde tot si odata pierdut praful de pe toba ne alegem cu pulberea din aer , asa ca problema e grava si cu repercursiuni incomensurabile pentru viitor.

    RăspundețiȘtergere
  31. Încercați să creați bunătatea; când e frig, aduceți primăvara. Bucurie mare la crestini e sarbatoare cand asa numitul Bucuroiu a spart intreg buboiul pacat de asemenea caractere jalnice si meschine noroc de unii si de altii care inca pot si au curajul sa arate si sa dezvaluie nelegiurile lor si totusi LUCIAN CUPU- liderul de sindicat este ultimul mohican sau ultimul bastion de rezistenta impotriva acestor nenorociti, praful si pulberea se va alege de toti si de toate daca totul este lasat la voia intamplarii in cadere libera .

    RăspundețiȘtergere
  32. multumesc de idee, iata o posibila continuare: https://otaradepoveste.blogspot.com/2023/07/povestea-marketingului-de-tara-i.html

    RăspundețiȘtergere
  33. Ok se poate da orice fel, sau tip de definitie; dar eu prefer clasica definitie..adica: veșnica luptă între bine și rău.

    RăspundețiȘtergere
  34. Sa ne rugam pentru fratele Alexandru; era o carte a lui C.Noica.Azi oare cati frati de acest gen, nu avem?!

    RăspundețiȘtergere
  35. Materialul bine scris; cu nerv.

    RăspundețiȘtergere
  36. Bine scris, cu un "adnanc" simt patriotic!

    RăspundețiȘtergere
  37. multe teme interesante... si un singur erou?!

    RăspundețiȘtergere
  38. am simtit nevoia unei clarificari... e ultimul articol pana in toamna pe tema asta... am OBOSIT... si NATO, de la Vilnius imi arata ca mai avem ca si termen de razboi, cam 6 luni!

    RăspundețiȘtergere
  39. Asa se intampla in Romania... mai mereu!

    RăspundețiȘtergere
  40. Observ ca sunt multe comentarii; dar actiuni publice/hotarari politice...ioc!(din dex-ul turco...tatar)!

    RăspundețiȘtergere
  41. Revenire..simplu, cine ar avea de castigat: RUSIA!!!!

    RăspundețiȘtergere
  42. Bun articol...premonitoriu... a se vedea si-n Gandul.ro!Felicit autorul

    RăspundețiȘtergere
  43. Pe acest subiect ar fi multe de adaugat, chiar de completat!!! Trust me

    RăspundețiȘtergere
  44. Cine stie...incotro?! E o intrebare, fara de raspuns!!!

    RăspundețiȘtergere