duminică, 8 septembrie 2013

NU A SOSIT VREMEA SA NE MANTUIM PE FURIS

Pe la 1844 un american, pe numele sau de botez FREDERICK DOUGLAS, spunea ca:"PUTEREA NU DA NIMIC FARA O PRELIMINARA REVENDICARE. N-A FACUT-O SI NU O VA FACE NICIODATA.LIMITELE TIRANILOR SUNT FIXATE DE CAPACITATEA DE INDURERARE A CELOR PE CARE-I OPRIMA".
Domnul in cauza facea aceasta afirmatie cu mult inainte ca pe acest pamant sa fi existat diferite fenomene politice, istorice sau sociale. Era, daca acceptati comparatia mea usor fortata, un predecesor a lui Martin Luther sau Barack Obama. Si cu siguranta ca inca nu auzise de partidul Jobbik, sau de Elie Wiesel. 
Am fost cu totii martorii unor ciudate derulari de evenimente, care daca nu s-ar fi desfasurat sub ochii nostrii, al tuturora, am fi fost poate tentati sa credem ca fac parte din povesti de adormit copiii, sau scenarii de adormit copiii. Nu de omorat copii, din inconstienta celor care ar fi trebuit sa-i apere... de coltii cainilor umani.
Dar sa o luam pe rand... caci inca marturisesc ca nu mi-am revenit atat de tare incat sa nu mai fiu bantuit de ele. De intamplari. Joia care taman a trecut ma intalnesc cu un coleg de breasla, in Bucuresti; iar acesta nici una nici doua imi spune ca, cica: "intoxic populatia cu scenarii despre Ungaria mare... etc si etm". Degeaba am incercat EU, subliniez EU, sa-i spun una... ori alta ca acesta pare mai degraba "decupat" din filmul "LASA BA CA  NOI STIM TOTUL..." Dar a sosit si ziua de vineri, ziua cand noi, iubitii romanasi, am fost VANDALIZATI de catre niste NO NAME de prin tara lui "BU...DA... si pesta". Pe motiv, chipurile microbistic.

Dar, nu mare ne fu surpriza tuturor sa observam ca, Marton Gyongyosi, membru al parlamentului maghiar din partea partidului de extremă dreaptă Jobbik, într-un interviu acordat catre New York Times ... la inceputul aceleiasi saptamani trecute afirma ca: "„Dacă vă aşteptaţi ca suporterii să urmărească meciul România - Ungaria la un popcorn şi o Coca-Cola, atunci nu ştiu despre ce este fotbalul” ??????????????!!!!!!!!!!!
Si, ca DELIRUL TREMENS al acestui individ de prin "BUDA...SI PESTA" sa fie TOTAL, acesta mai arunca o mostra din gandirea sa, de peste Tisa! Ia ascultati aci: "va fi un meci de fotbal care are doar parţial legătură cu sportul”. „Are legătură cu istoria şi cu politica. Nu e vorba doar despre a câştiga un meci de fotbal, este vorba de înfrângerea României!".
Iar pentru ca, vorba ardeleanului..."prostul nu-i prost destul, daca nu-i nitel fudul", apucam sa mai citim si FONFEUL sau, de agramat politic: "Mi-ar plăcea să trăiesc într-o lume, visez la o lume în care Ungaria recâştiga teritoriul pierdut. Cred că fiecare ungur ar trebui să gândească aşa”. De retinut ca acest Gyongyosi mai este şi purtătorul de cuvânt al Jobbik pentru Afaceri Externe. Spre final "FONFEUL" din BUDA isi da seama ca s-a facut DIMINEATA si recunoaste ca:  „Realitatea este însă alta. Trebuie să ne descurcăm cu ce avem”, a conchis parlamentarul maghiar.

Tot săptămâna trecută, proiectul de lege iniţiat de primarul Dorin Vasile Paşca a fost aprobat în unanimitate de Consiliul Local Baia Sprie. Părintele Justin Pârvu a primit post-mortem titlul de cetăţean de onoare al oraşului Baia Sprie. Ei, dar de parca acest lucru era ceva care leza INDEPENDENTA ISRAELULUI, o fundatie intitulata "ELIE WIESEL" da un comunicat in care protesteaza asupra acestei initiative. Mai jos, in poza puteti citi si singuri... un alt exemplu de FONFEU de gandire... ceva din specia Catavencilor de odinioara... gen "DIN (PRE)PUTUL GANDIRII".
Ei da ti-ai gasit cu cine vrea sa se puna un domn Florian... care prin 2000-2004 dadea temenele pe la Cotroceni.... Taman cu puiul de morosan. Si, REACTIA normala a primarului nu a intarziat sa apara. Public acest DREPT LA REPLICA, in intregime; nu de alta dar poate ca asa o sa INTELEAGA cei care au ochii si urechile atintite asupra NOASTRA ca, in GENERAL.... dar nu ma refer in mod EXPRES la cei din SERVICII... PARINTELE JUSTIN PARVU este si va ramane UN BUN NATIONAL. La fel ca PETRE TUTEA, MIRCEA ELIADE, NICOLAE STEINHARDT (ultimul, domnule Florian... el insusi un coreligionar de al dumneavoastra... trecut la ORTODOXIE)
"Abuzurile totalitarismului din cea de a doua jumătate a sec. XX au transformat România într-o imensă puşcărie, în scopul anihilării conştiinţei celor care gândeau altfel decât comuniştii. Tocmai de aceea, spirite luminate ca a arhimandritului Justin Pârvu au avut menirea de a ţine trează conştiinţa naţională.
Practic, părintele Justin Pârvu şi-a împletit destinul cu cel al neamului românesc, luminând ca un far al dreptei credinţe la trezirea conştiinţei de neam. Astăzi, reprezintă ultimul mare mărturisitor al unei generaţii de sacrificiu care s-a jertfit în temniţele comuniste din Aiud, Gherla, Piteşti, Sighet., Canal şi lagărele de muncă din „Triunghiul morţii” (Baia Sprie, Cavnic, Nistru).
Părintele Justin Pârvu s-a consacrat lui Dumnezeu, neamul său şi marii familii creştine, nu ideologiilor politice. Nu a fost un agitator doctrinar, ci o mare conştiinţă. Zecile de mii de pelerini, prezenţi la înmormântare sa, au confirmat că odată cu trecerea la odihna veşnică s-a născut un sfânt. Practic, prigoana stalinistă l-a desăvârşit întru sfinţenie.
Iată de ce, găsim poziţionarea dumneavoastră, cel puţin inadecvată. Nu credem că a sosit vremea să ne mântuim pe furiş, cu aprobarea cuiva. 
 Diploma de CETĂŢEAN DE ONOARE nu aduce beneficii răposatului arhimandrit, ci, mai degrabă, comunităţii noastre ca recurs la demnitate şi memorie. Filmul documentar „Fericiţi cei prigoniţi” şi demersul nostru civic vor constitui documente pentru cei care au dreptul să ştie dar nu au voie să uite.”

Iar daca cumva ADEVARUL spus de catre primarul din Baia Sprie si anume ca:
"NU CREDEM CA A SOSIT VREMEA SA NE MANTUIM PE FURIS, CU APROBAREA CUIVA" va poate lasa vagi SEMNE DE INTREBARE... am sa inchei exact  cu TEMA preferata a domnului acela FREDERICK. Care a trait cu mult inainte de domnul WIESEL... Ia auziti aici...sa:

"PENTRU CA UN SCLAV SA FIE MULTUMIT, TREBUIE SA NU GANDEASCA. TREBUIE SA-I INTUNECI VIZIUNEA MORALA SI MENTALA SI, ORI DE CATE ORI ESTE POSIBIL, SA-I ANIHILEZI PUTEREA DE A GANDI"

Sau, mai pe sleau... Nu credeti ca... dintr-o MARE GRESEALA  ati ajuns cumva acel ochi CARE TREBUIE SA VADA TOT, SA STIE IN FIECE CLIPA CUM GANDESC SI CUM ACTIONEAZA CETATENII.... NU DE ALTA, PROBABIL PENTRU A INDREPTA RAPID SI EFICIENT DRUMUL OII RATACITE, AL CRITICULUI SUBVERSIV CE POATE SA PUNA IN PERICOL ACEASTA CONSTRUCTIE MODERNA?

 Exact cum odinioara o facea Hitler in Germania, sau NOII BILDERBERGERI de azi... Intrebarea mea, catre toti care azi, maine... sau in viitor veti citi aceste randuri este:
VRETI SA FITI SCLAVI... ORI PREFERATI A FI LIBERI?

2 comentarii:

  1. INTERESANT... AR FI FOST DACA NU AR FI ADEVARAT! ASA, E DOAR DUREROS!

    RăspundețiȘtergere
  2. Dam noi la unguri Ardealul...pate Ardealul...dar prunii ba!!!

    RăspundețiȘtergere