duminică, 19 ianuarie 2014

CE NU STIATI DESPRE PARUL UMAN...

Cultura noastră îi face pe oameni să creadă că stilul în care ne purtăm podoaba caplilară este o chestiune de preferință personală, că este o chestiune de modă și / sau de comoditate, și că modul în care oamenii aleg să-și poarte părul este pur și simplu o problemă cosmetică.
În timpul războiului din Vietnam s-au descoperit aspecte necunoscute până atunci de știință, în legătură cu părul.

Sally [numele a fost schimbat pentru a proteja intimitatea] era căsătorită cu un psiholog care lucra la Centrul Medical VA. Se ocupa de veteranii de război care sufereau de PTSD (tulburare de stres post traumatic). Cei mai mulți dintre ei luptaseră în Vietnam.


Sally a declarat:" Imi amintesc foarte clar o seară când soțul meu a venit acasă cu un dosar cuprinzând un document oficial. Avea sute de pagini și reprezenta rezultatul unor studii comandate de guvern. Soțul meu era puternic marcat după ce studiase conținutul acelui dosar. Acele documente i-au schimbat complet viața. Din acea zi, conservatorul meu soț nu s-a mai tuns și nu s-a mai bărbierit niciodată. Asta a fost pe placul conducătorilor Centrului Medical VA, care i-au aprobat hotărârea, încurajând angajații să-i urmeze exemplul. Explicația am găsit-o după ce am citit acel dosar:"În timpul războiul din Vietnam forțele speciale ale Ministerului de Război trimiseseră experți sub acoperire pentru a recruta tineri amer-indieni din triburile aflate în rezervații. Căutau tineri talentați, pe care-i instruiau pentru a se deplasa pe furiș pe teren accidentat. Recruții trebuiau să dovedească abilități deosebite în activitatea de urmărire pe teren și un înalt simț al supraviețuirii. Acțiunea a dus la înrolarea multor trackeri indieni.


După recrutare și înregimentare în unitățile militare specializate, s-a constatat un fapt de neînțeles: aproape toți indieni înrolați, n-au mai dat dovadă de abilitățile pentru care fuseseră selectați. Testele de reverificare au dovedit indubitabil faptul că într-adevăr tinerii indieni angajați își pierduseră calitățile pe care le aveau acasă, în rezervație. Marele efort de recrutare a acestor tineri se dovedea a fi fost un mare eșec.
Căutări minuțioase au arătat că pierderea abilităților coincidea cu momentul în care noii soldați au fost supuși tratamentului oligatoriu din armată: părul tuns scurt și barba jos. Bazându-se pe această coincidență, Institutul de Testare a recrutat in continuare trackeri indieni, dar a decis să le păstreze părul lung și barba.                                     
Testelor care au urmat le-au fost supuse două grupuri de recruți: cei tunși și bărbieriți și cei lăsați ca în rezervație. Testul a dovedit că ”pletoșii” au obținut rezultate categoric mai bune decât ”pleșuvii”. În faza următoare, s-au inversat rolurile: cei ”tunși și frezați” și-au lăsat părul să crească iar grupa martor s-a tuns. Abilitățile și simțurile speciale s-au inversat și ele, au ”migrat” la ”pletoși”.  Iata un test tipic. Recrutul doarme în pădure. Un " dușman " înarmat se apropie tiptil de cel adormit.

Soldatul cu părul lung se trezește din somn mult înainte de a fi făcut ”prizonier” și scapă de încercuire sau se preface că doarme și, la momentul potrivit, sare și-l imobilizează pe ”atacator”. Cel tuns „militărește” nu sesizează niciun pericol și este prins. Așa dar, s-a dovedit că cei netunși au practic un al ”șaselea simț".  Studiul recomanda ca toți trackerii indieni să fie lăsați netunși, ca acasă.
  • Concluzia 
Abilitățile de supraviețuire ale oamenilor și animalelor, uneori, par a fi aproape supranaturale. Știința a dovedit acest adevăr. S-a concluzionat că fiecare parte a corpului viu este înzestrată cu capacități deosebite care ajută la supraviețuirea întregului. Părul este o extensie a sistemului nervos. El poate fi considerat ca o prelungire a acestui sistem, un fel de antenă care captează semnale din exterior. (n.m. de fapt, nu-i de mirare: să ne gândim la rolul pe care-l au mustățile felinelor, sau limba bifurcată a reptilelor etc). Fiecare fir de păr este o terminație capabilă să transmită semnale energetice unei anumite secțiuni a creierului.(n.m.: încă un argument: toți cunoaștem că antena telescopică a unui aparat de radio captează mai bine undele când este extinsă.) Inclusiv părul facial la barbați, oferă informații care ajung la creier. Părul transmite, de asemenea, în mediul exterior energia electromagnetică venită de la creier. Acest lucru a fost văzut în fotografii de tip Kirlian, atunci când o persoană este fotografiată cu părul lung coparativ cu situația în care persoana a fost tunsă. Când părul este tăiat, schimbul de energie între creier și mediu este foarte mult limitat, reacția celui fără păr fiind fie întârziată fie inexistentă la stimulii exteriori. Starea individului este una de amorțeală, de apatie și izolare față de mediu. Tăierea părului este un factor care contribuie la necunoașterea stresului de mediu, în ecosistemele locale. Este, de asemenea, un factor care contribuie la insensibilizare în relațiile de toate tipurile. Aceasta contribuie la creșterea frustrării sexuale.
  • De ce sa NU ne tundem parul?
Moda tunsorii ar putea fi doar o chestiune de gust, dar dacă vom cerceta, vom putea afla că singuri ne privăm de una dintre cele mai valoroase surse de energie care ne poate asigura vitalitatea. Luați în considerare posibilitatea că părul nostru este și altceva, nu doar podoaba capilară pe care ne-o aranjăm pentru a arăta bine.  Omul e singura creatură la care părul crește mai lung pe cap, spre vârsta adultă. Lăsat netăiat, părul crește până la o anumită lungime și apoi se oprește de la sine din creștere, la lungimea corectă pentru fiecare. Părul este un dar uimitor de la natură și poate ajuta la ridicarea energiei Kundalini (forța de viață creatoare), care influențează vitalitatea, intuiția și liniștea ființei. 
  • Taierea parului
Cu mult timp în urmă, oamenii  multor culturi nu-și tăiau părul, considerandu-l o parte din ființa lor întreagă. Nu existau saloane de hairstyling.


 
  • Concluzia finala:
În căutarea de soluții pentru evitarea primejdiei în lumea noastră, poate ar fi timpul să luam în considerare faptul că multe dintre ipotezele noastre de bază despre realitate sunt eronate. Este posibil ca o parte importantă a soluției pe care o căutăm să să se găsească… în barbă sau în părul de pe cap. Povestea lui Samson și Dalila din Biblie conține un  adevăr codificat carea ne spune despre Delilah care ii taie părul lui Samson, cel care niciodată nu mai fusese invins până atunci(C. Young).Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu